سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان اول خردادماه آغاز میشود
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از ایرنا، مجید قدمی اظهار کرد: تمام خانوادههایی که فرزند 6سال تمام دارند در زمان مراجعه به مدارس برای ثبت نام در کلاس اول ابتدایی برای سنجش سلامت به نزدیکرین پایگاه سنجش معرفی میشوند.
وی با بیان اینکه هزینه سنجش سلامت نوآموزان بدو ورود به دبستان 20هزار تومان است، گفت: در پایگاههای سنجش سلامت، نوآموزان مورد ارزیابی بینایی، شنوایی، مراقبت سلامت و آمادگی تحصیلی قرار میگیرند.
قدمی افزود: چنانچه در سنجش سلامت، نوآموزی مشکلی نداشت، روند ثبت نام او انجام خواهد شد و اگر سنجش سلامت نوآموز دارای ابهام بود، او برای ارزیابی مجدد به بخش تخصصی ارجاع داده میشود که انجام این تستها نیازی به پرداخت هزینه ندارد.
معاون وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: از پایان مرداد در تمام استان های کشور خانوادههایی که فرزندان پنج سال تمام دارند، نیز میتوانند یک سال زودتر سنجش سلامت فرزندان خود را انجام دهند.
وی با اشاره به ابلاغ بخشنامه ای با موضوع جاماندگان از سنجش بدو ورود به دبستان گفت: سال گذشته، تعدادی از نوآموزان بدون مراجعه به پایگاه های سنجش سلامت در مدارس حضور پیدا کرده و به دلیل اینکه این دانش آموزان از مدرسه و سوابق تحصیلی جا نمانند، اجازه دادیم که در مدرسه تحصیل کنند.
قدمی افزود: بر طبق سامانه سناد (سامانه ثبت نام الکترونیکی دانش آموزان)، دانش آموزان جامانده از سنجش سلامت در سراسر کشور شناسایی و آمار آنها به استانها ابلاغ شده که این دانش آموزان از ابتدای اردیبهشت مورد سنجش قرار میگیرند.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه بدون سنجش سلامت دانش آموزان متاخر کارنامه تحصیلی برای آنان صادر نخواهد شد، اظهار کرد: تاکنون مدارس همکاری خوبی برای اجرای سنجش سلامت دانش آموزان متاخر داشته اند و تعداد قابل توجهی از این دانش آموزان در طرح سنجش سلامت شرکت کردند.
ابلاغ دستورالعمل جهش تحصیلی به مدارس
قدمی با اشاره به شرایط جهش تحصیلی دانش آموزان گفت: جهش تحصیلی براساس دستورالعمل شورای عالی آموزش و پرورش از پایه اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم انجام میشود که این دستورالعمل نیز به مدارس ابلاغ شده است.
معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه سال گذشته 950 دانش آموز درخواست جهش تحصیلی داشتند، افزود: بر اساس سنجش و آزمونهای انجام شده حدود 450دانش آموز موفق به جهش در پایههای مختلف تحصیلی شدند.
وی با اشاره به اینکه دانش آموزان خواستار یک پایه بیشتر برای جهش تحصیلی نیازمند مجوز شورای عالی آموزش و پرورش هستند، اظهار کرد: در ارتباط با دانش آموزانی که از هوش بالا برخودارند، 2 نگاه وجود دارد، که این دانش آموزان در همان سالی که تحصیل میکنند، با برنامههای خاص آموزشی و غنی سازی اوقات و آموزش ادامه تحصیل دهند و یا با جهش تحصیلی پایهها را زودتر طی کنند که عدهای روش دوم را مناسب میدانند.
قدمی با تاکید بر توجه به جنبههای تربیتی و فرهنگی در جهش تحصیلی دانش آموزان گفت: برخی از دانش آموزانی که خواهان جهش تحصیلی هستند، جثه کوچک تری نسبت به دیگر دانش آموزان پایه تحصیلی مورد نظر دارند که با توجه به شرایط و ویژگیهای دانش آموز، با جهت گیریهای تربیتی و فرهنگی لازم تصمیم گیری و مجوز جهش تحصیلی به آنان داده میشود.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: دانش آموزان و اولیایی که خواستار جهش تحصیلی فرزندان خود هستند، میتوانند در پایان سال تحصیلی به مدیران مدارس خود اعلام کنند و براساس شرایط و دستورالعمل ابلاغ شده به مدارس، اقدامات جهش تحصیلی دانش آموزان در تابستان را فراهم کنند.
وی درباره شرایط و ویژگی های جهش تحصیلی گفت: به اعتقاد برخی هوش امری جزیی است، در صورتی که در حال حاضر هوش 120جز دارد و تستی که ما برای سنجش آن به کار میبریم شامل اجزایی همچون توانایی کلامی، تجسم فضایی، اعداد و ارتباطات است، بخشی از این ویژگیها بستگی به آموزش داشته و بعضی از آنها بستگی به سنجش تشخیص فرد دارد که در مواجهه با مسائل چگونه آنها را حل میکند.
انتهای پیام/