ساماندهی کودکان خیابانی با طرح جهاد مهربانی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مجتبی عبدالهی در دومین جلسه کمیته اجرایی مصوبه شهر دوستدار کودک با تاکید بر لزوم توجه به کودکان و جایگاه حقوقی آنان در جامعه، اظهار کرد: در پرداخت به موضوع شهر و شهرنشینی، کودکان از جمله اقشار مهمی هستند که باید به نیازهای این گروه سنی به عنوان آینده سازان جامعه توجه ویژه صورت گیرد.
وی با اشاره به تصویب آیین نامه اجرایی مصوبه شهر دوستدار کودک در سال ۹۴ افزود: بنا داریم در راستای اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم به حقوق خود از جمله در حوزه کودک و شناسایی و رسیدگی به حقوق کودکان در شهر تهران و همچنین مطالبهگری که مردم از دستگاههای ذیربط در این زمینه میتوانند داشته باشند، نشستهای کمیته اجرایی مصوبه شهر دوستدار کودک را به صورت منسجم و پیوسته و با اتخاذ انضباط کاری و وحدت رویه برگزار کنیم و مباحث مهم حقوق کودکان را در دستور کار قرار دهیم.
عبدالهی با اشاره به نگاه ویژه به کودکان در شهر تهران بر اساس این مصوبه شورای شهر گفت: برای انجام اقدامات عملیاتی و موثر، کودک از سه جنبه، شامل رشد و تکامل کودک، شناسایی عوامل تهدید کننده کودک در شهر و توجه به کودکان آسیب دیده جدی، مدنظر قرار میگیرد.
وی با تاکید بر ضرورت تلاش برای تحقق شعار «تهران، شهر دوستدار کودک» اذعان کرد: وضعیت کودکان کار و خیابان با توجه به مسائل جامعه به ویژه شهر تهران مناسب نیست و این کودکان از جایگاه حقیقی و حقوقی کودکان شایسته خود برخوردار نیستند. البته شهرداری تهران اقدامات گستردهای را در این راستا انجام داده اما به تنهایی نمیتواند تمام موضوعات را در این زمینه به سرانجام برساند.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با انتقاد از عدم همکاری دستگاههای متولی حقوق کودکان تصریح کرد: به نظر میرسد انگیزه و عزم جدی در سطح جامعه برای پیگیری حقوق کودکان وجود ندارد و متاسفانه شاهد استثمار کودکان و پایمال شدن حقوق آنان در جامعه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون در سطح شهر تهران کودکان بسیاری هستند که توسط باندها و گروههای خاص بکارگیری میشوند و در شرایط نامناسب و با تحمل فشارهای روحی روانی بالا زندگی میکنند که این موضوع در جامعه در قالب معضلات اجتماعی چون تکدیگری، دستفروشی، بزهکاری و... بروز و ظهور دارد.
عبدالهی تصریح کرد: از سوی دیگر عموما این باندها با سو استفاده از نگاه ترحم انگیز شهروندان به این کودکان، به مقاصد پلید خود دست مییابند. بنابراین برای این موضوعات باید در کمیته اجرایی شهر دوستدار کودک چاره اندیشی شود.
وی با پرهیز از نگاه ایده آل نگری به حوزه کودک با توجه به مشکلات کنونی این حوزه گفت: شهرداری تهران در قالب طرح جهاد مهربانی ضمن شناسایی کودکان بازمانده از تحصیل، رسیدگی به خانوادههای آنان را به عنوان خانوادههای نیازمند و آسیب زا در دستور کار قرار داده که فاز نخست اجرایی آن از چندین ماه گذشته در مناطق ۲۲ گانه آغاز شده است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، رسیدگی به حوزه کودکان را نیازمند همکاری، همدلی و نگاه ویژه دانست و افزود: باید شهرداری تهران و سایر دستگاههایی که در زمینه رسیدگی به حقوق کودکان مسئولیت مستقیم دارند تلاش مضاعفی را در خدمت به کودکان داشته باشند تا با هم افزایی، تحقق شعار خدمت به کودکان در شهر تهران به عنوانام القرای جهان اسلام را شاهد باشیم.
انتهای پیام/