دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 دی 1395 - 15:34

ابتکار: تعداد روز‌های پاک در دولت یازدهم افزایش داشته است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با ارائه گزارشی از روند رو به بهبود روزهای آلوده کلانشهرها، بر همکاری تمامی دستگاه‌های مرتبط، آموزش همگانی، توجه به حمل و نقل عمومی، کاهش صنایع آلاینده، توقف تولید موتورسیکلت‌های کاربراتوری و... تاکید کرد.
کد خبر : 151978

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت محیط زیست، معصومه ابتکار در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دو سیما گفت: این در حالی است که در سال 92 و تا 26 دی آن سال فقط 176 روز هوای سالم و پاک در تهران بود.


وی گفت: روزهای پاک و سالم اصفهان نیز نسبت به سال 92 سه برابر شده است. همچنین هوای شیراز نیز رو به بهبودی است.


ابتکار یادآور شد: وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، دستگاه‌های موفق بر اساس ساز و کار جدید و برنامه‌های مدون دولت برای مقابله با آلودگی هوا بوده‌اند، در دستگاه‌هایی نیز که برای مقابله با آلودگی هوا موفق نبوده‌اند مشکلاتی از جمله کمبود اعتبارات وجود داشته است.


وی گفت: سامانه معاینه فنی یکپارچه اتفاق مهمی بود و دولت حدود شاخص‌های معاینه فنی خودروها را افزایش داده است. لایحه هوای پاک آماده و منتظر ارائه به صحن علنی مجلس شورای اسلامی است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: بیشتر آلودگی خودروها به وسیله کاتالیست آنها جذب می‌شود و این موضوع به ویژه برای تاکسی‌ها که پایش زیادی در شهر دارند بسیار مهم است. البته قرار بود از سال 86 خودروسازان استاندارد یورو4 را در محصولات خود رعایت کنند اما این کار تا سال 93 انجام نشد.


وی افزود: از اول مهر ماه امسال موتورسیکلت‌های کاربراتوری پلاک نمی‌شوند.


ابتکار با بیان اینکه پلاک نشدن این نوع موتورسیکلت‌ها زیانی برای صنایع تولیدی ندارد، گفت: 144 مجوز جدید برای موتورسیکلت‌های انژکتوری صادر و تعدادی نیز مجوز تولید موتورسیکلت برقی گرفته‌اند.


وی افزود: اکنون فقط دو شرکت خودروساز، خودروی برقی تولید می‌کنند و دو موتورسیکلت ساز نیز موتورسیکلت برقی می‌سازند. وزارت صنایع به دولت راهکارهای حمایت از خودروسازانی که خودروی برقی یا هیبریدی می‌سازند پیشنهاد داده است. همچنین اکنون تعداد زیادی اتوبوس دیزل در کشور وجود دارد که شهرداری‌ها باید برای آنها فیلترهای دیزلی استفاده کنند. این اقدام در محدوده گسترده ای انجام نشده است.


ابتکار گفت: امیدواریم تا پایان سال برای تامین اتوبوس‌های جدید برای سیستم حمل و نقل شهری اقداماتی انجام شود، زیرا شبانه یکصد هزار وسیله نقلیه سنگین در تهران تردد می‌کنند که باید با همکاری شهرداری و وزارت راه نوسازی شوند. تردد این خودروها باید ساماندهی شود.


ابتکار با بیان اینکه روزانه 50 هزار تن نخاله در تهران جابه‌جا می‌شود، افزود: این موضوع بر افزایش آلودگی هوا تاثیرگذار است. شش میلیون و 800 هزار خودرو در تهران وجود دارد. برای از رده خارج شدن 60 هزار خودرو در کشور نام نویسی شده که 15 هزار خودرو فرسوده متعلق به تهران است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب