دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با آنا؛

ارائه رانت دولتی به نامدیران خصولتی‌، معیشت و رقابت‌پذیری را از اقتصاد گرفت

زمانی که بنگاه‌های تولیدی و تاکیدا فعالان بخش‌خصوصی در رقابت با دیگر رقبای خود چالش تحریم را پیش رو می‌دیدند،‌ دولت با تصمیم‌گیری اشتباه و ابلاغ بخشنامه‌های یک‌شبه و همچنین ریختن منابع و رانت‌ها به پای خصولتی‌ها، هر روز باعث افزایش هزینه تولید و به موازات آن کوچک‌تر شدن حجم تولید و صادرات ما می‌شد.
کد خبر : 192889

محسن بهرامی ارض‌اقدم رئیس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا با بیان مطلب فوق، درباره ضرورت به‌روزرسانی تکنولوژی بنگاه‌های تولیدی گفت: در دولت گذشته،‌ سیاست‌های کلان اقتصادی از پایه با مشکلات فراوانی روبه‌رو بود چراکه ابتدا تحریم‌ها را کاغذ پاره‌ای عنوان کردند ولی امروز همه تولیدکنندگان و کارگران به این نتیجه رسیده‌اند که سایه تحریم بر خطوط تولیدی منجر به از دست رفتن شغل و معیشت آنها شد.


وی ادامه داد: بر همین اساس با سیاست‌های غلط، اقتصاد کشور آسیب‌های فراوانی و غیرقابل جبرانی را از بخش تحریم‌ها در این حوزه به خود دید و اغلب صنایع تولیدی از دانش روز عقب مانده و خطوط تولید نتوانستند خود را با تکنولوژی‌های روز، مصرف‌ بهینه انرژی، بهره‌وری و ... انطباق داده و هم‌سطح دیگر رقبای منطقه‌ای و جهانی نگاه دارند.


عضو هیات رئیسه کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی تاکید کرد: تصمیم‌گیری‌های اشتباه دولت و رفتار ناشیانه مدیریتی باعث اوج‌گیری قیمت تمام شده کالاهای بی‌کیفیت داخلی و به‌طبع آن از دست رفتن شرکای اقتصادی در کشورهای هدف صادراتی شد، اما باید بار دیگر اذعان کرد که دولت نباید در امور اقتصادی دخالت کند و تنها وظیفه آن بسترسازی برای رفع مشکلات زیربنایی اقتصاد است.


مشاور معاون اجرایی رئیس جمهور اضافه کرد: لایحه رفع موانع تولید رقابت‌پذیرو ارتقای نظام مالی کشور، راهکاری کوتاه مدت است چراکه تزریق 16هزارمیلیارد تومان به واحدهای کوچک و متوسط اثر مقطعی در نظام تولید دارد و حتی می‌تواند بُعد منفی از خود برجای گذارد چراکه واحدهای کوچک تعطیل شده بار دیگر با مدیریت غلط راه‌اندازی می‌شوند و بدون حمایت و بسترسازی دولتی، تنها به بدهی آنها افزوده شده و قطعا نمی‌توانند در چرخه رقابت باقی بمانند.


بهرامی ارض‌اقدم با اشاره به دیگر بخش‌هایی که باید دولت به آن توجه ویژه‌ای داشته باشد گفت: مسائل دیگری از جمله معضلات موجود در بخش خدمات، دسته بندی مواد، تبلیغات، انبارداری پایانه های صادراتی ، تجهیزات مورد نیاز در بنادر و کافی نبودن مشوق های صادراتی نیز به عنوان موانع جدی توسعه صادرات کشور محسوب می شوند.


عضو هیات رئیسه کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی در پایان خاطرنشان کرد: کاهش تشریفات، زمان ارائه گزارش میزان صادرات غیر نفتی در پنجره واحد گمرکی و نیز سرعت ترخیص کالا در بنادر از دیگر نمونه های بارز این مسئله هستند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب