دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 بهمن 1395 - 17:54

وضعیت دردناک کودک بجنوردی که سگ شکمش را درید/ او برای زنده ماندن به کمک نیاز دارد + تصویر

بخش مراقبت‌های ویژه کودکان بیمارستان دکتر شیخ از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مدت یک ماه است که پذیرای کودکی بجنوردی است، کودکی که به دلیل حمله سگ نگهبان رها شده با بیش از 300 زخم عمیق در اندام‌های مختلف خود به همت کادر درمانی توانسته از مرگ حتمی نجات پیدا کند.
کد خبر : 153889

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از ایسنا، خبر بسیار تلخ و موجب تاسف است، خبر حمله سگ نگهبان در یکی از مرغداری های شهر بجنورد به کودک خانواده سرایدار در ساعت 9 شب که به موجب آن اندام‌های مختلف این کودک به خصوص اندام‌های شکمی دریده و با زخم‌های عمیق روبه‌رو می‌شود.


دکتر جودی، جراح و فوق تخصص اطفال، اظهار کرد: در حال حاضر امیرمحمد حال عمومی بسیار خوب و قابل قبولی دارد، در حالی که به هیچ عنوان با یک ماه قبل او قابل قیاس نیست. این بیمار به دنبال حمله سگ دچار جراحات بسیار شده و به بیمارستان امام علی(ع) شهرستان بجنورد منتقل می‌شود، این در حالی است که کودک در شوک قرار گرفته و اختلال هوشیاری داشته است که اقدامات اولیه درمانی مناسب برای وی در این بیمارستان صورت می‌گیرد.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: به دلیل مناسب نبودن امکانات جهت درمان امیرمحمد و با توجه به وسعت بالای جراحات به خصوص در ناحیه شکمی، کودک به بیمارستان تخصصی کودکان دکتر شیخ مشهد اعزام می‌شود. امیر محمد پنج ساله با اختلال هوشیاری و زخم‌های متعدد در اندام‌های مختلف به خصوص در حفره شکمی وارد بیمارستان دکتر شیخ مشهد می‌شود و با همین وضعیت به اتاق عمل بیمارستان منتقل می‌شود.


جراح و فوق تخصص اطفال بیمارستان دکتر شیخ اضافه کرد: متاسفانه به دلیل حمله سگ اتفاق ناگواری در این میان رخ می‌دهد و روده باریک کودک که یکی از قسمت‌های مهم حیاتی وی به شمار می‌رود از ابتدا تا دو سانت انتهایی دچار آسیب می‌شود و ما با بیماری روبه‌رو می شویم که علاوه بر آسیب‌های مختلف در قسمت‌های مختلف هیچ روده کوچکی در بدن ندارد. راه‌های مختلفی جهت درمان کودک در نظر گرفته شد که در نهایت تصمیم بر حفظ دو سانتی‌متر روده باقی مانده در بدن کودک و انتظار جهت واکنش کودک به شرایط پیش رو گرفته شد.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در مرحله اول با دیدن شرایط امیر محمد به هیچ عنوان امیدی به حفظ این کودک نبود، اما با توکل به خدا و اقداماتی که در بخش ICU، بخش جراحی و اتاق عمل صورت گرفت این کودک توانست در برابر مشکلات طاقت بیاورد.


جراح و فوق تخصص اطفال بیمارستان دکتر شیخ گفت: در حال حاضر و پس از گذشت یک ماه زخم‌های بیمار کاملا خوب شده، کودک کاهش وزنی نداشته و به نظر می‌رسد روده کوچک کمی رشد کرده است، در واقع داروهای تجویزی همکاران توانسته شرایط عمومی کودک را بسیار متعادل کند. در حال حاضر مدت یک هفته است که امیر محمد می‌تواند از بیمارستان ترخیص شود؛ اما مسئله مهمی که در این میان وجود دارد شرایط موردنیاز کودک بعد از ترخیص است که اگر به شکل مورد نیاز برآورده نشود ادامه حیات کودک را قطعا با خطر روبه‌رو خواهد ساخت.


جودی با تاکید بر این نکته که فراهم نبودن شرایط پس از ترخیص امیر محمد موجب شده وی را همچنان در بیمارستان حفظ کنیم، تصریح کرد: کادر درمان بیمارستان دکتر شیخ مشهد به مدت یک ماه تمام تلاش خود را برای حفظ سلامتی امیرمحمد انجام داده و بیش از 40 میلیون تومان در این مسیر هزینه کرده است، اما این مراقبت‌ها باید بین 6 ماه تا دو سال آینده در حمایت تغذیه‌ای از طریق وریدهای مرکزی کودک ادامه پیدا کند.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: امیرمحمد به دلیل نداشتن کامل روده کوچک، تنها 20 درصد انرژی خود را از طریق بلع به دست خواهد آورد و 80 درصد دیگر را از طریق تزریق وریدی به دست خواهد آورد.


جراح و فوق تخصص اطفال بیمارستان دکتر شیخ با بیان این نکته که برای این مهم، بیمارستان دیگر کاری نمی‌تواند انجام دهد، گفت: این در حالی است که خانواده کودک اهل مشهد نیستند و در شهرستان بجنورد نیز شرایط مناسبی برای مراقبت از کودک از نظر فضای زندگی، منزل مسکونی و از نظر مالی جهت تهیه مواد مورد نیاز تغذیه کودک و دسترسی مناسب به کادر درمانی ندارند.


وی اظهار کرد: باید کودک در مدت دو سال آینده در یک محل مناسب(هوم کر) تغذیه وریدی خود را ادامه دهد تا به تدریج تغذیه وریدی کاهش و تغذیه خوراکی افزایش پیدا کند و کودک بتواند زندگی طبیعی خود را داشته باشد. متخصصان گوارش کمک بسیار شایانی در مسیر حفظ این کودک انجام داده‌اند و اکنون رژیم مناسبی برای کودک از دهان و تزریق دیده شده است.


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: زمانی که امیر محمد به دست ما رسید بیش از 360 زخم شمارش شده در بدن داشت و این در حالی بود که تعداد زخم‌ها بیش از این بود و کادر درمان دیگر توان و زمان برای شمارش زخم‌ها نداشتند. این زخم‌ها در اندام مختلف کنترل و اکنون امیرمحمد نیاز به مراقبت‌های بیمارستانی ندارد بلکه نیاز است در مرکزی به جزء بیمارستان تا دو سال آینده مراقبت شود تا روده کوچکی که اکنون تقریبا تا 6 سانتی‌متر رشد داشته است، جایگزین روده اولیه شود و بدن این شرایط را بپذیرد.


وی تصریح کرد: خانواده بیمار وضعیت مالی خوبی نداشته و ساکن شهر مشهد نیز نیستند که این کار را در آینده با مشکل همراه خواهد ساخت زیرا در صورتی که با این شرایط کودک مرخص شود زنده نخواهد ماند و یک ماه تلاش سیستم آموزش و درمان با هزینه بالا برای حفظ این کودک پنج ساله بی فایده خواهد بود.


جودی اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی بجنورد، مسئولان، مردم و خیرین سلامت اکنون باید وارد عمل شوند تا مکانی مناسب در مشهد جهت تحت درمان بودن این کودک و تهیه اقلام درمانی گران قیمت ایجاد شود.


عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: حضور بیش از اندازه امیرمحمد در بیمارستان با توجه به شرایط حفره شکمی احتمال دچار شدن کودک به عفونت‌های بیمارستانی را افزایش می‌دهد و باید هرچه سریع‌تر با حمایت مسئولان، مکانی مناسب برای زندگی کودک مهیا و وی ترخیص شود. باید در حدود این دو سال چیزی بیش از 40 میلیونی که تا کنون هزینه شده است برای کودک هزینه شود زیرا داروهای تزریق وریدی بسیار گران‌قیمت هستند.


وی خاطرنشان کرد: زنده بودن امیرمحمد تنها خواست خداوند بود زیرا از نظر علمی وجود دو سانت روده کوچک در بدن انسان مغایر با حیات است، اما همه چیز دست به دست هم داد تا این کودک یک هفته بعد از حضور در بیمارستان روده کوچکش چهار سانتی متر رشد کند و این رشد بیش از حد انتظار بود.


جراح و فوق تخصص اطفال بیمارستان دکتر شیخ گفت: امیرمحمد در حال حاضر جذب خوب و دفع مناسبی دارد، اما برای ادامه حیات دو سال سخت در انتظار او است که باید با کمک مسئولان و خیرین از سختی آن کم کرد.


دکتر ساقی علمی، فلوشیپ ICU اطفال بیمارستان دکتر شیخ گفت: در حال حاضر انواع مشاوره‌ها از نظر عفونی، اورولوژی، جراحی اطفال، گوارش و ... در اسرع وقت انجام و به لطف خداوند، وضعیت امیر محمد ثابت شده است. در ابتدای حضور کودک دنبالچه و ساکروم کودک به قدری آسیب دیده بود که ستون فقرات قابل مشاهده، ناحیه کشاله ران جر خوردگی بسیار عمیق و مستعد عفونت‌های نسج نرم داشت که می‌توانست تمام ران و ناحیه تناسلی او را درگیر کند که در نهایت در ICU تمام این تهدیدها پشت سر گذاشته شد.


وی اضافه کرد: در حال حاضر تنها مشکل بیمار دچار شدن به سندرم روده کوچک است که به عبارتی در آینده تغذیه دهان و روده‌ای کودک باز جذبی نخواهد داشت.


علمی ادامه داد: خواسته ما از مسئولان این است که شرایطی را مهیا کنند که پرستاری که در زمینه تغذیه دارای تبحر است و می‌تواند از زخم‌ها مراقبت به عمل بیاورد در اختیار خانواده باشد تا اقدامات لازم در منزل انجام شود. محلولی که روزانه باید امیر محمد 20 عدد آن را بخورد بسته‌ای است که 20 هزار تومان قیمت دارد و این یعنی تنها یک محلول موردنیاز این کودک روزانه 400 هزار تومان بار مالی بر دوش خانواده خواهد داشت.


وی با انتقاد از فضاسازی مجازی در خصوص این بیمار، گفت: کمپین‌های بسیاری در فضای مجازی ایجاد شد، اما واقعیت این است که این کودک به لطف خدا با تلاش کادر درمانی زنده مانده است و باید تلاش شود تا عوارض در پیش رو برای این کودک کمتر شود.


دکتر نیلوفر صدقی؛ فلوشیپ فوق تخصصی گوارش کودکان، اظهار کرد: این کودک نیازمند به حمایت زیادی است؛ زیرا راه درازی را باید بگذراند، امیرمحمد به دلیل تغذیه وریدی، چربی‌های وریدی و آمینو اسیدهای داخل وریدی، دچار عوارض کبدی و زردی یا کلستاز کبدی است.


وی افزود: در حال حاضر TPN وی را باید قطع و پس از رفع زردی دوباره شروع کنیم، کودک در حال حاضر به دنبال مصرف تغذیه خوراکی دچار اسهال می‌شود و با توجه به اینکه ممکن است سال‌ها نیاز به تغذیه درون وریدی داشته باشد در منزل درمان خود را دنبال کند.


صدقی گفت: این کودک ترس و وحشت دارد؛ مدام از خواب می‌پرد و نیازمند همراهی روانپزشک است، امیر محمد بسیاری از غذاها را دیگر نمی‌تواند بخورد و تمام این موارد می‌طلبد سازمان‌های مختلف به ما کمک کنند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب