دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

درس دو واحدی مهارت‌های زندگی از مهر ۱۴۰۴ اجباری می‌شود

درس دو واحدی مهارت‌های زندگی از مهر ۱۴۰۴ اجباری می‌شود
مدیر کل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان گفت: درس دو واحدی مهارت‌های زندگی از مهر ۱۴۰۴ با هدف سلامت روان و جسم دانشجویان برای ورودی‌های سال اول و اختصاصا ترم اول دانشگاه‌ها عملیاتی می‌شود.
کد خبر : 951122

به گزارش خبرنگار آنا، نشست خبری سومین جشنواره بین‌المللی سلامت دانشجویان با حضور حمیدرضا حسن آبادی مدیر کل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان امروز (سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳) در محل سازمان امور دانشجویان برگزار شد. 

مدیر کل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان در این برنامه اظهار کرد: دفتر مشاوره، سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم در دو بخش سلامت جسم و روح به عنوان یکی از واحد‌های استراتژیک برقرار است.

وی افزود: زندگی دانشجویی باید به گونه‌ای تامین شود که دانشجو در آن محیط احساس شادابی و نشاط کند، مطابق برنامه‌های وزیر علوم و سازمان امور دانشجویان و تحقق خط مشی‌ها قصد داریم سلامت روان و جسم را برای قشر دانشگاهی از جمله دانشجویان فراهم کنیم؛ در این راستا برنامه‌های گوناگونی در دفتر پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان از سال ۱۴۰۱ به منظور برقراری سلامت جسم و روان قشر دانشجو در حال برگزاری است؛ تاکید کرد: جشنواره نخست با هدف ارتقای سواد سلامت و بهبود زندگی دانشجویی در سطح ملی با چهار محور اصلی برگزار شد.

مدیر کل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان تاکید کرد. دومین جشنواره سلامت دانشجویان سال‌های ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در سطح بین المللی برگزار شد، ایده این بود که اگر می‌خواهیم محور‌های سلامت را تحقق ببخشیم نیازمند همفکری و همدلی نه در سطح ملی بلکه بین المللی هستیم.

وی اضافه کرد: سومین جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان با شعار سلامت و مسئولیت‌پذیری از زمستان سال جاری آغاز می‌شود و تابستان ۱۴۰۴ پایان می‌پذیرد.

شش هدف جشنواره بین‌المللی سلامت روان دانشجویان

حسن آبادی با اشاره به اهداف سومین جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان گفت: اجتماعی سازی سلامت یکی از محور‌های سلامت اگرچه نیاز فردی است، اما وقتی در کنار افراد انجام شود، همگان از سلامت اجتماع برخوردار می‌شوند.

وی هدف دوم این جشنواره را افزایش پویایی و نشاط و تحرک در محیط دانشجویی عنوان کرد و افزود: نیک زیستی اساسا سلامت و بهزیستی را تامین می‌کند.

مدیر کل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان گفت: سومین هدف، آشنایی بیشتر مسئولان با استعداد‌ها و ظرفیت‌های دانشجویی است، اگر اعتقاد داریم قشر دانشجو آینده ساز مملکت است، پس ضرورت دارد ضمن شناسایی نخبگان حتما ریل گذاری‌های مناسب برای ورود به عرصه‌های خدمت انجام شود.

حسن آبادی اظهار کرد: اصلاح رفتار‌های فردی و اجتماعی دانشجویان در حوزه سلامت یعنی خود مراقبتی و دیگر مراقبتی هدف چهارم جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان است.

وی افزود: هدف پنجم، کشف ایده‌های نو و خلاقانه در حوزه سلامت به ویژه پیشگیری و مسئولیت پذیری مراقبت سطح اول یعنی پیشگیری است، ظرفیت مراکز مشاوره و بهداشت دانشگاه به اندازه ارائه خدمات درمانی نیست و اساسا هم با این هدف راه اندازی نشده است، بلکه برنامه‌های آموزش، پیشگیری و ارتقای سطح سلامت روان جزء برنامه‌های اولیه مراکز مشاوره است.

مدیر کل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان ادامه داد: تبیین ضرورت حمایت در حوزه سلامت از جنبه‌های علمی، اجتماعی و فرهنگی هدف پایانی جشنواره است که ضرورت دارد در کنار نگاه علمی متناسب با فرهنگ و بوم اجتماع سازگار باشد.

حسن آبادی تاکید کرد: تمام اجزای جامعه مستقیم و غیر مستقیم یا واسطه و بی واسطه در سلامت دانشجویان دخالت دارند و این مسئله ویژه هدف ششم است که در این رویکرد به پزشکان و نیروی انتظامی نیازمندیم.

وی گفت: برای پوشش دادن به اهداف فوق، کمیته جشنواره سوم تلاش کرده تا بخش‌های گوناگون را پی‌ریزی و به گونه‌ای بتواند مسئولیت پذیری اجتماعی را محقق کرده و سازمان‌های مختلف را درگیر و به زبان‌های مختلف دنیا برای سلامت روان دانشجویان پیام ارسال کند.

مدیر کل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان تاکید کرد: یک خانواده و هم سرنوشت هستیم به عبارتی سلامت هدف جمعی و نیازمند فرهنگ سازی است. دو حوزه مهم در این شعار سلامت جسم و سلامت روان به صورت کاملا جدی قابل پیگیری است.

حسن آبادی در ادامه اهداف راهبردی جشنواره بین المللی سلامت دانشجویان را تبیین مفهومی اهمیت سلامت و مسئولیت پذیری اجتماعی، شبکه سازی ملی و بین المللی در حوزه سلامت دانشجویان، هم افزایی در جهت راهبرد‌های سیاست همسایگی جمهوری اسلامی ایران، ظرفیت و بستر‌های دانشجویان داخل و خارج، اجتماع سازی سلامت، شفافیت سازی ایده‌های نو، حساس سازی و توانمندسازی در حوزه‌های سلامت و پیشگیری، شبکه سازی رسانه‌ای با تأکید بر مسئولیت پذیری با سازمان‌های ملی و بین المللی برشمرد.

وی؛ الگوسازی، فرهنگسازی، حساسیت سازی، ظرفیت سازی، توانمندسازی، هماهنگ سازی، تسهیل گری و شبکه سازی را مسیر تحقق سلامت روان دانشجویان در جشنواره بین المللی نام برد.

حسن آبادی با اشاره به سامانه‌های سومین جشنواره بین المللی سلامت روان دانشجویان گفت: سامانه حال خوب دانشجویی، سامانه تجارب ارزشمند دانشجویان، سامانه سلامت و سبک زندگی، مرکز رشد زندگی، سامانه جامع کتاب و کتابخوانی، سامانه آموزش و مهارت‌های زندگی و سامانه سلامت و سبک زندگی راه اندازی شده است.

وی گفت: درس الزامی دو واحدی مهارت‌های زندگی با هدف سلامت روان و جسم دانشجویان برای ورودی‌های سال اول و اختصاصا ترم اول دانشگاه‌ها عملیاتی می‌شود و تلاش خواهد شد محتوی کتاب و نوع ارائه درس با اهداف و فعالیت‌های دفتر و جشنواره همخوان باشد و ایده‌هایی که به دست می‌رسد تحت عنوان مهارت‌های واقعی زندگی دانشجویی در این درس گنجانده شود. در گذشته، این درس اجباری بود، اما دانشگاه‌ها با آن اختیاری رفتار می‌کردند ولی طبق آیین نامه جدید ضرورت اجرای آن از مهر ۱۴۰۴ عملیاتی خواهد شد و محتوای دروس هم بازبینی می‌شود.

مدیر کل دفتر مشاوره سلامت و سبک زندگی سازمان امور دانشجویان درباره ارزیابی پرسشنامه سلامت جسم و روان نودانشحویان گفت: بر این اساس، افراد خطرپذیر شناسایی و سپس درمان می‌شوند. از آنجایی که دانشجویان ۱۴۰۳ پس از دوره وقفه آموزش غیرحضوری ناشی از پاندمی کرونا وارد دانشگاه شدند، پس هنوز اطلاعات کاملی در اختیارمان قرار ندارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب