دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کوروش زارعی در گفت‌وگو با آنا:

ارسال 26 متن برای اجرا در جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد/ تئاتر نیاز مبرم به مخاطب‌سازی دارد

مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری گفت: «برای برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد، نمایشنامه‌هایی به نویسندگان جوان سفارش داده شد که شامل 30 متن است. تاکنون از این میان 26 نمایشنامه به مرکزهنرهای نمایشی حوزه هنری ارسال شده است.»
کد خبر : 147977

کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی آنا درباره حمایت گروه‌های تئاتر مساجد که در سومین سوگواره خمسه به اجرای آثار پرداختند، گفت: «در راستای تداوم اجراهای گروه‌های تئاتر مساجد، جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد را همزمان با هفته هنر انقلاب در فروردین سال 1396 در تهران برگزار خواهیم کرد.»


وی در اشاره به اجرای آثار گروه‌های تئاتر مساجد در سوگواره خمسه خاطر نشان کرد: «در سال جاری علی اصغر خسروی، دبیر سوگواره خمسه به دلیل نبود گروه‌های حمایت‌گر از تئاتر مساجد، از ما دعوت کرد تا با معرفی و حمایت گروه‌ها در برگزاری هرچه بهتر سوگواره سهیم باشیم. مرکزهنرهای نمایشی حوزه هنری هم تصمیم گرفت تا علاوه بر اطلاعاتی که در این‌باره دارد به رصد و شناسایی هرچه بیشتر گروه‌های تئاتر مساجد بپردازد.»


وی ادامه داد: «به طور کل 20 گروه نمایشی انتخاب شد و با در اختیار قراردادن متن و مکان تمرین، کار شکل جدی به خود گرفت. همچنین مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری با اعزام کارشناسانی چون سیروس همتی سعی در این داشت که کارها به لحاظ فنی هم به خوبی پیش رود. با برنامه‌ریزی‌های اجرایی 12 گروه نمایشی آماده اجرا در مساجد شدند و طی 10 روز، رپرتواروار به اجرای آثار پرداختند که با بازخورد بسیار خوبی هم از سوی ائمه جمعه، عموم مردم و بومیان هر محله و مسجد روبه‌رو شد. در بین آثار راه‌یافته به سومین سوگواره خمسه 7 گروه نمایشی در اختتامیه سوگواره خمسه تقدیر شدند.»


مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری تصریح کرد:‌ «مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری برای تداوم اجراهای گروه‌های تئاتر مساجد، تصمیم به برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در سال 1396 دارد. ما در راستای تحقق این برنامه، به واسطه دفاتر بچه‌های تئاتر مسجد که در استان‌ها افتتاح کرده‌ایم نمایشنامه‌هایی را به نویسندگان جوان سفارش دادیم که چیزی حدود 30 متن را شامل می‌شود. البته از این میان در حال حاضر 26 متن آماده شده است و قرار است 4 متن دیگر تا پایان هفته به ما ارائه شود و در نهایت برای اجرا در مساجد در اختیار دفاتر تئاتر مساجد استان‌ها قرار گیرد.»


وی ادامه داد: «ما همچنین به واسطه انتشار فراخوان از گروه‌ها دعوت می‌کنیم تا قبل از نیمه اسفندماه همایش در استان‌ها برگزار کنند و به اجرای آثار نمایشی در مساجد استان‌های خود بپردازند. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده آثار به اجرا درآمده، مورد ارزیابی می‌گیرند و بهترین نمایش‌ها در فروردین ماه و در هفته هنر انقلاب، اجرا می‌شوند.»


وی تاکید کرد: «هدف از این شکل از برنامه‌ریزی این است که مسجد به عنوان پایگاه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، علمی و اقتصادی که آحاد مردم با گرایش‌ها و مشاغل و اندیشه‌های مختلف در آن رفت‌وآمد دارد به مکانی برای برقراری ارتباط میان هنر و توده مردم تبدیل شود.»


وی با تاکید بر ضرورت مخاطب‌سازی عنوان کرد: «با توجه به خالی ماندن سالن‌های نمایشی، تئاتر در شرایطی قرار گرفته که نیاز به مخاطب‌سازی دارد و ما با روشی که در پیش گرفته‌ایم (اجرای تئاتر در مساجد)، تئاتر را به بطن مردم و جامعه می‌بریم و به واسطه تنوع افکار و خلق‌وخوی متفاوت مخاطب‌سازی می‌کنیم.»


مدیر مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری در آسیب‌شناسی دلایل افت مخاطب تئاتر، توجه نکردن به خواسته‌ها و کمبودهای مردم و تولید تئاتری که از دل آحاد مردم باشد را عاملی برای کم رونق شدن تئاتر دانست و در ادامه در خصوص دلایل تاکید بر اجرای تئاتر در مساجد تصریح کرد: «شاید دلیل خالی ماندن سالن‌های نمایشی از مخاطبان، این باشد که ما برای مردم کار نکرده‌ایم. طبیعی است که اگر برای تئاتر، مخاطب تربیت کنیم، مردم مطالبه‌کننده آن خواهند شد و با آمدن به گیشه‌های فروش، بلیت‌ خریداری خواهند کرد. با عادت دادن مخاطب به تماشای تئاتر، مردم مطالبه‌گرانی خواهند شد که تئاتر را دیگر رها نمی‌کنند. با تولید آثار نمایشی که دغدغه مردم را مطرح می‌کند اقتصاد تئاتر قدرت خواهد یافت و از شکل بیمارگونه خود خارج خواهد شد.»





انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب