دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس سازمان هنری رسانه‌ای اوج:

سازمان اوج گاو صندوق نیست و با فکر وارد عمل می‌شود

رئیس سازمان هنری رسانه‌ای اوج در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن اشاره به اینکه در حمایت از تولیدات دارای تفکر هستند، بیان کرد: ما گاو صندوق نیستیم بلکه با فکر وارد عمل می‌شویم.
کد خبر : 201149

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این نشست احسان محمدحسنى ضمن اشاره به رویکرد و نگاه دولت‌ها از زمان قطعنامه تا دولت فعلى به هنر و فرهنگ، بیان کرد: در هیچ‌کدام از دولت‌های گذشته و دولت فعلی فرهنگ، هنر و رسانه دغدغه و اولویت مسئولان نبوده است. ممکن است وزیری عوض شود اما همیشه درب روی پاشنه مظلومیت اهالى فرهنگ و هنر انقلاب اسلامى چرخیده است. فرهنگ براى دولت همواره به مثابه یک کالاى لوکس بوده و در کنار آن هنرمندان تنها ویترین تبلیغاتى براى انتخابات بوده‌اند که بعد از انتخابات از صحنه خارج شده‌اند و این جاى تاسف دارد که چهره هنرى هنرمندان ما به این شکل به باد مى‌رود. در این بین دستگاه‌های فرهنگ و هنری دولتى عمدتا بلاتکلیف و منفعل و هستند و تمام تمرکز خود را روى برگزارى جشنواره‌های بی‌رونق و امور حاشیه‌ای گذاشته‌اند. در سال ۳۰۰ جشنواره بی‌خاصیت برگزار و میلیارد‌ها تومان خرج آن‌ها می‌شود.


نسبت جشنواره‌ها با تولید حکایت‌‌ ضرب المثل شام و ناهار هیچ است


وى ادامه داد: نسبت جشنواره‌ها با تولید حکایت‌‌ همان ضرب المثل شام و ناهار هیچی است و در این بین آثار تولید شده هم عمدتا خنثی و عقیم هستند. این دیوار در حال فروریختن است و آن‌ها به دنبال تزیین کردن آن هستند!


محمدحسنى با اشاره به اینکه نزدیک به چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است اما هنوز یک فیلم سینمایی در حد بین المللی براى ١٠ روز ایام فجر و اتفاقات آن تولید نشده است، افزود: فارغ از آن وضعیت ما در حوزه ادبیات، هنرهای تجسمی و موسیقی هم همین است.


وی در بخش دیگر صحبت‌هایش درباره فعالیت‌های سازمان اوج عنوان کرد: در سال ۹۰ عده‌ای از بچه‌ها دست به دست هم آمدند و ظرف این ۶ سال نزدیک به ۱۱ اثر با ابعاد و تنوع مختلف تولید شد. زیبایى و جذابیت براى ما مهم است اما اولویت ما به محتواى ملى و میهنى در قالب شکیل و مردمى ارایه کردن موضوع است. ما با کار‌ها و تولیدات خود حرف می‌زنیم و کارهای ما زیر ذره بین مردم، کار‌شناسان و مسئولان است. ما با مسئولان توافق کردیم که حرف زدن با آن‌ها و تولید با ما باشد، این یک توافق نانوشته است. ما به کارمان افتخار می‌کنیم اما در این مسیر، بی‌غلط هم نبوده‌ایم.


سازمان اوج به دنبال ایده‌های ناب و تازه است


محمدحسنى با تاکید بر این امر که سازمان اوج برای تولید محصولات موثر همه ایده‌های موثر و ناب را شکار مى‌کند، بیان کرد: محصول موثر یعنی کار نو، موثر، محتواى ناب و با قیمت مناسب. اوج یک ستاد کم عده و چابک با حدود ۵۰ نیرو است که درون خود چیزی تولید نمی‌کند و هیچ تجهیزات هنری در سازمان اوج نیست بلکه همه تجهیزات در موسسات دیگر است. ما به مثابه یک ستاد هستیم که کار اصلی‌مان برنامه ریزی و شکار کردن ایده‌های جدید در عرصه‌های مختلف هنری است. ما طرح‌ها و ایده‌های جدید را پیدا و برای این ایده‌ها همه امکانات را بسیج می‌کنیم. یکی از افتخارات اوج این است که بستری برای شناسایی استعدادهای خوش ذوق و انقلابى و محل رشد این جوانان است و در این ۶ سال مثل یک آزمایشگاه عمل کرده و می‌توان آن را مانند پژوهشگاه رویان دانست.


وى در خصوص نمایش هاى میدانی نیز توضیح داد: در عرصه نمایش میدانی فعالیت‌های جدی داشته‌ایم و نزدیک به ۱۷ استان نمایش‌های اوج را میزبانی کرده و ۲ میلیون تماشاچی داشته‌ایم. نمایش هایى مانند شب آفتابى، فصل شیدایى و ستاره صبح نمایش هاى پر بازدیدى بوده‌اند که حتى نمایش فصل شیدایى به سوریه رسیده و هفته آینده در حلب اجرا مى رود.


افزایش فعالیت‌های سازمان هنری رسانه‌ای اوج


وی با اشاره به اینکه سازمان اوج در حوزه مستند نزدیک به ۷۰۰ اثر در سال تولید می‌کند، عنوان کرد: در حوزه مستند بچه‌های انقلابی ما حرف اول را می‌زنند، در حوزه تحول در گرافیک مجموعه خانه طراحان انقلاب اسلامى و مجموعه‌های مشابه به چرخه تولید رسیده‌اند. در حوزه موشن گرافیک دستاورد بزرگی برای هنر اسلامی محقق شده و آثار تولیدی از شبکه‌های مختلف پخش می‌شود، در بخش تبلیغات محیطی علاوه بر تهران جاده نجف به کربلا و بغداد به کربلا را پوشش می‌دهیم، جوانان خلاق در انیمیشن به چرخه تولید رسیده‌اند، در بخش مسابقه مستند هم اتفاقات خوبی افتاده است. بخش مسابقات در تلویزیون مهجور واقع شده بود ولی توانستیم مسابقاتی مانند فرمانده، خانه ما و ضد گلوله را تولید کنیم. در بخش بین الملل هم اوج تولید مشترک با فیلمسازان خارجی و حضور بین المللی داشته است و در حال حاضر ۴۰ شبکه برون مرزی از تولیدات ما استفاده می‌کنند، در حوزه کودک و نوجوان تمرکز بر تولید آثار موثر بوده ولی باید بگویم ما رقیب کانون یا صدا و سیما نیستیم بلکه رفیق و یار آن‌ها هستیم.


پشتیبانی از تولیدات شبکه‌های نهال، امید و پویا


محمدحسنى با اشاره به اینکه سازمان اوج پشتیبانی از شبکه‌های نهال، امید و پویا را در دستور کار قرار خود داده است، گفت: برنامه‌هایی در شهرهای جنگ زده سوریه هم اجرا کرده‌ایم. همچنین در کنار تولید برنامه‌های تلویزیونی، یکی از بخش‌های جذاب کار ما تولید فیلم و سریال است و امسال ۵ اثر برای جشنواره فجر داریم که «پرواز به وقت شام» ساخته ابراهیم حاتمی کیا، «تنگه ابوغریب» به کارگردانی بهرام توکلی، «توهم توطئه» به کارگردانی احمدرضا معتمدی، «نائله» ساخته اصغر عباسی، «طیب خان» ساخته مسعود ده نمکی از این آثار است و نزدیک به ۱۲ اثر برای سال ۹۷ تدارک دیده‌ایم که بعد از وارد شدن به چرخه تولید نامشان را می‌گوییم و خواهید دید که نام‌های غافلگیرکننده‌ای در این بین وجود دارد. همچنین پایتخت، «سر دلبران»، «گیله وا»، «آشوب» و.. هم در حوزه سریال در دست تولید است. همچنینن سه سریال در مرحله پیش تولید است که یکی نامش هنگام بیداری است و ۱۵ سریال در مرحله نگارش داریم.


روایت فتح دچار تحول می‌شود


محمدحسنی که به تازگی مدیرعامل بنیاد روایت فتح شده است درباره فعالیت‌های این بخش نیز گفت: روایت فتح قرار است دچار تحول شود و شعار ما این است «روایت فتح تولدی دوباره». ظرف ماه‌های آینده درب‌های آرشیو غنی روایت فتح و شهرک سینمایی دفاع مقدس به روی مردم و مستندسازان باز می‌شود. برخی می‌گویند من مدیر سه شغله هستم اما اینطور نیست. شاید دلیل هم افزایی اوج، بنیاد روایت و بسیج هنرمندان این باشد که بتوانیم از امکاناتمان استفاده کنیم و موازی کاری نکنیم.


وی ادامه داد: از همین رو بسیج هنرمندان هم تمرکز خود را بر جذب و شبکه‌سازی اصحاب هنر می‌گذارد. اوج نیز به خانواده هنرمندان انقلاب نزدیک می‌شود. در پایان باید بگویم ما چه قیمتی برای انقلاب پرداخت کرده‌ایم، خیلی از بچه‌های یتیم شهدا و خانواده‌هایشان هنوز چشم انتظار هستند، فیلم‌ بچه‌های آن‌ها آدم را می‌کشد، این خون‌ها برای انقلاب، جنگ، تحریم‌ها و.. است واقعا قیمت تمام شده انقلاب چند است؟ ما واقعا کاری برای انقلاب، جنگ و شهدا نکرده‌ایم، ما همه زیر یک چتر عضو یک خانواده هستیم، من از همه رو سیاه ترم، هیچ کاری نکرده‌ام، هرکدام از ما به سهم خودمان باید جواب بدهیم که چه کرده‌ایم.


سازمان اوج؛ مجوز شرکت‌های پخش را می‌گیرد


وی همچنین در پاسخ به این پرسش که چرا سازمانی که تولیدات سینمایی دارد دفتر پخش سینمایی ندارد، اظهار کرد: حرف حساب جواب ندارد ولی ما برنامه‌ای در همین حوزه داریم و با مسئولان سینمایی مانند آقایان داروغه‌زاده و تابش جلسه داشته‌ایم و قرار شد با همکاری مشترک بتوانیم مجوز لازم را برای شرکت‌های پخش بگیریم. امیدواریم بتوانیم تعدادی از موسسات را برای این منظور به ارشاد معرفی کنیم.


اتمام مراحل فیلمبرداری «پرواز به وقت شام»


محمدحسنی درباره «پرواز به وقت شام» فیلم جدید حاتمی کیا نیز گفت: حاتمی کیا ترحیح داده بی‌حاشیه پیش برود و من هم با همین دست فرمان پیش می‌روم. مراحل پایانی فیلمبرداری سپری می‌شود و ۷۰ درصد از ضبط آن به پایان رسیده و باید بگویم پروژه سختی است. ما یک اصل کلی در اوج داریم که پول هر پروژه را سروقت و با ادب پرداخت کنیم. مدیران فیلم و سریال ما بیرون از اوج دفتری ندارند که با تهیه کنندگان شریک باشد و به همین دلیل فیلم‌ها واقعی‌تر تولید می‌شود و سلامت مالی دارند. درباره این فیلم هم برآورد مالی ما ۸ میلیارد تومان بود و تیم تولید تلاش می‌کنند زیر این قیمت تمام شود.


کنسرت سامی یوسف بهار آینده برگزار می‌شود


وی همچنین در پاسخ به سرنوشت کنسرت سامی یوسف در ایران که پیش از این وعده‌اش داده شده بود، گفت: مذاکرات زیادی با او و پدر او داشتیم و او به ایران هم آمد ولی بحث ما توافق مالی است که هنوز به نتیجه نرسیده‌ایم. پیش بینی ما برای بهار است که این اجرا در تهران و تبریز و یک استان دیگر باشد و تمام تلاشمان را می‌کنیم این اتفاق بیفتد.


محمدحسنی درباره سوالی مبنی بر تقسیم هنرمندان به انقلابی و غیرانقلابی بیان کرد: آیا در اسامی که من اعلام کردم اسم همه هنرمندان به اصطلاح انقلابی بود؟ ما تولیدکننده اثر هستیم، ما با سیاه نمایی کشور مخالفیم، ما می‌گوییم ایران زیبایی و نقاط قوت و مثبت هم دارد، حرف ما کلی است، ما می‌گوییم زیبایی‌ها و فرهنگ کشور را نشان دهیم، معلوم است فرش قرمزهای جشنواره‌ها اتاق فکر دارد، اتاق فکر آن‌ها را پیدا کنید. هیچ سفارتخانه‌ای اتاق فکر اوج نیست، ظاهر و باطن اوج همین است، ما با افتخار از سپاه پاسداران حمایت می‌گیریم و در اختیار هنرمندان می‌گذاریم.


سریال «صدام» را تولید می‌کنیم


رییس سازمان هنری و رسانه‌ای اوج درباره سرنوشت سریال «صدام» نیز گفت: ما همچنان به این سریال جدی نگاه می‌کنیم اما علیرضا نادری، نویسنده این سریال با مرگ فرزندش رو به رو شد و دیگر نتوانست آن را بازنویسی کند، تیم جدید احتیاج بود اما تیم جدید به آن متن قبلی وفادار نبود و مورد قبول اوج قرار نگرفت. طبیعی است دنبال یک تیم جدید بگردیم، ما خانواده و بستگان و کاخ‌های صدام را نیاز داریم و کارگردانی می‌خواهیم که کار را سریع ببندد. شاید یکی از پروژه‌هایی که هنوز در تپش تولید است همین سریال است، البته منابع مالی ما کم است. اوج نمی‌تواند هم زمان مشغول دو پروژه ویژه باشد. در حال حاضر «هنگام بیداری» را در دست داریم و بعد از آن کارهای «صدام» را شروع می‌کنیم.


وی اضافه کرد: ما به جوانان هم توجه می‌کنیم برای مثال فیلم‌های هیهات و ایستاده در غبار کار جوانان بود. سالی ۷۰۰ مستند توسط جوانان تولید می‌شود اما نمی‌توانیم به پیشکسوت‌ها پشت کنیم. طبیعی است که پروژه‌های بزرگ باید توسط آن‌ها تولید شود تا خسارت‌ها کم باشد. سریال سیروس مقدم هم نیاز به سخت افزارهای سنگین دارد و قصه‌های جذاب تری دارد.


موسسه اوج هیچ موازی کاری با سایر مجموعه‌ها ندارد


محمدحسنی همچنین بیان کرد: فکر می‌کنم هیچ موازی کاری با سایر مجموعه‌ها نداریم و حاضر به همکاری هم هستیم. اوج با آغوش باز آماده همکاری با مجموعه‌ها است و امیدوارم جلسه ما با آن‌ها نتیجه بدهد. اوج کنار صدا و سیما است و از برنامه‌های آن حمایت می‌کند. قصه جدید «پایتخت» همسو با اوج است و هرآنچه لازم باشد در اختیار تیم می‌گذاریم تا کار دقیق باشد ما کمک حال تیم می‌شویم و آنچه نیاز است به نویسندگان می‌دهیم.


سازمان اوج صندوق نیست بلکه با فکر وارد عمل می‌شود


وی با اشاره به اینکه در حمایت از تولیدات دارای تفکر هستند، بیان کرد: ما گاو صندوق نیستیم بلکه با فکر وارد عمل می‌شویم. اخیرا جنجالی درباره زیرنویس «ایستاده در غبار» شد و برخی به آن پرداختند، شما جای من بشینید و بگویید فیلمی که اکران شده و سریالش می‌خواهد پخش شود و اتفاقا پرتره یک فرمانده است نباید کامل شود؟ باید بگویم که بعد از پخش سینمایی دو فایل صوتی از احمد متوسلی به دستمان رسید که او در آن در حال معرفی خودش بود اما در فیلم اشاره‌ای به آن دانشگاهی که او در آن درس خوانده است نشده بود. آیا اگر شما جای من بودید اثر را تکمیل نمی‌کردید؟ «ایستاده در غبار» زمانی که به مهدویان سپرده شد بعد از پژوهش نامش «کودکی ناتمام بود» اما رفته رفته به تکامل رسید و تبدیل به «ایستاده در غبار» شد.


رییس سازمان اوج اظهار کرد: یکی از کارهایی که در اوج انجام می‌دهیم این است که بخشی از درآمد خود را صرف پروژه‌های افکار سنجی می‌کنیم، یعنی سینماهای جنوب، شرق، غرب و... مورد نظرسنجی قرار می‌گیرند.


رییس سازمان اوج در پایان گفت: هنر انقلاب اسلامی همزمان با رویش‌ها ریزش‌ها هم داشته است. عده‌ای زمانی علمدار انقلاب بودند اما حالا بر خلاف ما حرف می‌زنند، برخی با رهبری دیدار داشتند اما با بیگانه‌ها یکی شده‌اند. اما هر کسی دل در گرو اعتقادات ما دارد ما مخلص او هستیم، تذکری هم به افرادی که از این بچه‌ها سوءاستفاده می‌کنند می‌دهیم؛ این بچه‌ها حیف هستند، آن‌ها را وارد تلاطم انتخابات نکنید. اوج افتخار می‌کند که وارد این زمینه‌ها نشده است. کارهای انتخاباتی می‌آیند و می‌روند زشت است که با هنرمندان اینگونه رفتار می‌کنند.


انتهای پیام/

برچسب ها: نشست خبری
ارسال نظر
هلدینگ شایسته