دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 اسفند 1395 - 15:45
دادستان کل کشور مطرح کرد؛

ضرورت استفاده از افراد شایسته در هرم اداری محیط زیست/ اخلاق و فرهنگ استفاده از محیط زیست مورد توجه قرار گیرد

دادستان کل کشور با بیان اینکه با دستمال آلوده نمی‌توان شیشه غبارآلود را پاک کرد بر استفاده از افراد شایسته در هرم اداری محیط زیست تاکید کرد.
کد خبر : 166321

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی دادستانی کل کشور، حجت الاسلام والمسلمین منتظری، دادستان کل کشور در همایش مبارزه با زمین خواری که صبح امروز به همت دادسرای تهران برگزار شد، با تاکید بر اینکه مساله محیط زیست مطالبه مقام معظم رهبری، مردم و مسئولین است، گفت: محیط زیست برای جامعه حرف اول را می‌زند و به عنوان یک نظام اسلامی با یک چالش جدی عدم اهتمام به جایگاه محیط زیست در جامعه مواجه هستیم.
دادستان کل کشور با تاکید بر اینکه در روایات و آیات زیادی مساله توجه به محیط زیست مورد اشاره قرار گرفته است به بیان آیه‌ای از سوره مبارکه هود پرداخت و افزود: بر اساس این آیه خداوند زمین را آفرید و انسان را مسئول قرار داد تا آن را آباد کند، پس آباد کردن زمین یک بحث مهم در محیط زیست است.
این مسئول عالی قضایی ادامه داد: از ابتدای انقلاب اسلامی تاکنون کم توجهی‌های زیادی به محیط زیست شده است و در برخی از مواقع علاوه بر کم توجهی تهاجم، تعرض و نابود کردن محیط زیست نیز عملا در دستور کار برخی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه به نام توسعه تهران محیط زیست آن را به نابودی کشاندیم، اظهارات وزیر راه و شهر سازی مبنی بر اینکه مسئولین قضایی در کمیسیون ماده 100 رای بر تخریب اراضی بدهند، را مورد انتقاد قرار داد و گفت: وزیر محترم اشاره کردند که در کمیسیون ماده 100 دستور تخریب دهید اگر چه این موضوع حرف درستی است ولی ما با قبل از آن کار داریم. چرا باید اجازه داد کسی زمینی را تصرف کند که بعد در کمیسیون ماده 100 در مورد آن تصمیم گیری کنیم. چرا پروانه ساخت به برخی اراضی داده می‌شود.
منتظری ادامه داد: این چه حرفی است که در تهران با این استدلال که شهر نیاز به اعتبار و بودجه دارد در کوچه های 8 متری برج های چند طبقه ساخته می‌شود. پس در این جا شهرداری، شورای شهر، وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشور مقصر است و بعد می گویند حالا قوه قضائیه باید آن را تخریب کند.
دادستان کل کشور با بیان اینکه چرا باید آن هتل معروف در حریم رودخانه ساخته شود زمین خواری ، کوه خواری، دریاخواری و تصرف اراضی را بلایی خانمانسور عنوان کرد که بخشی از آن به طمع انسان ربط دارد.
وی گفت: برخی با طمع کاری میلیاردها تومان خرج می‌کنند و در نقاط خوش آب و هوا ویلا می‌سازند و می‌بینیم که مثلا با برخی مسئولان هم همراه شده است.


وی ادامه داد: مسئولی که خودش تخلف می‌کند و زمین خواری و دریاخواری دارد به نظر شما با چنین افرادی به کجا می‌رسیم؟ درمان این درد این است که از خودمان شرو‌ع کنیم.
این مسئول عالی قضایی با تاکید بر اینکه همه دستگاه‌های متولی حفظ اراضی ملی باید به وظایف خود عمل کنند، افزود: باید ستادی ایجاد شود تا این دستگاه‌ها با هم هماهنگ عمل کرده و اینکه شهرداری یک راهی را برود و وزارت راه، راه دیگری نتیجه‌اش آسیب به محیط زیست است.
وی در ادامه دادستان‌های حاضر در جلسه را متوجه چند موضوع کرد و در بیان نکته اول گفت: باید از منابع اطلاعاتی مردم و گزارشات مردمی حداکثر استفاده صورت گیرد، دادستان‌ها از ظرفیت بسیج در این زمینه استفاده کنند و کارت ضابطیت را در اختیار آنها قرار دهند.
دادستان کل کشور گفت: دادستان‌ها به مجرد اینکه اطلاع کسب کردیم که تخلفی دارد صورت می گیرد به عنوان دادستان مدعی العموم حتما به آن ورود و با مسببین این امر برخورد کنند و مدیران را به دلیل کوتاهی مورد بازخواست قرار دهید و مطمئن باشید حمایت دادستانی، ریاست قوه قضائیه نیز همراه شماست.
این مسئول عالی قضایی تاکید کرد: برخورد با زمین خواری باید قاطعانه باشد و اگر کوتاه نیاییم موفق می‌شویم. قاضی و دادستان باید بدون اغماض و با لحاظ کردن تدبیر و مشورت در این زمینه عمل کند.
وی با اشاره به ضرورت پی‌ریزی قوانین زیست محیطی افزود: باید قوانینی که برای محیط زیست مضر است احصا کرده و در این زمینه تمامی دستگاه‌ها را پای کار آوریم و وظایف آنها را مورد بررسی قرار دهیم تا اگر تعارضی وجود دارد حل شود.
دادستان کل کشوراجرای قانون برخورد با مفسدین زمین و مخلان طبیعت را به عنوان موضوع دیگر مورد تاکید قرار داد و گفت: اگر یک عزم راسخ در زمینه برخورد با مخلان طبیعت به وجود آید به نفع مملکت خواهد بود.


این مسئول عالی قضایی توجه به اخلاق و فرهنگ استفاده از محیط زیست را مورد اشاره قرار داد و گفت: باید به کمک رسانه‌ها اخلاق و فرهنگ حفظ محیط زیست در جامعه فراگیر شده و این موضوع را از کودکی تا دانشگاه‌ها نهادینه کنیم.


دادستان کل کشور با بیان اینکه با دستمال آلوده نمی‌توان شیشه غبارآلود را پاک کرد بر استفاده از افراد شایسته در هرم اداری محیط زیست تاکید کرد و افزود: اگر دستگاه و مسئول و مجری حفظ محیط زیست خودش آلودگی داشته باشد نمی‌تواند کاری کند پس باید سعی کرد افراد شایسته را در هرم اداری محیط زیست قرار داد.
این مسئول عالی قضایی استفاده از شیوه‌های حفظ محیط زیست را به عنوان راهکار دیگر مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: باید از تجربیات کشورهای دیگر در این زمینه استفاده کنیم چرا که کشورهایی هستند که امکانات طبیعی آنها از ما کمتر است اما بهتر از ما آن را حفظ کرده‌اند.
وی در پایان یادآور شد: وقتی موضوعی مطالبه جدی مقام معظم رهبری باشد به طور قطع بستر برای انجام کار راحت تر و آسان تر است، پس با عزم جدی و اراده و اهتمام و پشتکار لازم می‌توان در مسیر حفظ محیط زیست گام‌های موثری برداشت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب