دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 بهمن 1395 - 12:38
سردار مومنی در جمع خبرنگاران:

کنترل مبادی ورودی باید توسط دستگاه‌های هوشمند و ایکس‌ری انجام شود/ وزارت کشور و استانداری وظیفه ساماندهی کولبران را برعهده گرفتند

جانشین فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه در سال 95 کشفیات پرونده‌های بالای 500 میلیون تومان ،107 درصد افزایش داشته است، بر استفاده از تجهیزات مدرن در مبادی ورودی از جمله دستگاه ایکس‌ری تاکید کرد.
کد خبر : 156882

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، سردار اسکندر مومنی، جانشین فرمانده نیروی انتظامی در همایش تخصصی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه قرارگاهی تحت عنوان مبارزه با قاچاق کالا و ارز در نیروی انتظامی راه‌اندازی شد و تا سال 96 این قرارگاه استمرار دارد، اظهار کرد: تلاش می‌کنیم تا از ظرفیت‌های این قرارگاه برای امر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استفاده کنیم و برنامه‌های لازم درون‌سازمانی و برون‌سازمانی با هماهنگی‌های لازم انجام می‌شود و تا به امروز تعامل و دستاوردهای خوبی وجود داشته است.


وی با بیان اینکه دستاوردهای این ستاد و نیروی انتظامی امسال تاکنون نسبت به سال گذشته 50درصد افزایش داشته است، تصریح کرد: نیروی انتظامی بر شبکه‌های سازمان‌یافته و باندهای بزرگ متمرکز شده است. طی 10 ماهه سال 95 کشف پرونده‌های بالای 500 میلیون تومان 107 درصد و پرونده‌های بین 100 تا 500 میلیون تومان 74 درصد افزایش داشته است.


جانشین فرمانده ناجا با بیان اینکه نیروی انتظامی اقدامات اطلاعاتی خود را با تمرکز بر شبکه‌های سازمان‌یافته پیگیری می‌کند، ادامه داد: تمرکز ما روی مرزها و مبادی رسمی کشور است و باید کنترل‌ها نیز از کانون صورت گیرد. اگر در مرزهای ورودی کنترل داشته باشیم، آن زمان برای جمع‌آوری کالاهای قاچاق در سطح کشور دچار مشکل نمی‌شویم.


وی درخصوص تجهیزات کنترلی از جمله دستگاه ایکس‌ری توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: حجم کالای قاچاق ورودی به کشور بالاست و امکان کنترل دستی وجود ندارد؛ به همین دلیل استفاده از تجهیزات یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است. روزانه چندین‌هزار تریلی و کامیون از مرزهای جنوبی کشور گذر می‌کنند که کنترل دستی آنها بسیار سخت است و به طور حتم کنترل تصادفی کفایت نمی‌کند. اگر کنترل‌ها به صورت مکانیزه صورت گیرند، امکان خطا کاهش پیدا می‌کند. تا زمانی که فرآیند اقدامات در مبادی رسمی به صورت صددرصد مکانیزه نباشد، امکان خطا و دور زدن قانون وجود دارد.


به گفته مومنی، استفاده از تجهیزات همانند دستگاه ایکس‌ری و هوشمند کردن کنترل بدون دخالت فرد کمک زیادی به کاهش قاچاق کالا و ارز می‌کند.


فرمانده ناجا با بیان اینکه امیدواریم قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اهتمام نمایندگان زودتر اصلاح شود و قانون برای کسانی که به صورت قانونی تجارت می‌کنند، موثر و برای کسانی که خلاف قانون عمل می‌کنند،‌ بازدارنده باشد. اگر قرار باشد کالایی را کشف کنیم و مجددا در سطح کشور توزیع شود، این موضوع به اقتصاد ضربه می‌زند.


ساماندهی کولبران به وزارت کشور و استانداری سپرده شد


مومنی در خصوص وظیفه پلیس در مورد کولبران توضیح داد: تمرکز اصلی پلیس بر باندهای بزرگ و قاچاقچیان عمده است و هم‌اکنون ساماندهی کولبران توسط وزارت کشور و استانداری آغاز شده است. البته بخشی از این موضوع در دوره گذشته آغاز شده بود اما در دوران جدید مجددا ساماندهی کولبران صورت می‌گیرد.


سامانه سپهتن به رصد آنلاین خودروها کمک می‌کند


وی افزود: سامانه سپهتن که توسط نیروی انتظامی و پلیس راهنمایی و رانندگی مورد استفاده قرار گرفته است، به صورت برخط تردد خودروها و کامیون‌ها را در سطح معابر و جاده‌ها کنترل می‌کند. در واقع این سامانه به صورت مکانیزه و هوشمند زمانی که کامیون حامل بار از جلوی پاسگاه‌ها عبور می‌کنند یا در طول مسیر حضور دارند، آنها را کنترل می‌کنند.


تهران بارانداز انبار قاچاق کالا


مومنی با اشاره به اینکه تمرکز پلیس بر مرزها دلیلی نمی‌شود تا شهرهای دیگر فراموش شوند، عنوان کرد: چندی پیش در فرماندهی انتظامی تهران بزرگ و فرماندهی ویژه غرب تهران محموله و انبار بزرگ کالاهای قاچاق کشف شدند. درست است که ما بر موضوع مرزها تمرکز داریم، اما مناطق غیرمرزی را هم کنترل می‌کنیم، به خصوص تهران که یکی از باراندازهای انبار کالاهای قاچاق‌شده است.


وی ادامه داد: چندی پیش محموله‌ای تحت 11 کانتینر کشف شد که بارش کالای کریستال بود. اسناد مربوط به این کانتینرها را به هنگام ورود از دریا جعل کرده بودند و آن را می‌خواستند تحت عنوان درپوش‌های شیشه‌ای وارد کنند. این در حالتی است که تعرفه ورود کالاهای کریستال 110درصد و تعرفه درپوش‌های شیشه‌ای 10درصد بود. اگر اسناد دریایی و گمرکی یکی شوند، درصد عمده‌ای از مشکلات ما حل می‌شوند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب