فشار آمریکا بر شرکتهای خارجی برای خروج از بازار ایران/ «گزینه نظامی» عراق مقابل اقلیم کردستان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا، عناوین مهم روزنامههای عربزبان منطقه را در زیر میخوانید:
العبادی: گزینه نظامی مقابل اقلیم کردستان روی میز است
روزنامه العرب چاپ لندن در گزارشی نوشت: «حیدر العبادی، نخستوزیر عراق پیام تهدید نظامی و اقتصادی خود را به گوش جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا رساند تا به اطلاع مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق برساند. کسی که همچنان خواهان برگزاری همهپرسی استقلال کردستان عراق است.»
این روزنامه مینویسد: «العبادی به متیس، که روز سهشنبه در سفری غیرمنتظره وارد بغداد شد، گفت که دولت فدرال در حال بررسی تدابیر نظامی و اقتصادی در زمینه تقابل با اقلیم خودمختار کردستان است تا اگر آنها همهپرسی استقلال انجام دهند، این اقدامات را اجرایی کنند.»
آمریکا مصر را تحریم اقتصادی کرد
روزنامه السبیل چاپ اردن گزارش کرد: «منابع آگاه خبر دادند که آمریکا تصمیم گرفته است دولت مصر را به اتهام نقض حقوق بشر و رفتارهای مغایر با آداب دموکراتیک، از کمکهای مالی به ارزش بیش از 95 میلیون دلار محروم کند و همچنین پرداخت 195 میلیون دلار دیگر را به تاخیر بیاندازد.»
این تصمیم ساعاتی پس از آن اتخاذ شد که آیه حجازی، فعال حقوق بشر مصری که سه سال در این کشور بازداشت بود، مقالهای را در روزنامه واشنگتنپست آمریکا منتشر کرد. او در بخشی از این مقاله نوشت: «بعد از حمله پلیس وابسته به سازمان بلادی، آنها مرا به اتهام سوءاستفاده از کودکان به مدت حدود سه سال بازداشت کردند و با این اقدام، رویای من و رویای 40 کودک دیگر خراب شد و ما را بهشدت مورد آزار و اذیت قرار دادند. آنها میخواستند ریشه هر کسی را که در مصر در زمینه حقوق بشر کار میکند، بِکَنند.»
فشار آمریکا بر شرکتهای جهانی برای خروج از بازار ایران
روزنامه الاخبار چاپ لبنان در گزارشی نوشت: «ایران بعد از توافق هستهای با قدرتهای جهانی، قراردادهایی چندین میلیارد دلاری با شرکتهای بینالمللی بسته است و تحلیلگران معتقدند که این قراردادها به تهران در زمینه مقابله با تحریمهای جدید آمریکا کمک میکند. شب گذشته (سهشنبه) پایگاه خبری بلومبرگ، معاملات و پروژههایی را که در 18 ماه گذشته امضا شدهاند، بیان کرد.»
طبق این گزارش، جمهوری اسلامی ایران بعد از لغو تحریمهای بینالمللی در چارچوب توافق هستهای، در اوایل سال گذشته میلادی مورد توجه سرمایهگذاران خارجی قرار گرفت و این در حالی است که مسئولان ایرانی انتظار داشتند سطح سرمایهگذاریها بسیار زیاد باشد. همزمان با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ در آمریکا و تحریمهایش علیه ایران، که میگفت از توافق هستهای ناراضی است، بحثهای زیادی در رابطه با توان ایران برای مقابله با محدودیتهای جدید مطرح شد.»
بلومبرگ مینویسد: «نکته مهم این است که ایران حمایتهایی از سوی چین، روسیه، فرانسه، آلمان و آمریکا ازجمله پس از سرمایهگذاری شرکتهایی از این کشورها دریافت کرد. یک تحلیلگر امور خاورمیانه در مرکز تحقیقات چتم هاوس لندن میگوید، این شرکتها با فشارهایی مواجه هستند تا مراقب حضورشان در بازار ایران باشند.»
انتهای پیام/