دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 خرداد 1396 - 15:39
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست خبر داد:

خروج بیش از 900 هزار خودرو فرسوده از ناوگان حمل و نقل در دولت یازدهم

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در فاصله سال های 92 تا 96 نیز شاهد خروج بیش از 900 هزار خودرو فرسوده بودیم به گونه ای که تنها در سال 95، تعداد 330 هزار خودرو فرسوده از رده خارج شد.
کد خبر : 184687

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست، سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در جلسه کارگروه ملی آلودگی هوا با بیان اینکه آلودگی هوا در بسیاری از شهرها و کلانشهرهای کشور روندی کاهشی داشته است، گفت: به طور نمونه در تهران در سال 95 شاهد آن بودیم که تعداد روزهایی با هوای سالم و پاک در مقایسه با سال 92، 700 روز افزایش یافت. همانطور که امسال در شیراز، هیچ روز ناسالمی نداشتیم یا در اصفهان شاهد افزایش سه برابری روزهای سالم و پاک در مقایسه با سال 92 بودیم.


وی به برخی از اقدام های صورت گرفته برای مقابله با آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: توزیع بنزین یورو 4 در کلانشهرها، توزیع گازوئیل با گوگرد زیر 50 قسمت در میلیون، حذف بنزین پتروشیمی، اجرای 50 درصدی طرح کنترل بخارات مخازن و تانکرها یا همان طرح کهاب، پایش و آنالیز سه ماه یکبار بنزین، ارتقاء استاندارد خودروها از یورو 2 به یورو 4، توقف تولید و شماره گذاری خودروهای دیزلی فاقد فیلتر دوده از آذر 94، توقف شماره گذاری خودروهای بنزینی وارداتی فاقد یورو 5 و خودروهای بنزینی داخلی فاقد یورو 4، توقف تولید و شماره گذاری موتورسیکلت کاربراتوری از ابتدای مهر 95، ارائه بسته حمایتی تولید خودروها و موتورسیکلت های هیبریدی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت بخشی از اقدام های صورت گرفته در این زمینه است.


معاون سازمان حفاظت محیط زیست همچنین تصویب حدود مجاز معاینه فنی جدید و توجه جدی به بحث کاتالیست ها در این مصوبه، راه اندازی سیستم یکپارچه معاینه فنی (سیمفا)، کاهش میزان مصرف مازوت در نیروگاه ها، از 45 درصد در سال 92 به 8 درصد در سال 95، پلمپ شیر مازوت دو نیروگاه منتظر القائم اصفهان و تبریز، اقدام برای تبدیل نیروگاه های گازی به نیروگاه های سیکل ترکیبی، خروج بیش از 900 خودرو فرسوده از ناوگان حمل و نقل کشور را برخی دیگر از اقدام های صورت گرفته در این زمینه برشمرد.


متصدی اعلام کرد: تعداد خودروهای فرسوده از رده خارج شده در مدت زمان فعالیت دولت یازدهم معادل 50 درصد خودروهای فرسوده از رده خارج شده از ابتدای اجرایی شدن طرح تا زمان آغاز به کار دولت یازدهم بوده است به گونه ای که در فاصله سال های 1383 تا 1392 شاهد خروج نزدیک به دو میلیون خودرو فرسوده بودیم و در فاصله سال های 92 تا 96 نیز شاهد خروج بیش از 900 هزار خودرو فرسوده بودیم به گونه ای که تنها در سال 95، تعداد 330 هزار خودرو فرسوده از رده خارج شد.


این مقام مسئول اشاره‌ای هم به چالش‌ها، کاستی‌ها و نواقص موجود در انجام فعالیت‌ها داشت و خاطرنشان کرد: در صورت رفع این نواقص و کاستی‌ها شاهد افزایش چشمگیر کیفیت هوا در کشور خواهیم بود.


معاون سازمان حفاظت محیط زیست از اراک، مشهد، اهواز و تبریز به عنوان شهرهایی نام برد که روند بهبود کیفیت هوا در آن ها صعود چشمگیری نداشته است.


وی به علت این موضوع نیز اشاره کرد و گفت: به طور نمونه در اراک؛ گرد و غبار ناشی از تالاب میقان به عنوان یکی از کانون های اصلی گرد و غبار، استفاده از منابع معدنی و تشدید پدیده گرد و غبار بر اثر این موضوع، استقرار صنایع در شمال غرب اراک و اثرگذاری بیشتر کانون های صنعتی روی شهر اراک، آلودگی زیاد کارخانه ایرالکو برخی از علل عدم توفیق چشمگیر برنامه های مقابله با آلودگی هوا است.


متصدی ادامه داد: همچنین در اهواز تنها در سال 95 شاهد 34 طوفان گرد و غبار بودیم و همانطور که همگان اطلاع دارند در هر طوفان گرد و غبار، حداقل سه روز پیش، حین و پس از طوفان شاهد آلودگی هوا هستیم که در کنار تشدید فعالیت های نفتی به دو چالش مهم برای بهبود کیفیت هوا اهواز تبدیل شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب