استیضاح آخوندی؛ محاکمه دولت در وقت پایانی یا فرصت دفاع از کابینه
مهدی روزبهانی، گروه سیاسی ـ بخشهایی از مخالفان دولت که در مجلس نهم با در دست داشتن اکثریت، کارشکنیهای زیادی علیه دولت یازدهم انجام دادند، توانستند به مجلس دهم راه یابند، طی یک سال گذشته با وجود اینکه در اقلیت بودند، بیکار ننشستند. هرچند در این مسیر توفیق چندانی نصیبشان نشده است.
ناکامی مخالفان دولت روحانی در مقاطع مختلف مهم در مجلس دهم نمایان شده است. جلسه رأی اعتماد به سه گزینه روحانی برای تصدی وزارتخانههای ورزش و جوانان، آموزش و پروش و فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از آزمونهای مهم مخالفان برای سنجش عیار ایراداتشان به دولت بود. دانشآشتیانی و سلطانیفر که از مجلس نهم رأی اعتماد نگرفته بودند، توانستند از جلسه رأی اعتماد در مجلس دهم به کابینه حسن روحانی راه پیدا کنند.
مخالفان دولت که در مجلس نهم نیز عضویت داشتند در جلسه رأی اعتماد به سه وزیر پیشنهادی روحانی تلاش زیادی کردند که مانع از کسب رأی اعتماد دانش آشتیانی برای وزارت آموزش و پرورش شوند اما نتوانستند تعامل مثبت دولت و مجلس را به حاشیه بکشاند و سه گزینه روحانی با رأیی بالا به کابینه یازدهم پیوستند.
طرح سؤالات متعدد از وزرای اطلاعات گرفته تا امور خارجه از دیگر زمینههای تلاش مخالفان در مجلس بود. فریادهای مختلف پایداریها علیه دولت آنقدر پیش رفت که وزیر خندان کابینه روحانی را نیز عصبانی کرد.
کریمیقدوسی از جمله نمایندگان عضو جبهه پایداری در مجلس دهم بوده که در یک سال گذشته بارها با طرح سؤال از وزرای روحانی تلاش کرد آرامش دولت را سلب کند اما در این راه توفیق چندانی نیافت.
حسینعلی امیری معاون امور مجلس رئیس جمهوری در جلسه معارفه خود در سال اظهار کرد: رئیس جمهوری و وزرا باید در فضای آرام کار کنند و از جهت مجلس نباید برای آنان دغدغه ایجاد شود. سوالات بیجا و بیمورد نمایندگان نباید موجب سلب آرامش آنان شود، چرا که وقت و انرژی آنان صرف مسائل غیر از کار میشود.
حالا در حالی که مدت کوتاهی تا پایان کار دولت روحانی باقی مانده است دوباره عدهای از نمایندگان دست به کار شدهاند.
استیضاح عباسعلی آخوندی وزیر راه و شهرسازی فردا در صحن علنی مجلس بررسی میشود؛ استیضاحی عجولانه که به نظر میرسد در صورت هوشمندی دولت، میتواند به زمینهای خوب برای گزارش کارها و دفاع از عملکرد کلی دولت و کابینه تبدیل شود.
طیبه سیاوشی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره استیضاح وزیر راه گفت: امیدوارم دفاع و مخالفت با وزیر راه فردا در صحن مجلس جناحی نباشد و امیدواریم با توجه به محدودیتها و شرایط سخت کشور، موافقان دولت و مخالفان استیضاح وزیر راه فردا وظیفه دارند که به خوبی دفاع کنند.
این نماینده عضو فراکسیون امید مجلس تأکید کرد: طراحان استیضاح، قدمهای پیش از استیضاح را برنداشتند. آنها میتوانستند سؤال کنند و تذکر بدهند. با جابهجا شدن وزرا مشکلات اصلی حل و فصل نخواهد شد.
وی ادامه داد: در تفسیری که از این استیضاح میشود این است که استیضاحکنندگان با توجه به اینکه چند ماه به پایان کار دولت باقی مانده است، میخواهند دولت را محاکمه کنند و زیر سؤال ببرند. در حالی که نباید تمام تلاشهای دولت با استیضاح یک وزیر نادیده گرفته شود. باید به شرایط کشور و منطقه خاورمیانه توجه کرد.
نماینده تهران در ادامه گفتوگو با آنا اظهار کرد: مردم این استیضاح را اینگونه تفسیر میکنند که به دلیل عملکرد بد وزیر نیست چون برای بررسی عملکرد وزیر راه دیگر هم وجود داشته است و استیضاحکنندگان آخرین راه به عنوان اولین راه انتخاب کردند. اگر دلیلشان تصادف قطار بود باید گفت که بعد از این حادثه، رئیس راهآهن کشور دست به اقدامی بزرگ زد و در مقابل مردم، مسئولیت کار را پذیرفت و استعفا داد.
کمک میکنیم رأی نیاورد
نماینده مردم گچساران در مجلس نیز تأکید کرد که اصلا وقت استیضاح وزیر راه و شهرسازی نیست. غلامرضا تاجگردون در اینستاگرام خود نوشت: یکشنبه استیضاح وزیر راه و شهرسازی در صحن علنی مطرح میشود. اصلا وقت استیضاح نیست. وی ادامه داد: کمک میکنیم استیضاح رأی نیاورد و در روزهای انتهایی سال یک وزارتخانه مهم بههم نریزد و این بخش مهم کشور سردرگم نشود.
عجله برای استیضاح
سیدهادی بهادری نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس نیز در همین باره اظهار کرد: به نظر میرسد متقاضیان استیضاح عجله زیادی برای کشاندن استیضاح به صحن علنی مجلس داشتند. آنان خیال میکردند کمیسیون عمران عمدا تمایلی به ارجاع استیضاح وزیر به صحن علنی مجلس نداشت در حالی که کمیسیون عمران به مُر آییننامه عمل کرد و انحرافی از آن نداشت. فضایی که متقاضیان استیضاح به وجود آوردند کاملا حاشیهای بود. ترک جلسه استیضاح وزیر راه و شهرسازی توسط متقاضیان استیضاح هم در همین راستا انجام شد. در این نشست قرار بود ۱۳ سوال و محور استیضاح پرسیده شود اما بعد از طرح سوال دوم، ۷ نفر از ۱۰ متقاضی استیضاح جلسه کمیسیون عمران را ترک کردند.
وی در گفتوگو با ایسنا یادآور شد: منطق و روند طبیعی استیضاح این بود که کلیه سؤالات و محورها در جلسه کمیسیون تخصصی با حضور استیضاحکنندگان و استیضاحشونده مطرح و تعیین تکلیف شود اما حدود ۱۱ سؤال و محور مطرح نشده در نشست مشترک وزیر و نمایندگان متقاضی استیضاح اصلا مطرح نشد که تکلیفش روشن شود.
دفاع جانانه از آخوندی
نماینده مردم شهرستانهای نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به استیضاح وزیر راه وشهرسازی گفت: عملکرد آخوندی مثبت و سازنده است و جانانه از وی دفاع خواهم کرد.
قاسم احمدی لاشکی به ایرنا گفته است: با نگاهی به عملکرد این وزارتخانه از زمان شکل گیری دولت یازدهم و اقدامات عمرانی زیربنایی انجام داده و از جمله در حوزه ساخت آزاد راه تهران - شمال کارنامه خوبی ازخود برجای گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه وزیر راه و شهرسازی نسبت به اتفاقات تلخی مانند سانحه ریلی یا حوادث دیگر که وقوع آن ها در کشور طبیعی هم بوده است، از مردم و نمایندگان مجلس شورای اسلامی عذرخواهی کرد ابراز امیدواری کرد که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه استیضاح فردا قدری با نگاه واقع بینانه و رعایت انصاف به این موضوع بنگرند. احمدی لاشکی افزود: بنده فردا با تمام وجود از وزیر راه و شهرسازی در جلسه استیضاح دفاع می کنم اگر چه طرح استیضاح حق نمایندگان مجلس شورای اسلامی است اما با توجه به عملکرد مثبت و سازنده دکتر آخوندی در دوران تصدی این وزارتخانه نباید برکنار شود.
در همین باره معاون پارلمانی رئیس جمهوری با اشاره به اینکه استیضاح حق نمایندگان مجلس است، گفت: اکنون از نظر ما وقت مناسبی برای استیضاح وزیر راه و شهرسازی نیست. آقای آخوندی برای دفاع از خود در مجلس اعلام آمادگی کرده است. وی در ادامه افزود: دولت از عملکرد آخوندی دفاع میکند، زیرا وی در حوزه راه و شهرسازی کارهای قابل توجهی انجام داده است و آخوندی جزو وزرای موفق دولت است.
انتهای پیام/