دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تحت چه شرایطی مدت خدمت مشمولان کاهش می‌یابد؟

براساس قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب سال 1391 مجلس شورای اسلامی مدت زمان خدمت یک سرباز  به صورت عادی 30 سال است که دوره معروف در جامعه تحت عنوان خدمت سربازی، تنها 2 سال از این 30 سال است که با نام دوره ضرورت در قانون ثبت شده، که البته تحت شرایطی امکان تغییر زمان آن هم وجود دارد.
کد خبر : 190239

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، بنا بر اعلام پلیس، مشمول کسی است که در شمول قانون خدمت وظیفه عمومی قرار داشته باشد و بر این اساس افراد از 18 سالگی تمام تا 50 سالگی تمام در شمول قانون وظیفه عمومی قرار می‌گیرند.


برهمین اساس، مشمولان 2 ماه را در دوره آموزشی، 19 ماه را در دوره خدمت در یگان گذرانده و 3 ماه از سربازی آنها با توجه به مصوبه ستاد کل نیروهای مسلح تحت شرایطی کسر می‌شود.


به صورت میانگین میزان مدت خدمت سربازی با احتساب 21 ماه در 15 هزار و 120 ساعت یا 630 روز است.


مدت زمان خدمت همچنین به 4 دوره تقسیم می‌شود: دوره ضرورت که همان دوره مشهور 2 ساله خدمت در یگان است؛ دوره احتیاط به مدت 8 سال که در طی آن مشمول در حالت آماده‌باش در شرایط خاص مانند جنگ و غیره قرار دارد؛ دوره ذخیره اول به مدت 10 سال که مشمول با عنوان ذخیره پشتیبان پس از دوره احتیاط در شرایط خاص کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و دوره ذخیره دوم 10 سال که به عنوان ذخیره پشتیبان پس از ذخیره اول در شرایط خاص کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.


همچنین براساس شرایط محل خدمت مدت سربازی متفاوت است. بر همین اساس، افرادی که در شرایط جنگی و درگیری خدمت می‌کنند مدت سربازی‌شان 18 ماه خواهد بود.


همینطور خدمت کارکنان وظیفه غیربومی در مناطق امنیتی غیردرگیر و مناطق عملیاتی و مناطق محروم و بدآب و هوا 19 ماه خواهد بود.


مشمولانی که به صورت عادی در نیروهای مسلح و یگان‌های حفاظت در مناطق عادی خدمت می‌کنند، باید 21 ماه به سربازی بروند و در آخر سربازانی که به صورت امریه خدمت می‌کنند، یعنی محل خدمت‌شان در دستگاه‌های غیرنظامی است، باید 24 ماه به سربازی بروند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب