طرح رونق ملی 96 کلید خورد/ صنعت در رکود نیست
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، محسن صالحینیا، معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست خبری خود با اشاره به وضعیت صنعت در اقتصاد گفت: براساس آمارهای رسمی، رشد بخش صنعت در سال 95 طبق گزارش بانک مرکزی 6.9 درصد و طبق گزارش مرکز آمار 6.5 درصد است.
وی ادامه داد: این آمار در فصل بهار با افزایش 2.2 درصدی، در تابستان 4.7 درصد، در پاییز 6.8 درصد و در زمستان با 12.1 درصد رشد همراه بوده است.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت در مقایسه این آمار با آمارهای سالهای گذشته افزود: سیاستهای رشد تولید و رونق با معیارهای از پیش تعیینشده دولت کاملا همخوانی داشته و امروز میتوان با صراحت گفت که صنعت دیگر در رکود نیست، زیرا طبق آمار سال 91 بخش صنعت با رشد منفی 10.5 درصد، در سال 92 با رشد منفی 1.7 درصد، در سال 93 با رشد مثبت 7.6 درصد و در سال 94 به منفی 0.3 درصد رسید که با توجه به آمار 6.5 درصدی سال 95، میتوان نوید عدمبازگشت به وضعیت رکودی در صنایع را داد.
صالحینیا با اشاره به صنایعی که در سال گذشته با رشد همراه بودند، گفت: در 3 ماهه ابتدای سال با 300هزار دستگاه خودرو تولید شده است که در مقایسه با سال گذشته این آمار 13.7 درصد رشد داشت. اما باید این رشد در سال جاری به 35 درصد برسد تا به برنامههای اصلی صنعت در بخش خودرو دسترسی پیدا کنیم و باید به این نکته نیز تاکید داشته باشیم که رشد در تولید خودرو ادامهدار است.
وی اضافه کرد: تولید خودرو باید از مرز 1.6میلیون دستگاه فراتر رود که با رشد تولیدی که تاکنون به آن دست یافتهایم تحقق این برنامه چندان خارج از دسترس نیست. البته باید اشاره کنیم که بیش از یکمیلیون و 500هزار دستگاه تولیدی مربوط به خودروهای سبک بوده و مابقی آن به خودروهای سنگین و تجاری مربوط میشود.
وی همچنین درخصوص تراکتور و دستگاههای کمباین نیز گفت: رونق و مکانیزه کردن بخشهای کشاورزی از اهمیت و اولویت بالایی برخوردار است که در این راستا افزایش تولید تراکتور و کمباین برای دسترسی به این اهداف در دستور کار قرار گرفت که تراکتور با 29.5درصد افزایش تولید و همچنین کمباین با افزایش 65درصد رشد تولید روبهرو شد.
صالحینیا در باره تولید و تاکید بر ورود لاستیکهای استاندارد نیز گفت: در سال 95 تولید انواع لاستیک خودرو با 19.7 درصد افزایش روبهرو بوده که این آمار در سال 94، 17درصد بوده است؛ برنامه توسعهای تولید لاستیک خودرو با تدابیر ویژه وزارتخانه همراه بود که بر همین اساس خودروسازان ملزم به استفاده از تولید داخل بودند ضمن آنکه واردکنندگان نیز طبق قانون ملزم به ارائه خدمات پس از فروش برای لاستیکهای وارداتی شدند.
وی گفت: استفاده از تایرهای خارجی در صنعت خودروسازی داخلی وجود دارد، اما اکثر تولیدات خودروهای داخلی از لاستیکهای ساخت داخل استفاده میکنند که چرخ تولید نیز بچرخد.
معاون وزیر صنعت با اشاره به دیگر آمارهای بخش تولید تصریح کرد: در بخش کاغذ با 10.5 درصد رشد همراه بودیم که این آمار افزایشی در سایر بخشها نظیر دفع سموم و آفات نباتی با 16درصد، تولید فرش ماشینی با 2درصد، تولید ماشین لباسشویی با 20درصد و تولید فولاد خام با 28درصد رشد همراه است.
وی همچنین گفت: اما در بخشهایی مانند روغن نباتی، دارو، پودر شوینده، تلویزیون، یخچال با افزایش یا کاهش محسوسی مواجه نبودیم و اغلب نوسانات آماری در حد کمتر از یک درصد بوده است.
وی درباره کاهش برخی از صنایع تولیدی نیز به عوامل آن اشاره و تصریح کرد: برای مثال در بخش کولرهای آبی به خاطر عدم نیاز بازار عراق و همچنین اشباع شدن آن از صادرات، با محدودیتهای تولیدی مواجه شدیم که باید برای جلوگیری از افت صادرات به فکر رایزنی با دیگر کشورهای هدف باشیم. همچنین تولید روغن موتور و کارتن، نئوپان و سیمان نیز با کاهش تولید در سال گذشته همراه بود.
صالحینیا درباره ارائه تسهیلات به بنگاههای اقتصادی نیز افزود: 25 هزار واحد تولیدی مشمول دریافت تسهیلات هستند که به 3 هزار و 700 طرح بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی این تسهیلات ارائه شد، ضمن آنکه 21هزار و 500 واحدی که نیازمند سرمایه در گردش بودند نیز جزو واحدهای نیازمند ارائه تسهیلات قرار گرفتند.
وی افزود: در مجموع 17هزار و 700 میلیارد تومان تسهیلات، 2میلیارد و 800 هزار برای طرحهای تکمیلی و 15هزار میلیارد برای سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی اختصاص داده شده است.
وی درباره میانگین تسهیلات پرداخت شده به واحدهای مختلف صنعتی نیز اینگونه گفت: در بنگاههای تخصصی صنعت و معدن به طور میانگین به هر واحد یکمیلیارد و 100میلیون تومان، به واحدهای جهاد کشاورزی 327 میلیون تومان و به بنگاههای نیمهتمام 701میلیون تومان تسهیلات پرداخت شد.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت درخصوص نحوه نظارت بر بنگاههای تولیدی تاکید کرد: آمارهای نظارتی و ارزیابی بنگاههای اقتصادی امروز به صورت برخط قابل رصد و تحلیل است و از مجموع 12هزار واحد صنعتی تاکنون بیش از نیمی از آن تحت نظارت و بازرسی قرار گرفتهاند که این آمار به صورت لحظهای قابل پایش است.
وی با ارزیابی این آمار در بخش اشتغالزایی بنگاهها تصریح کرد: تاکنون 11هزار مورد اشتغالزایی در بنگاههای اقتصادی به واسطه ارائه تسهیلات به این بنگاهها محقق شده، ضمن آنکه به میزان 4هزار واحد اشتغالزایی به صورت ثابت و پایهدار رخ داده که کارگران دیگر نیازمند یافتن شغل جدید نیستند؛ اما تنها در 203 واحد اشتغالزایی با کاهش و تعدیل نیرو مواجه بودیم که باید براساس کارگروههای استانی جویای علت این موارد تعدیل شد تا علت مشخص شود.
وی در پایان به طرح رونق تولیدی نیز اشاره و تاکید کرد: این طرح بر اساس ابلاغیه معاون اول رئیسجمهوری برای سال 96 طی 2 روز گذشته به وزارتخانه ابلاغ شد. همچنین بر اساس ابلاغیه بانک مرکزی و در راستای نوسازی، بازسازی و تکمیل واحدهای صنعتی باید این طرح همانند سالهای گذشته اجرایی شود تا امکان خروج بنگاههای تعطیل و نیمهتعطیل از رکود فراهم شود و صنعت با ظرفیت کامل به فعالیتهای تولیدی بپردازد.
انتهای پیام/