دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو:

گزارش هیات ویژه بررسی ساختمان پلاسکو محرمانه نیست/ رئیس جمهور گزارش را به مردم ارائه می‌دهد

رئیس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو با بیان اینکه رئیس جمهور خواسته است تا گزارش این هیات به اطلاع عموم برسد، گفت: ما نیز این گزارش را برای مردم آماده کرده و در پایان در اختیار نماینده مردم که رئیس جمهور هستند قرار می‌دهیم تا به اطلاع مردم برسانند.
کد خبر : 158798

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا از ایسنا، محمد تقی احمدی، رئیس دانشگاه تربیت مدرس روز دوشنبه در نشست خبری هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو گفت: اکنون در مرحله برگزاری گفت‌و‌گو با شهردار تهران و همکارانشان هستیم که امیدواریم طی روزهای آتی انجام شود.


وی اضافه کرد: همکاری خوبی وجود دارد و حدود 90 درصد از روند همکاری‌ها رضایت داریم.


احمدی در پاسخ به سوالی درباره مراحل امداد و نجات و آوار برداری حادثه اظهارکرد: هیات ویژه به این موضوع نیز ورود پیدا کرده و در مورد آوار برداری و امداد و نجات بررسی شده و اگر ابهامی باشد حتما به آن رسیدگی خواهد شد.


وی درباره شفافیت گزارش‌ها نیز با تاکید بر اینکه ما به دنبال ایجاد یک دادخواست قضایی نیستیم اما شفاف عمل خواهیم کرد، گفت: بحث شفاف سازی مهم است و ما به نقش دستگاه‌ها و وظایفی که بر عهده داشته و آنقدری که به این وظایف عملکرده‌اند، توجه خواهیم کرد.


احمدی با بیان اینکه ما باید پنج فصل مربوط به این حادثه که رئیس جمهور مشخص کرده و درس‌ها را پیگیری کنیم، اضافه کرد: امیدواریم که به روش‌های کارآمدی برسیم البته درباره تنوع ساخت و ساز در شهرها و بخش‌های مختلف کشور نمی‌خواهیم جز به جز وارد شویم اما می‌خواهیم درس‌ها را مورد استفاده قرار دهیم.


رئیس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه پلاسکو درباره فرماندهی مدیریت بحران و موضوع عذرخواهی قالیباف در این باره اظهار کرد: این موارد جز به جز درکمیته ما به دقت بررسی می‌شود.


ساختمان‌های مجاور پلاسکو ایمن هستند؟


احمدی در پاسخ به سوالی درباره برخی ابهامات در مورد موتورخانه پلاسکو توضیح داد: در مورد اینکه آیا کسی آنجا بود یا نه، من الان نمی‌توانم وارد شوم و به صورت قطعی چیزی را بیان کنم.


وی در پاسخ به سوال دیگری درباره ایمنی ساختمان مجاور پلاسکو از جمله پاساژ کویتی‌ها عنوان کرد: گروه سازه ما توصیه‌هایی را در این زمینه مطرح خواهند کرد و فکر می‌کنم تا کنون نیز وارد عمل شده‌اند، اما درباره ایمنی و شرایط این ساختمان من از گروه سازه می‌خواهم که این موضوع را بررسی و در این زمینه اظهار نظر کنند.


رئیس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو با بیان اینکه ٣٠ درصد ماموریت انجام شده است، گفت: هدف از این ماموریت محکوم کردن فرد یا سازمان نیست، بلکه هدف، شناختن مسئولیت‌ها و یادآوری آن است و اینکه افراد و سازمان‌هایی که می‌توانستند نقش موثر ایفا کنند، عبرت بگیرند.


رئیس دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه رئیس جمهور در انتخاب اعضای هیات به استقلال، علمی و حرفه‌ای بودن افراد تاکید خاصی داشت،گفت: بیشتر افراد دانشگاهی با شهرت ارزنده در جامعه تخصصی خود هستند و این وظیفه بار سنگینی بر دوش اعضا می‌گذارد، اما من امیدوارم که نتیجه آن بتواند مورد استفاده قرار بگیرد.
احمدی با بیان اینکه نیازمند وفاق همه مسئولان هستیم، خاطرنشان کرد: بررسی نوع آوار، ساختار و اینکه اگر در آوار برداری خسارت هایی واقع شده، در کمیته بحران پیگیری می‌شود.
آسیب پذیری وسیع شهر تهران


وی ادامه داد: آسیب پذیری شهرهای ما وسیع است و نگرانی‌هایی در این زمینه داریم.
رئیس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو روش کار این هیات را بازدید از محل حادثه، بررسی مدارک و مستندات حادثه، بررسی گزارش‌های سازمان‌های مسئول، تجزیه و تحلیل این گزارش‌ها، انجام مصاحبه با مسئولان مرتبط ( هشت سازمان)، بررسی گزارش‌های سازمان‌های مردم نهاد، مرور و بررسی قوانین، آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها، تهیه گزارش‌های تخصصی در شش موضوع اصلی مهندسی سازه، مهندسی آتش، مدیریت بحران، امور قانونی و حقوقی، جامعه شناسی و آثار اجتماعی این حوادث، بیمه و زمینه تضمین و اقتصاد پشتیبان حوادث و ایجاد کمیته‌های داخلی عنوان کرد.
وی افزود : کمیته‌ها یک ماه گزارش‌های تخصصی را تهیه و در کمیته تلفیق این گزارش را ارائه می‌کنند.
وی علل وقوع حادثه، کیفیت هماهنگی نهادهای مسئول در مدیریت حادثه، راه‌های پیشگیری از تکرار و اصلاحات ساختاری و مدیریت لازم را از جمله موضوعات مطرح در دستور رئیس جمهوری برای پیگیری اعلام کرد.


بررسی ابعاد حقوقی ساختمان پلاسکو
احمدی درباره وضعیت حقوقی این حادثه نیز گفت: ابعاد حقوقی شامل همه مسائل مرتبط از جمله مسئولیت سازمان‌ها در قبال مفقودشدگان، بیمه شدگان، حقوق کارگران و بقیه موارد است اما هنوز به جمع بندی نرسیده در نتیجه نمی توانم مطلبی را بیان کنم.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس درباره اینکه آیا خاطیان به قوه قضاییه معرفی می‌شوند یا نه، گفت: قوه قضاییه کمیته‌ای برای بررسی این حادثه تشکیل داده و قرار است با دادستانی جلسه‌ای داشته باشیم؛ اما قصد ما شناختن مسئولیت‌ها و در صورت وجود کاستی‌ها برای ساماندهی است و پیشنهادات خود در این خصوص را نیز ارائه خواهیم کرد.


وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه تاکنون حدود 30 درصد از کار رسیدگی به ماجرای پلاسکو انجام شده، عنوان کرد: از مصالح نیز نمونه‌برداری‌های لازم انجام شده است و ما با شورای مدیریت و مالک ساختمان پلاسکو نیز صحبت کرده‌ایم و جلسات خوبی نیز با دستگاه‌های مرنبط در این زمینه داشته‌ایم.
رئیس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو با بیان اینکه امیدواریم دستاوردها و سایر بررسی‌ها در این خصوص آثار اجرایی داشته باشد، تصریح کرد: به دنبال این نیستیم که بررسی‌هایمان دارای کلی‌گویی باشد ما صرفا قوانین را یادآوری نمی‌کنیم بلکه به دنبال این هستیم تا ارتباط بین نظریه‌های مختلف را شناسایی و آن را بررسی کنیم و درباره آن اظهارنظر کارشناسی و علمی بدهیم.
احمدی در پاسخ به سوالی در ارتباط با محرمانه بودن گزارش منتشر شده و اینکه چقدر از این گزارش در اختیار شهروندان قرار خواهد گرفت، گفت: اگر به حکمی که رئیس جمهور برای بنده صادر کردند توجه کنیم، در بخشی از آن دکتر روحانی خواسته‌اند تا گزارش به اطلاع عموم برسد و ما نیز این گزارش را برای مردم آماده کرده و در پایان در اختیار نماینده مردم که رئیس جمهور هستند قرار می‌دهیم تا به اطلاع مردم برسانند.
فعلا یکسری اصول محرمانه را حفظ می‌کنیم
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه هنوز بررسی‌ها و جمع‌بندی از این حادثه توسط هیات ویژه بررسی نشده است، اظهار کرد: در این شرایط فعلا یکسری اصول محرمانه را حفظ می‌کنیم تا افرادی که با ما همکاری دارند نیز اعتماد کرده و به راحتی مسائل را بیان کنند؛ چراکه تاکنون اظهارنظر قطعی در مورد ابعاد این حادثه نمی‌توان مطرح کرد ما نیز در این گزارش و گزارش‌های بعدی که در قالب نشست خبری یا صدور اطلاعیه خواهد بود، حتما در آن حدی که لازم است را اطلاع‌رسانی خواهیم کرد.


رئیس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو با بیان اینکه در این زمینه با سیاست خبررسانی و اطلاع‌رسانی دیگر سازمان‌ها و نهادها کار نداریم، درباره شفاف‌سازی از این حادثه نیز گفت: بحث شفاف‌سازی بسیار مهم است و ما نقش همه دستگاه‌ها و وظایفشان و اینکه چقدر به این وظایفشان عمل کرده‌اند در بررسی‌هایمان لحاظ خواهیم کرد و در گزارش نهایی به این موضوعات نیز اشاره شده و آن را بیان خواهیم کرد.
احمدی با اشاره به پاسکاری بعضی از مسئولیت‌ها در حادثه پلاسکو نیز گفت: در صورتی که به مشکل قانونی و ابهاماتی برسیم ما حتما پیشنهاد اصلاح سیستم نظام مسئولیت را ارائه خواهیم کرد و همانطور که گفته‌ام اولین هدف‌مان شفاف عمل کردن است.
کوتاهی‌ها را مصلحت‌جویانه کنار نمی‌زنیم


رئیس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو با بیان اینکه قصد نداریم کوتاهی‌ها را مصلحت‌جویانه کنار بزنیم، گفت: البته به دنبال اتهام‌زنی سریع به افراد هم نیستیم.



احمدی در پاسخ به سوال دیگری درباره غفلت‌ها و کاستی‌های سازمان‌های مسئول نیز گفت: صلاح و منطقی نیست که اکنون که گزارش‌ها کامل نشده، در این زمینه اظهارنظر قطعی کنیم اما در این زمینه شواهدی وجود دارد.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ساختار ساختمان‌های فولادی همچون پلاسکو اظهار کرد: این ضعف تمام ساختمان‌های فولادی است که در برابر آتش یک ضعف عمومی دارند و در کشورهای دیگر نیز چنین تجربیاتی وجود داشته است.
رئیس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو ادامه داد: ما ساختمان‌های بزرگ زیادی در تهران داریم که طی چند دهه اخیر رشد کرده‌اند. خوشبختانه دستورالعمل و مقررات ملی ساختمان در کشور ما بسیار توانمند و ارزشمند است و از این رو می‌توان گفت که ساختمان‌هایی که از دو دهه قبل در کشور ساخته شده‌اند، موظف به اجرای این دستورالعمل‌ها بوده و آیین‌نامه‌های آن موجود است اما در مورد ساختمان‌های قدیمی‌تر که در دهه‌های قبل ساخته شده‌اند، روش کار آیین‌نامه‌ها متفاوت است و ممکن است برخی از این ساختمان‌ها مانند پلاسکو و یکی دو ساختمان دیگر که ما نیز آنها را شناسایی کرده‌ایم، ملاحظات و آیین‌نامه‌های ساختمان به دلیل داشتن پیمانکار خارجی طبق استانداردهای وقت آن کشور انجام شده باشد که ما در حال بررسی این موضوعات نیز هستیم.
احمدی با بیان اینکه ساختار فلزی ساختمان پلاسکو کاملا بدون حفاظ بوده و از این منظر یک ساختمان متفاوت در تهران به حساب می‌آمد، تصریح کرد: زمان پایداری چنین ساختمانی در برابر آتش پایین است.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه چرا وجود بحران در مدیریت بحران توسط این هیات بررسی می‌شود، گفت: درباره نحوه مدیریت محل حادثه یک بحث بر سر این است که قبل از وقوع پیش‌بینی‌های لازم انجام می‌شد اما متاسفانه آمادگی سازمان‌یافته‌ای در این زمینه وجود نداشت.
رئیس هیات ویژه گزارش ملی بررسی حادثه ساختمان پلاسکو با اشاره به حکم مقام معظم رهبری برای ایجاد ساختار سازمان مدیریت بحران در سال 84، گفت: از بعد از ابلاغ مقام معظم رهبری می‌شد به این جزییات توجه شود؛ اما هنوز به جمع‌بندی نهایی نرسیده‌ایم، اما اگر همه کارها و پلان‌ها از قبل درباره حادثه‌ای مانند پلاسکو پیش‌بینی و تعریف شده بود، قطعا می‌توانستیم نتیجه بگیریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب