تندگویان: مدیران ما کمتر میپذیرند که متخصص همه امور نیستند
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، محمدمهدی تندگویان در میزگرد تخصصی مدیریت شهری و مشاوران مدیریت که شب گذشته با حضور تعدادی از متخصصان حوزه مدیریت شهری برگزار شد با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در ایران این است که مدیران ما کمتر میپذیرند که متخصص همه امور نیستند، افزود: این در حالی است که دلیلی ندارد که یک مدیر، متخصص در همه زمینه و امور باشد.
وی با اشاره به لزوم بررسی تخصصی امورات شهر گفت: اگر چند عضو دیگر از شورای شهر دیدگاه تخصصی شهری داشتند بهتر میتوانستیم زمینه را برای تاثیرگذاری در شهر فراهم کنیم اما با این نظریه که شورای شهر جای ورزشکاران و هنرمندان نیست نیز موافق نیستم. چراکه بخشی از دردهای شهر را هنرمندان و ورزشکاران میفهمند. اما همه اعضای شورای شهر باید از مشاوران و متخصصان درخور استفاده کرده و به آنها اعتماد داشته باشند. من معتقدم که همکاران من در کمیسیون شهرسازی به عنوان مشاوران متخصص و امین به من بسیار کمک کردند و اگر از این مشاوران استفاده نمیکردم یقینا مدیر موفقی نبودم. دردی که کشور ما دارد این است که مدیران ما یا مشاوران را قبول ندارند یا مشاوران آنها از خود مدیران کمتر فهم و درک دارند.
تندگویان همچنین با اشاره به ضرورت وجود مدیریت یکپارچه در حوزه مدیریت شهری افزود: مشکل اصلی مدیریت شهری در تهران و حتی بحران مدیریت در ایران به نبود سیستمی برای مدیریت یکپارچه برمیگردد و این مشکل به وضوح در شورای شهر و شهرداری دیده میشود. مثلا در دولت این عدم وجود مدیریت یکپارچه شهری در جایی دیده میشود که دولت با خام فروشی نفت و گاز و داراییهای کشور اقتصاد خود را سرپا نگه داشته است. این موضوع در شهرداری به صورت تراکم فروشی درآمده است. با این نحوه درآمدزایی مردم نفعی نمیبرند. لذا شهرداری تهران به یک درآمد پایدار دست نیافته است.
دود ناهماهنگی دولت، شهرداری و شورا به چشم شهر
وی افزود: همچنین ناهماهنگی که بین شهرداری، شورای شهر و دولت است باعث بروز مشکلاتی در تامین هزینههای شهر شده است. از طرفی نگرشهای سیاسی این شکاف را عمیقتر کرده است. نه دولت شهرداری را پذیرفته و نه شهرداری دولت را قبول دارد و همچنان این موضوع ادامه پیدا کرده و این مشکل از وقتی حادتر شد که شهرداران تهران نیمنگاهی برای کسب مقام ریاستجمهوری نیز پیدا کردند.
تندگویان با اشاره به اینکه درد بخش خصوصی ما کمتوجهی دولت به آنهاست گفت: با توجه به شرایط کنونی ایران بخش خصوصی باید خودش بتواند برای خودش کسب و کار تولید کند. متاسفانه از متخصصان درست استفاده نمیشود ولی انجمنها و سندیکاها نیز اعتراض درخوری نسبت به وضعیت موجود ندارند. درخواست من از مشاورین و جمعهای تخصصی حضور بهینهتر در حوزه مدیریت شهری است. ما در تشخیص نحوه درآمدزایی پایدار برای شهر نیاز به مشاورین خوب داریم و باید به آنها بها بدهیم.
نمایشگاهسازی شهرداری، عجیب و غیرکارشناسی بود
نایب رئیس کمیسیون شهرسازی شورای شهر با اشاره به ضرورت وجود وحدت رویه در مدیریت شهری تهران ادامه داد: ما وحدت رویه در مدیریت شهری خود نداریم. به عنوان مثال در صنعت نمایشگاهی که بنده زمانی در آن فعالیت داشتم و اعتقاد دارم باید خصوصی اداره شود ، به دلیل تصدی دولت در این بخش ما شاهد درگیری شهرداری، پلیس راهنمایی و رانندگی با دولت هستیم. در یک دوره از شورای شهر در یک اقدام غیرکارشناسی، شهرداری موظف شد تا نمایشگاهی در تهران تاسیس کند! کاری که در دنیا عجیب است و اتفاق نمیافتد.
لزوم ایجاد مرکز تخصصی مطالعات شهری در شورای شهر
وی ادامه داد: حال در این وضعیت با توجه به عدم وجود وحدت رویه در مدیریت شهری، دولت به شهرداری در فرآیند خصوصیسازی نمایشگاه کمک نمیکند و در مقابل شهرداری قرار گرفته است. تمامی اینها به علت نبود مدیریت یکپارچه در کشور و شهر تهران است. شهرداری خودش در ساختار سازمانی خود دچار عدم وجود وحدت رویه است. مثلا در موضوع فرهنگی ما در شهرداری ده تا دوازده نهاد موازی داریم که تقریبا یک وظیفه و ماموریت دارند و موازیکاری میکنند. با این حال شهرداری هنوز نتوانسته است که یک ساختار منسجم را برای خود تهیه کند. ما نیازمند یک مرکز تخصصی مطالعات شهری در شورای شهر هستیم که بیاید و درکنار نهاد قانونگذار که شورای شهر است قرار بگیرد و به ما در وضع قوانین درست کمک کند و این مطالبهای است که باید انجمن های تخصصی و نهادهای مردم نهاد داشته باشند. گرچه ما مصوباتی درباره این موضوع داشتیم اما متاسفانه به دلایل سیاسی با آن مقابله شد و نتوانستیم آن را عملیاتی کنیم.
انتخاب کاندیدای شورای پنجم براساس تخصص
تندگویان در ارتباط با درآمدزایی پایدار و مدیریت یکپارچه گفت: به نظر من بزرگترین دغدغه شهر تهران در آینده باید ایجاد درآمدزایی پایدار باشد. ما متاسفانه تهران را با ایجاد هیچ ارزش افزودهای اداره میکنیم. مردم از این نحوه درآمدزایی در شهر هیچ نفعی نمیبرند و شهرداری نیز گول میخورد که منافعی را کسب کرده است. درحالی که واسطهها هستند که نفع اصلی مالی را در این میان میبرند. بنابراین رویکرد ما باید به سمت درآمدزایی پایدار باشد. مثلا مالیاتها باید به سمت شهرداری سرازیر شود.
وی یادآور شد: یکی دیگر از مشکلات ما عدم شفافیت داراییهای شهرداری است. یکی از دلایل همین موضوع املاک نجومی که در شورای شهر بسیار دردسر شد، نبود مدیریت یکپارچه شهری و عدم شفافیت مناسب داراییهای شهرداری بود. من به عنوان یک عضو شورای شهر هنوز از داراییهای شهرداری تهران مطلع نیستم.
وی در مورد انتخابات دوره بعد شوراها گفت: ما در شورا، انتخابات بعدی را بر پایه تخصص دنبال میکنیم تا اشخاص بر اساس تخصص مرتبط با شورای شهر انتخاب شوند.
انتهای پیام/