دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 اسفند 1395 - 12:14

آیت‌الله شبیری زنجانی: اگر کسی گفته شریعت با شادی مخالف است، اشتباه کرده است

آیت الله شبیری زنجانی گفت: طلبه باید هم در غم و هم در شادی کنار مردم باشد. آنها هم مثل بقیه نیاز به تفریح و مسافرت دارند. من از طلبه ها می خواهم مردم را به انجام صله رحم تشویق کنند و خودشان هم عامل به این فریضه الهی باشند.
کد خبر : 167046

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، سایت شفقنا گفت وگویی با آیت الله شبیری زنجانی انجام داده است که در ادامه مشروح آن را می خوانید:


آیت الله شبیری زنجانی متولد ۹ اسفندماه ۱۳۰۶ است. اصالتا اهل زنجان است. پدرشان آیت الله «سید احمد زنجانی» از علمای بزرگ قم و امام جماعت مدرسه فیضیه بوده است.


مقابل منزل آیت الله شبیری زنجانی، منتظر ایستاده بودیم تا از منزل بیرون بیاید. فکر می کردم چگونه گفتگو را شروع کنم که ناگهان در منزل باز شد و آیت الله درحالی که عصایش را آرام بلند می کرد و بر زمین می گذاشت، بیرون آمد. آرام به من، محافظ و راننده سلام کرد و سوار خودروی پرایدی شد که مقابل در خانه پارک شده بود.


صندلی عقب خودرو، کنار حضرت آیت الله نشستم. سلام کردم. با لحنی آرام گفت: «سلام علیکم، مشرّف»


نمی دانم چه شد که دیگر از استرس هیچ خبری نبود. تا آیت الله تسبیح را از جیبش بیرون آورد از او پرسیدم: شما در نوروز، عیدی هم می‌دهید؟


سری تکان داد و گفت: بله.


-مرحوم والد هم اهل رسم و رسوماتی مانند عیدی دادن و یا عید دیدنی بودند؟


نوروز که می شد فامیل و اعاظم قم، برای عیادت ایشان می آمدند. البته ایشان هم برای عیادت آقایان می رفتند اما عیدی نوروز چندان در خانه ما مرسوم نبود. بیشتر در عید سعید غدیر عیدی می دادند.


کمی به آقا نزدیکتر شدم و پرسیدم: گروهی از مذهبی ها بر این باورند که نباید با آیینی مثل نوروز همراهی کرد چرا که تصریحی در این باره در روایات وجود ندارد و بهتر است که به جای آن بیشتر به اعیاد اسلامی توجه شود. نظر شما چیست؟


درباره نوروز هم روایاتی داریم.


-گفته می شود این روایات معتبر نیست؟


می شود رجاءً به همین روایات هم عمل کرد. البته شریعت کلیاتی را فرموده که برخی از آیین های نوروز با این کلیات مطابق است. مثلا در شریعت بر انجام صله رحم خیلی تاکید شده، بر محبت و احترام ومهربانی و صله دادن تاکید شده، روایات زیادی برای اصلاح بین افراد داریم. اینها همه سنتهایی است که در نوروز به آن عمل می شود.


خودرو به چراغ قرمز چهارراه بیمارستان قم رسید. از این چهارراه تا دفتر آیت الله فاصله زیادی نیست. لبخند و پاسخهای حاج آقا نه تنها استرسی برایم باقی نگذاشت، بلکه به من جرأت داد تا با آرامش خاطر و با صراحت بپرسم: شریعت با شادی مخالف است؟


آیت الله با همان لحن و تُنِ صدای قبل پاسخ داد: اگر کسی گفته شریعت با شادی مخالفت است، اشتباه کرده. شریعت با شاد بودن به شکل حلالش مشکلی ندارد. شریعت با ظلم، مردم آزاری، اسراف و این شکل مسائل مخالف است. البته اینکه در فضای عمومی مواد محترقه منفجر کنند کار خوبی نیست اگر موجب اذیت دیگران یا آسیب به دیگران یا آسیب جدی به خودش شود حرام هم هست اینکه خرافات وارد این مراسم ها شود کار صحیحی نیست با دورِ هم بودن، میهمانی رفتن و هدیه به یکدیگر دادن و سفر کردن نه تنها مخالف نیست بلکه به آن تشویق می کند.


– اگر قرار باشد به شاگردانتان درباره نوروز توصیه ای داشته باشید به آنها می گویید با مردم همراه شوند یا اینکه از آنها می خواهید در پر رنگ شدن نوروز نقشی نداشته باشند؟


طلبه ها هم با مردم همراه اند. طلبه باید هم در غم و هم در شادی کنار مردم باشد. آنها هم مثل بقیه نیاز به تفریح و مسافرت دارند. من از طلبه ها می خواهم مردم را به انجام صله رحم تشویق کنند و خودشان هم عامل به این فریضه الهی باشند.


-نمی شود به بهانه وجود افراد بدحجاب در خانواده های فامیل صله رحم را انجام نداد؟


به دید و باز دید اقوام بروید اما سعی کنید به گناه نیفتید.


خودرو، روبروی دفتر ایستاد. سراسیمه از آیت الله پرسیدم: چه توصیه ای به مردم درباره نوروز دارید؟


آیت الله العظمی شبیری زنجانی درحالی که خودش را برای پیاده شدن آماده می کرد گفت: اگر قرار است مسافرت بروند الان فرصت مناسبی است اما توصیه می کنم که مکانهای زیارتی و معنوی را برای مسافرت انتخاب کنند. سعی شود به سفری که در معرض گناه قرار گرفتن در آن است نروند. از این فرصت برای اصلاح بین مومنان استفاده کنند و تلاش کنند که دلها به هم نزدیکتر شود. به شکرانه این شادی سهمی را هم برای فقرا در نظر بگیرند که رسیدگی به امور فقرا از عبادات تراز اول است.


آیت الله خداحافظی کرد و وارد دفتر شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب