واکسن «زگیل تناسلی» در کشور مغفول مانده است / زنان، قربانیان بیگناه بیماری آمیزشی
دکتر محمدرضا صفرینژاد در گفتوگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا درباره بیماری زگیل تناسلی گفت: ویروس پاپیلوم انسانی(«Human papillomavirus «HPV) دارای انواع مختلفی است که بعضی از انواع آن از طریق تماس جنسی منتقل شده و میتواند تمامی نواحی دستگاه تناسلی از جمله مقعد، دهان و حلق را در زنان و مردان گرفتار سازد. بعضی از انواع ویروس پاپیلوم انسانی سبب ایجاد زگیل تناسلی میشوند.
وی افزود: سه دهه قبل شایعترین بیماری آمیزشی سوزاک بود، ولی اکنون در بعضی نقاط دنیا شایعترین بیماری آمیزشی، زگیل تناسلی است. این بیماری عامل اصلی ایجاد سرطان دهانه رحم در خانمها و دستگاه تناسلی در آقایان است.
زگیل تناسلی قابل درمان نیست
رئیس انجمن سلامت خانواده ایران در ادامه تصریح کرد: این بیماری قابل درمان نیست مگر اینکه سیستم ایمنی بدن فرد بعد از مدتی بتواند این ویروس را سرکوب کند.
صفرینژاد در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: ورود این ویروس به خون تمام بیماران منجر به بروز زگیل پوستی نمیشود؛ به همین دلیل بسیاری از بیماران از بیماری خود بیاطلاع هستند. در برخی از بیماران نیز که این ویروس منجر به بروز زگیل پوستی میشود، گروهی به پزشک مراجعه میکنند اما متاسفانه گروهی دیگر آن را بیاهمیت تلقی میکنند و با تاخیر فراوان به پزشک مراجعه مینمایند.
فقدان آموزش کافی به پزشکان در خصوص زگیل تناسلی
وی افزود: متاسفانه فقدان آموزش کافی در خصوص این بیماری به پزشکان در دانشگاهها موجب شده تا پزشکان نیز اطلاع کافی در این خصوص نداشته باشند و زمانی که بیمار به آنها مراجعه میکند، آنها نیز این بیماری را یک ویروس عادی که به صورت خود به خود درمان میشود تلقی میکنند.
صفرینژاد در ادامه عنوان کرد: خانمهای مبتلا به این بیماری باید علاوه بر آزمایشهای تشخیصی نوع ویروس، آزمایش دیگری برای اینکه تشخیص داده شود که آیا ویروس، DNA آنها را نیز درگیر کرده است یا نه، انجام دهند. چون در صورت درگیر شدن DNA، احتمال بروز سرطان در این افراد بسیار زیاد است و باید تحت نظر پزشک قرار بگیرند.
زنان، قربانیان بیگناه بیماری آمیزشی
رئیس انجمن سلامت خانواده ایران با بیان اینکه زنان قربانیان بیگناه این بیماری هستند، گفت: واکسن این بیماری دارای چهار نوع از قبیل 6،11،16 و 18 است که در 90 درصد موارد عامل بروز زگیل تناسلی نوع 16 و 18 است.
وی افزود: اگر خانمها به ویروس نوع 16 و 18 مبتلا باشند، احتمال بروز سرطان دهانه رحم در آنها 200 برابر جمعیت عادی است. از این رو کشورهای اروپایی و آمریکایی واکسن علیه این بیماری را جزو واکسیناسیون برنامه کشوری قرار دادهاند و برای دختران بین 9 تا 13 سال این واکسن تزریق میشود.
واکسن «زگیل تناسلی» در کشور مغفول مانده است
صفرینژاد در ادامه با توجه به هزینههای بسیار بالای تزریق این واکسن گفت: این واکسن باید در سه نوبت تزریق شود که قیمت تهیه آن در کشور ما حدود یک میلیون تومان است که خوشبختانه به راحتی در داروخانههای دولتی قابل تهیه است، اما متاسفانه تزریق این واکسن مهم که میتواند از بروز سرطان دهانه رحم و دستگاه تناسلی نیز جلوگیری کند در کشور ما مغفول مانده و هیچ گونه اقدامی در این خصوص انجام نشده است.
وی افزود: شاید یکی از دلایل عدم تزریق این واکسن در کشور ما هزینه بسیار بالای تهیه آن باشد اما دولت و وزارت بهداشت باید توجه داشته باشد هزینه تهیه این واکسن بسیار کمتر از هزینههای میلیاردی درمان سرطان در کشور است و از طرفی با تزریق این واکسن، ما شاهد کاهش نیروی جوان جامعه و مادرانی که از طریق این بیماری جان خود را از دست میدهند نخواهیم بود.
بیماران باید تحت نظر پزشک متخصص قرار بگیرند
رئیس انجمن سلامت خانواده ایران سوزاندن ضایعات را بهترین روش درمان این بیماری دانست و گفت: متاسفانه برخی از این ضایعات با چشم غیر مسلح قابل رویت نیستند و میتوانند قسمتهای مختلف ناحیه تناسلی را درگیر کرده باشند به همین دلیل توصیه میشود این بیماری توسط یک پزشک متخصص مورد درمان و بررسی قرار بگیرد تا تمام ضایعات از بین برود.
وی افزود: علاوه بر این بیماران باید از داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی استفاده کنند و به صورت دورهای هر 6 ماه یک بار مورد بررسیهای درمانی قرار بگیرند.
تزریق واکسن زگیل تناسلی در سنین 9 تا 13 سالگی الزامی است
صفرینژاد با تاکید براینکه به تمام خانمها توصیه میشود حتما در سنین 9 الی 13 سالگی نسبت به تزریق این واکسن اقدام کنند، گفت: تزریق این واکسن تا زیر 26 سالگی میتواند مفید و موثر واقع شود.
وی افزود: توصیه میشود آزمایش تشخیص زگیل تناسلی جزو آزمایشهای پیش از ازدواج قرار بگیرد زیرا انجام این آزمایش علاوه بر کاهش بار مالی میتواند از بروز بسیاری از آسیبهای اجتماعی بکاهد.
رئیس انجمن سلامت خانواده ایران در پایان خاطرنشان کرد: تمام بیمهها به خصوص بیمههای تکمیلی باید تهیه این واکسن را تحت پوشش قرار دهند اما متاسفانه سازمانهای بیمهگر در کشور ما در ابتدا تبلیغهای بسیاری برای جلب مردم انجام میدهند و سپس در زمانی که باید هزینهها را پرداخت کنند به بهانههای مختلف از پرداخت هزینهها خودداری میکنند.
انتهای پیام/