دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1394 - 11:49

تحلیل پایگاه آمریکایی از تاثیر توافق هسته‌ای بر فعالیت‌های سایبری تهران

یک پایگاه خبری آمریکایی در تحلیلی اعلام کرد که توافق هسته‌ای با ایران می‌تواند به افزایش سرمایه‌گذاری این کشور در زمینه جنگ سایبری منجر شود.
کد خبر : 17403

به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری آنا، پایگاه خبری هیل در گزارش تحلیلی خود در این زمینه آورده است: توافق هسته‌ای دیپلماتیک با ایران که باعث محدود کردن برنامه هسته‌ای این کشور می‌شود، می‌تواند به طور ناخواسته منجر به افزایش ناگهانی تلاش‌های این کشور برای حضور در فضای جنگ سایبری شود.


این پایگاه در بخش دیگری از گزارش خود مدعی شده است: کارشناسان مسائل سایبری معتقدند که احتمال دارد ایران از لغو تحریم‌ها علیه خود به عنوان یک پشتیبان برای تقویت برنامه سایبری خود استفاده کند، مسئله‌ای که هم‌اکنون نیز آسیب‌های بسیاری به شبکه‌های حساس ده‌ها کشور از جمله آمریکا وارد کرده است. از سوی دیگر اگر توافق به سرانجام نرسد، انتظار می‌رود ایران فعالیت‌های سایبری خود علیه شرکت‌های آمریکایی را تشدید کند.


در بخش دیگری از این گزارش تصریح شده است: از سوی دیگر در صورت دستیابی به توافق و لغو تحریم‌ها، ایران می‌تواند به فناوری‌ها و آموزش‌های بهتری در زمینه سایبری دسترسی دشته باشد و این در شرایطی است که هم‌اکنون نیز این کشور به یک قدرت عمده در فضای سایبری تبدیل شده است.


فرد کاگان، کارشناس مسائل امنیت ملی در اندیشکده امریکن انترپرایز در این‌باره می‌گوید: ما در این زمینه در یک وضعیت باخت-باخت قرار داریم، اکنون سوال این است که آیا ما ترجیح می‌دهیم امکانات بیشتری در فضای سایبری در دسترس ایران قرار گیرد یا کمتر؟


این پایگاه در ادامه گزارش خود ادعا می‌کند: دولت اوباما برای دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران و لغو تحریم‌ها در ازای افزایش بازرسی‌های از تاسیسات هسته‌ای این کشور تلاش می‌کند، اما جمهوری‌خواهان نسبت به عدم تلاش ایران برای دستیابی به سلاح اتمی پس از توافق تردید دارند و از سویی برخی نمایندگان کنگره معتقدند که ایران ممکن است از شرایط پس از توافق برای تقویت دیگر اقدامات خود از جمله در فضای سایبر استفاده کند.


جان راتکلیف، نماینده جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان از ایالت تگزاس در این‌باره می‌گوید: من با این عقیده دستیابی به توافق هسته‌ای انگیزه ایران برای حملات سایبری را کاهش می‌دهد، موافق نیستم. در واقع هر نوع افزایش درآمد ایران اشتهای این کشور برای اقدامات خود در این زمینه‌ها را افزایش خواهد داد.


این گزارش در ادامه می‌افزاید: اگرچه توافق هسته‌ای روند پیشرفت ایران در زمینه برنامه سایبری را کاهش نمی‌دهد، اما به نظر می‌رسد این کشور از تشدید حملات سایبری علیه آمریکا منصرف شود، مسئله‌ای که جف باردین، افسر ارشد اطلاعاتی در فضای سایبری در تحلیل خود به آن اشاره دارد: توافق باعث می‌شود ایران برای مدتی از این اقدام عقب‌نشینی کند و من فکر نمی‌کنم که پس از توافق شاهد حملات عمده علیه آمریکا در فضای سایبری باشیم.


در عین حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که در ماه‌های اخیر اقدامات ایران در این زمینه کاهش داشته که نشانه تلاش برای تعدیل در این زمینه در بحبوحه مذاکرات است.


کلیف کاپچان، تحلیلگر مسائل سیاست خارجی ایران و رئیس گروه اوراسیا در تحلیل خود در این‌باره می‌گوید: در صورت دستیابی به توافق هسته‌ای، اقتصاد اولویت اصلی ایران خواهد بود و این کشور در صورت به دست آوردن سرمایه در پی لغو تحریم‌ها، نیازهای بسیاری دارد باید با این سرمایه و پول به دست آمده این نیازها را برطرف کند.


در بخش پایانی این گزارش آمده است: بسیاری از کارشناسان بر این باورند که عدم توافق منجر به افزایش فعالیت ایران در زمینه جنگ سایبری خواهد شد و برعکس، دستیابی به توافق باعث می‌شود ایران تلاش خود در زمینه حملات سایبری را کاهش دهد و بر روی عملیات جاسوسی سیاسی و اقتصادی تمرکز کند. نظر جن ویدون، مدیر بخش تهدیدات امنیتی در موسسه تحقیقات امنیتی فایرآی به این تحلیل نزدیک است: اگر ایرانی‌ها خواهان همکاری بیشتر در اقتصاد جهانی هستند، چرا نباید انتظار داشت که این کشور از شیوه دستیابی به اطلاعات برای تقویت صنایع خود بهره گیرد؟


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب