دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1396 - 16:06

نصب «کاشی ماندگار» بر سردر خانه احمدرضا احمدی، ابراهیم حقیقی و قیصر امین‌پور

دوازهمین، سیزدهمین و چهاردهمین «کاشی ماندگار»، امروز چهارشنبه 25 مرداد 96، بر سردر خانه احمدرضا احمدی، شاعر نامدار کشورمان، ابراهیم حقیقی، طراح، گرافیست و عکاس و قیصر امین‌‌پور شاعرشناخته‌شده نصب شد.
کد خبر : 203714

به‌گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگر، این کاشی در مراسمی با حضور این شاعر برجسته بر سردر خانه او نصب شد.


احمدرضا احمدی، ضمن تشکر از سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، گفت: «این طرح فکر بسیار خوبی بود و ان‌شاءالله ادامه پیدا کند. خوبی این طرح این است که در استان‌ها نیز اجرا می‌شود و محدود به پایتخت نیست.»


پوریا سوری، رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، نیز در حاشیه این مراسم گفت: «این کاشی‌ها به محله‌ها هویت می‌دهد و بعد از مدتی باعث می‌شود شهرها صاحب یک نقشه فرهنگی شوند.»


احمدرضا احمدی، 30 اردیبهشت 1319، در کرمان متولد شد. او تاکنون بیش از 18 کتاب‌شعر و 15 کتاب کودک منتشر کرده است.


«روزی برای تو خواهم گفت»، «ساعت 10 صبح بود»، مجموعه «دفترهای سالخوردگی» و «چای در غروب جمعه روی میز سرد می‌شود» ازجمله آثار اوست.


سیزدهمین «کاشی ماندگار» بر سردر خانه ابراهیم حقیقی


ابراهیم حقیقی در مراسم نصب این کاشی، ضمن تشکر از این طرح سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، گفت: «من از سال 68 در این خانه سکونت دارم و تمام کارهای نقاشی و نمایشگاهی‌ام در این خانه انجام می‌شود. افراد زیادی به این خانه رفت‌وآمد داشته‌اند، حتی عباس کیارستمی وقتی جایزه جشنواره کن را دریافت کرد و به ایران برگشت به این خانه آمد. همچنین این خانه محل رفت‌وآمد بزرگانی چون مرتضی کاخی، بهرام دبیری، مرتضی ممیز بوده است.»


وی افزود: «خانه در تعریف فیزیکی یک سقف است و وقتی معنا پیدا می‌کند که در آن زندگی جریان یابد. خانه در معماری ایرانی نیز دارای منزلت خاصی بوده است. خانه مکانی است که یک اتفاق مرتبط با زندگی در آن رخ می‌دهد و در هر شرایطی پناه همه است و ما همه به خانه پناه می‌بریم.»


حقیقی اضافه کرد: «قدرشناسی از تمام کسانی که برای اعتلای فرهنگ و هنر کشور کاری کرده‌اند کار بسیار پسندیده‌ای است. بسیار مهم است که این افراد حس کنند که شهر تنها در اختیار برج‌سازها نیست.»


وی ضمن ارج نهادن به حرکت فرهنگی نصب کاشی‌های ماندگار افزود: «هنرمندان میراث زنده کشور هستند و حفظ یاد و خاطره آن‌ها جزو وظایف نگه‌داری از شهر محسوب می‌شود. پرداختن به ماندگار کردن افراد تأثیرگذار در فرهنگ و هنر در حفظ هویت شهر بسیار مؤثر است.»


حقیقی از بزرگان عرصه گرافیک معاصر ایران است که در ۱۳ مهر ۱۳۲۸ در تهران به‌دنیا آمده و دارای مدرک کارشناسی‌ارشد معماری از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران است و فعالیت‌های حرفه‌ای خود را در رشته گرافیک از سال ۱۳۴۸ آغاز کرده است.


حقیقی عضو انجمن تصویرگران کودک، انجمن بین‌المللی طراحان گرافیک (AGI)، انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران و انجمن فیلم‌سازان مستند ایران است. او همچنین تا سال 1382 عضو هیئت‌مدیره انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران بود.


چهاردهمین «کاشی ماندگار» بر سردر خانه قیصر امین‌پور


چهاردهمین «کاشی ماندگار» امروز چهارشنبه 25 مرداد 96 بر سردر خانه قیصر امین‌پور، شاعر توانای معاصر، در تهران نصب شد.


در مراسم نصب چهاردمین «کاشی ماندگار»، احمد مسجد‌جامعی عضو شورای اسلامی شهر تهران و پوریا سوری رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری و آیه امین‌پور دختر قیصر امین‌پور حضور داشتند.


پوریا سوری، رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، در حاشیه نصب این کاشی توضیحاتی درخصوص اهداف نصب «کاشی ماندگار» و کاشی‌هایی که تاکنون نصب شده است ارائه کرد.


او گفت: «این کاشی درحقیقت یک پلاک است که نشان‌دهنده محل سکونت قیصر امین‌پور است و درواقع، هویت‌بخشی فرهنگی جدید به محل‌های سکونت این مفاخر است.»


مسجد‌جامعی در این باره با قدردانی از این اقدام سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: «این یک اقدام زیبا و قابل‌تقدیر است و ارزش کار سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری در این است که از مفاخر زنده نیز با نصب ”کاشی ماندگار“ تجلیل می‌کند و یک اقدام نوآورانه است.»


او ادامه داد: «تهران شهر بزرگی است و مفاخر بزرگی دارد. من چند وقت پیش تحقیق کردم و متوجه شدم که 4هزار انسان سرشناس در تهران وجود داشته که متعلق به دوران‌های مختلف است.»


او درباره قیصر امین‌پور افزود: «امین‌پور شاعری بزرگ و توانمند است که یادش زنده است و مانند سایر مفاخر و هنرمندان شخصیت اجتماعی است. شعر امین‌پور بیان زمان خودش است.»


مسجد‌جامعی اضافه کرد: «در سال‌های گذشته پلاک‌هایی بر آثار تاریخی و بناهای فرهنگی نصب شد، اما نصب ”کاشی ماندگار“ سازمان میراث‌فرهنگی با هدف تجلیل از هنرمندان و مفاخر فرهنگی صورت می‌گیرد که کار ارزشمندی به‌حساب می‌آید.»


او با تأکید بر حفاظت از این کاشی‌ها افزود: «به‌طور حتم مردم نقش مهمی در صیانت از این کاشی‌ها دارند و فضای عمومی و مردم باید به حفاظت و مراقبت از این کاشی‌ها اقدام کنند.»


آیه امین‌پور، دختر قیصر امین‌پور، نیز در این مراسم از نصب «کاشی ماندگار» بر سردر خانه قیصر امین‌پور ازسوی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قدردانی کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته