دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مصرف پروتئین در صبحانه برای مهار دیابت در هنگام ظهر

پژوهشگران آمریکایی می‌گویند که با مصرف مواد پروتئینی مانند تخم‌مرغ در صبحانه می‌توان از افزایش سطح قند خون افراد مبتلا به دیابت نوع 2 در هنگام صرف ناهار جلوگیری کرد.
کد خبر : 16467

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه میسوری به این نتیجه رسیده‌اند که با مصرف پروتئین در صبحانه می‌توان قند خون را در ساعات دیگر روز کنترل کرد.


ژیل کنالی، استاد دانشگاه میسوری و رئیس واحد فیزیولوژی تغذیه و ورزش این دانشگاه می‌گوید: «اولین وعده غذا نقشی حساس در کنترل قند خون در وعده‌های دیگر ایفا می‌کند. این وعده غذا (صبحانه) سلول‌ها را به فعالیت وامی‌دارد تا تمرکز میزان انسولین در وعده دوم غذایی را افزایش دهند که خیلی مفید است چون نشان می‌دهد که بدن با تلاش برای تنظیم سطح گلوکوز واکنش مناسبی نشان می‌دهد.»


به گزارش پایگاه اینترنتی futurity.org دانشگاهیان میسوری در پژوهشی که نتایج آن اخیراً در ژورنال Nutrition منتشر شده است، داوطلبان مبتلا به دیابت نوع 2 را با انواع مختلف صبحانه مورد آزمایش قرار دادند. در این آزمایش سطح گلوکوز، انسولین و هورمون‌های مختلف دستگاه گوارش که به تنظیم واکنش انسولین کمک می‌کنند پس از صبحانه و نهار بررسی شد. به داوطلبان صبحانه‌های غنی از پروتئین یا غنی از کربوهیدرات داده شد و میزان استانداردی از پروتئین و کربوهیدرات در ناهار آنها حفظ شد.


نتیجه این آزمایش نشان داد که مصرف پروتئین بیشتر در هنگام صبحانه، سطح گلوکوز افراد را پس از ناهار پایین می‌آورد. در افرادی که پروتئین بیشتر در هنگام صبحانه مصرف کرده بودند، سطح انسولین بعد از ناهار اندکی افزایش پیدا کرده است که به گفته پروفسور کنالی، این امر نشان‌دهنده واکنش مناسب بدن افراد در تنظیم میزان قند خون است.


با این حال کارشناسان به افراد مبتلا به دیابت توصیه می‌کنند که در مصرف مواد پروتئینی مانند تخم‌مرغ در هنگام صبحانه افراط نکنند. توصیه پژوهشگران این است که طبق توصیه اداره غذا و داروی آمریکا، مصرف پروتئین را به 25 تا 30 گرم در هر وعده صبحانه محدود کنند.


گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب