دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 خرداد 1396 - 16:02

بازگشت طرح صیانت از باغات شهر تهران برای سومین بار به کمیسیون‌های تخصصی‌ شورای شهر

طرح "صیانت از باغات و اراضی مزروعی شهر تهران" امروز در صحن شورای شهر تهران بررسی شد اما برای سومین بار به کمیسیون‌های تخصصی برای بررسی ارجاع داده شد.
کد خبر : 185230

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، رحمت الله حافظی در جلسه امروز شورای شهر تهران ضمن گرامیداشت یاد امام راحل و شهدای 15خرداد، اظهار کرد: امام خمینی(ره) در سخنانی فرموده‌اند، "کوشش کنید که مصالح اسلام و کشورهای اسلامی را فدای منافع شخصی یا گروهی نکنید." بدون شک پیمودن راه امام (ره) تنها با شعار محقق نمی‌شود و بایستی عامل به رهنمودهای ایشان باشیم.


وی با بیان اینکه در اوایل بهمن ماه سال گذشته تذکری به شهرداری تهران دادم که با وجود ارسال آن هنوز پاسخی دریافت نشده است، گفت: از شهرداری خواسته شده تا درباره هزینه کرد 2 درصد عوارض ایمنی و آتش نشانی طی سال‌های 92 تا 95 پاسخ گو باشد که تاکنون پاسخ مکتوبی به این تذکر داده نشده است.


رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در بررسی طرح "صیانت از باغات و اراضی مزروعی شهر تهران"، نیز گفت: باید باغات شهر حفظ شود و نباید اجازه دهیم بیش از 30 درصد از سطح باغات ساخت و ساز شود. متاسفانه از 34 پلاک ثبتی در منطقه یک، فقط در یک مورد رعایت ضوابط باغ صورت گرفته و در باقی موارد رعایت نشده است، حال سوال این است که چه کسی باید بر این روند نظارت کند؟ تاکید بر این است که باغ حفظ شود حتی اگر همه درختان توسط مالک قطع شود باز باید ملک، باغ محسوب شود و نبایستی اجازه دهیم این ملک تصرف و ساخت و ساز شود.


حافظی با بیان اینکه مالک وقتی بداند که تغییر کاربری باغ میسر نیست مجبور است باغ را حفظ کند، تاکید کرد: از سال 84 تا 94حدود هزار پرونده به شورا آمده و باغ شناخته شده اما از این تعداد در کمتر از 5 درصد موارد ضوابط باغ رعایت شده یعنی بیش از 95 درصد تخلف صورت گرفته، چه کسی مسئول است؟


رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران با اشاره به اینکه در سال 91 مصوبه ای با عنوان تحقیق و تفحص از پرونده‌های شهرسازی مناطق یک تا سه مطرح شد نتیجه این مصوبه چه شد، گفت: ما به عنوان سیاستگذار ضوابط را تصویب می‌کنیم اما نه تنها اجرایی نمی‌شود بلکه نظارتی بر این موارد نیز وجود ندارد، شهرداری باید پاسخگو باشد. برای نمونه در سعادت آباد چهار قطعه هزار متری با کاربری باغ و فضای سبز وجود داشت که پنج مرتبه به کمیسیون ماده 5 می‌رود و در نهایت همزمان با بررسی آن در این کمیسیون، ساخت پروژه صورت می‌گیرد. این سیاست یک بام و دو هوا جواب نمی‌دهد.


حافظی با تاکید بر اینکه انتظار داریم برای حفظ باغات باقی مانده شهر تهران کمک شود، افزود: اینکه می‌گویند ساخت چهار طبقه در باغ با ساخت 15 طبقه هیچ فرقی نمی‌کند، نمی پذیرم. قطعا گودبرداری 4 طبقه با 15 طبقه تفاوت داشته و ساخت 15 طبقه فضای کارگاهی بیشتری را اشغال نموده و درختان بیشتری را از بین می‌برد.


وی همچنین درباره قانون ساخت 7 درصد باغات مصوب قبل از انقلاب که پیش از قانون برج باغ‌ها ملاک عمل بود، تصریح کرد: اگر اجرای این قانون برای مالکین باغات مقرون به صرفه نبوده و بنا به گفته رئیس شورا حتی یک پروانه ساخت و ساز در باغات نیز صادر نشده است قطعا کسانی که این مصوبه را بنیان گذاشتند، هدفشان این بود که ساخت و ساز در باغات مقرون به صرفه نباشد و لذا هیچ پروانه‌ای هم صادر نشده، اگر این رویه ادامه می یافت تمام باغات شهر تهران حفظ می‌شد، حتی اگر تمام درختان خشک می‌شد باز کاربری باغ داشته اما با تغییر این مصوبه همه باغات از بین رفت و دیگر کاری نمی‌توان کرد.


رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران درباره برخی مخالفت‌ها نسبت به طرح "صیانت از باغات و اراضی مزروعی شهر تهران"، اظهار کرد: این رویه تداعی کننده موضوع نظام وظیفه است که در زمان رضاخان مطرح و اجرایی شد بر اساس این قانون از محلات شهر، کامیون کامیون مشمولین را برای سربازی می‌بردند، اما امروز دیگر این کار صورت نمی‌گیرد زیرا ضابطه وجود دارد و هر کسی که کارت پایان خدمت نداشته باشد در هیچ ارگانی پذیرفته نمی‌شود.


حافظی ادامه داد: عملکرد کنونی شهرداری در مورد فضای سبز همانند اجرای قانون نظام وظیفه رضاخان است، از بالاترین مقام شهر که شهردار است انتظار مداخله و اصلاح فرآیندها را داشتیم.


طرح "صیانت از باغات و اراضی مزروعی شهر تهران" برای سومین بار، برای بررسی بیشتر به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع داده شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب