وعده چین برای پیگیری کلاهبرداریهای نیجریهای
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ حسین رمضانی با بیان اینکه مدیرکل همکاریهای بینالمللی وزارت امنیت عمومی چین و رئیس آکادمی پلیس لهستان با حضور هیات همراه، طی دو جلسه رئیس پلیس فتا ناجا دیدار و گفتوگو کردند، در تشریح جزییات این جلسات، گفت: ضرورت تمرکز و توجه نیروهای پلیس سایبری بر تهدیدات و جرایم نوظهور، حاکمیت اینترنت و تاثیر آن بر مقابله با جرایم سایبری فراملی مباحث اصلی این گفتوگو بود.
وی با اشاره به اینکه اکثر پروندههای مالی بینالمللی تجار ایران مربوط به کشور چین است، افزود: در این نشست مقرر شد در آیندهای نزدیک با گسترش تعاملات و همکاریهای عملیاتی، اقدامات پیشگیرانه و پیجویانهای به صورت مشترک بین طرفین صورت گیرد تا تجار چینی و ایرانی دچار خسارت مالی کمتری شوند و در صورت وقوع کلاهبرداری سایبری و نیجریهای اموال قربانیان مسترد شود.
معاون امور بینالملل و حقوقی پلیس سایبری کشور ادامه داد: در این دیدار مقرر شد؛ افسران رابط بین پلیس سایبری جمهوری اسلامی ایران و بخش سایبری وزارت امنیت عمومی چین با تبادل اطلاعات جرایم و مجرمان، گامهای اساسی برای واکنش سریع به جرایم سایبری مشترک بر دارند.
وی خاطرنشانکرد: همچنین رئیس آکادمی لهستان از اقدامات و پیشرفتهای قابل توجه ایران خصوصا در حوزه پیشگیری از جرایم سایبری با هدف کاهش وقوع جرایم تقدیر و آن را یک تجربه ارزشمند برشمرد.
این مقام انتظامی مطرح کرد: رئیس آکادمی لهستان، استفاده از نیروهای متخصص و وجود قانونهای مخصوص جرایم فضای مجازی در پلیس سایبری جمهوری اسلامی ایران را مهمترین عامل در کشف بالای جرایم سایبری برشمرد.
سرهنگ رمضانی با اشاره به رشد و توسعه ابعاد بینالمللی جرایم سایبری، بیان کرد: بهترین ابزار و راهکار برای مقابله با جرایم سایبری فراملی با توجه به تعارض قوانین داخلی کشورها، توسعه و تقویت همکاریهای دو جانبه و آنلاین بین پلیس سایبری ایران و سایر کشورهای جهان است.
وی از دیگر مباحث مطروحه بین رئیس پلیس سایبری کشور و مدعوان خارجی را موضوع حاکمیت اینترنت بیان و مطرحک رد: بیشتر کاربران اینترنت در سراسر جهان در خارج از آمریکا زندگی میکنند اما متاسفانه حاکمیت بلامنازع اینترنت در اختیار ایالات متحده آمریکا میباشد، بنابراین باید کشورها با هماهنگی با یکدیگر ساز و کاری را مهیا کنند تا یک سازمان بینالمللی مانند سازمان ملل را به عنوان حاکمیت اینترنت برگزینند.
سرهنگ رمضانی ادامه داد: نرخ متوسط کشف جرایم سایبری در دنیا 30 درصد است این در حالی است که در ایران با اقدامات کارشناسی و فنی افسران پلیس نرخ متوسط کشف پروندههای سایبری به بیش از 80 درصد میرسد.
در پایان این بازدید، هیات مذکور از مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا ناجا بازدید و از نزدیک با ارتباطات آنلاین مردم و سازمانها با این پلیس آشنا شدند و اقدامات پیشگیرانه پلیس فتا را در راستای مقابله با جرایم سایبری بسیار ارزشمند توصیف کردند.
انتهای پیام/