دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس

نرخ سود بانکی مهم‌ترین رقیب جذب نقدینگی بورس/ بازار کسب‌وکار برای سرمایه‌گذاران جذاب نیست

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: تا زمانی‌که نرخ سودهای بانکی نسبت به نرخ تورم بالاتر بوده، جذب نقدینگی به‌جای جذب در بخش‌های تولیدی به سمت بانک‌ها روانه می‌شود.
کد خبر : 188290

رحیم زارع عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با تحلیل بازارسرمایه و نیاز به تقویت آن در اقتصاد کشور به خبرنگار آنا گفت: یکی از عومل رکود اقتصادی به عملکرد ضعیف بازارسرمایه و عدم جذب سرمایه‌گذاری صحیح در بنگاه‌های تولیدی بازمی‌گردد.


وی ادامه داد: رکود اقتصادی ناشی از ناتوانایی جذب نقدینگی سرگردان جامعه و عدم هدایت آن به سمت بازار تولیدی است.


سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه جذب سرمایه‌گذاری خارج از بورس،‌شفافیت لازم را ندارد تاکید کرد: بازارسرمایه، برخلاف بازارهای سنتی، بازاری کاملا رسمی‌اند که خرید‌وفروش در آن باید براساس قوانین، مقررات و ضوابط مشخص و نظام‌مند انجام می‌شود.


وی افزود: از سوی دیگر، شفافیت بورس به نسبت بازارهای سنتی وضعیت بهتری را دارند چراکه وقتی که فردی تصمیم به خرید یا فروش سهام یک شرکت در بورس می‌گیرد، به راحتی و تنها صرفا با دسترسی به اینترنت، می‌تواند به همه اطلاعات مربوط به آن شرکت دسترسی داشته باشد و بعد از بررسی کامل این اطلاعات، درباره خرید یا فروش سهام آن شرکت تصمیم‌گیری کند، درحالیکه بازارهای سنتی از چنین شفافیتی برخوردار نیستند.


زارع با تاکید بر آنکه باید سهم بنگاه‌های تولیدی ‌به‌واسطه بورس در اقتصاد افزایش یابد، گفت: تا زمانی‌که نرخ سودهای بانکی نسبت به نرخ تورم بالاتر بوده، جذب نقدینگی به‌جای جذب در بخش‌های تولیدی به سمت بانک‌ها روانه می‌شود.


عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی درباره اینکه اقتصاد نیازمند جذب نقدینگی و ارائه تسهیلات است، تصریح کرد: برای جذب نقدینگی در بازار و ارائه تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی باید زمینه‌ مشکلات کسب‌وکار برطرف شود چراکه کمبود نقدینگی و عدم ورود سرمایه‌گذاران به بخش‌های تولیدی به‌خاطر ضعف‌های محیط کسب‌وکار و عدم بهره‌وری لازم در اقتصاد غیررقابتی است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: بازار سرمایه برای جلوگیری از بازارهای سوداگری که هیچگاه در مسیر توسعه اقتصادی گام برنمی‌دارند باید راهکارهای جذب سرمایه و نقدینگی را به شکلی ارائه دهند تا صاحبان سرمایه به سمت سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی ورود پیدا کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب