بازگشت مگسهای سفید به پایتخت/ مگسها تا دو ماه دیگر طغیان میکنند
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، همزمان با آغاز فصل بهار و بالا رفتن دمای هوای تهران، حجم انبوه سفید بالکان به وضوح مشاهده میشود. البته حضور این حشرات چندان دور از انتظار نبود زیرا چندی پیش رحمتالله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران اعلام کرده بود که بر اساس پیشبینی کارشناسان احتمال وجود آفت موسوم به مگس سفید در شهر تهران از نیمه اردیبهشت ماه سال جاری وجود دارد.
تهران سال گذشته نیز با افزایش و تراکم مگس سفید روبهرو بود که متاسفانه مسئولان مربوطه در شهرداری و سازمان محیط زیست منتظر تغییرات آب و هوایی شامل وزش باد و بارندگی ماندند و هیچ اقدامی برای کاهش و مبارزه با این حشرات انجام ندادند البته اقداماتی از قبیل آب شویی برگ درختان و استفاده از چسب محیطی بر تنه درختان از تمهیداتی بود که جزو وظایف هر ساله شهرداری تهران بوده است که تا حدی به کاهش حجم این آفت کمک کرد.
مقامات سلامت و مخیط زیست شهری و کارشناسان سازمان محیط زیست معتقد بودند؛ برای مبارزه و مقابله با این پدیده نمیتوان اقدامات پیش گیرانهای انجام داد. این پدیدیه براثر رویههای غلط کشاورزی و خطای گذشته بوجود آمده است به طوری که تخم گذاریهایی که در سالهای گذشته توسط مگس سفید انجام شده در مناطق غربی استان تهران به بار نشسته و حضور حجمی این آفت در پایتخت دیده خواهد شد.
همزمان با آغاز فصل بهار و بالا رفتن دمای هوای تهران، حجم انبوه سفید بالکان به وضوح مشاهده میشود. البته حضور این حشرات چندان دور از انتظار نبود |
علیرضا نادری مسئول بخش حشرات دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این خصوص روز گذشته اعلام کرده که هنوز نامه و شکایتی در راستای حضور مجدد این حشرات به دست ما نرسیده است. البته سال گذشته به سازمانهای مربوط و موظف هشدار دادیم که مجدد شاهد طغیان این حشرات خواهیم بود ولی کاری پیش نرفت.
مسئول بخش حشرات دفتر موزه تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست کشور بیان کرد: در حال حاضر در برخی روزها شاهد بارندگی هستیم که این امر خود باعث کاهش مگسهای سفید در شهر تهران شده است.
نادری با اشاره به اینکه طی دو ماه آینده شاهد طغیان مگسهای سفید در تهران خواهیم بود، افزود: عسلک پنبه نوعی از حشرات مانند شته هستند که بیماری با خود به همراه ندارند بلکه موجب آزار میشود. اگر سازمانها در این خصوص فکری نکنند، شاهد شکایت از سوی مردم در این راستا خواهیم شد.
با این حال مسئولان سازمان حفظ نباتات معتقدند؛ امسال مشکل خشکی مزارع جنوب تهران و طغیان مگس سفید نداریم چرا که مگس سفید پدیده جدیدی نیست و در مواقعی که شرایط طغیان آن مانند سال گذشته وجود داشته باشد، بروز میکند.
مقامات محیط زیست معتقدند این سازمان به تنهایی در این خصوص نمیتواند ورود کند بلکه باید همه سازمانهای مربوطه و موظف برای از بین رفتن «عسلکهای پنبه» در شهر تهران ورود کرده و به میدان بیایند.
به نظر میرسد حتی وزارت بهداشت نیز میتواند در مدیریت حشرات سفید ورود کند، چرا که به نظر میرسد سلامت شهروندان در این ماجرا دخیل است و حتی رعایت نشدن استانداردهای بهداشتی سبب طغیان مگسهای سفید میشود.
براساس این گزارش، سفیدبالکها از آفات مهم و پلیفاژ برای طیف وسیعی از محصولات کشاورزی مهم در بسیاری از نقاط جهان به ویژه در مناطق گرمسیری هستند. سفیدبالکها در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری و به ویژه در شرایط گلخانهای بر روی گیاهان زینتی و محصولات گلخانهای در جمعیتهای خیلی بالا دیده میشوند.
از دلایل مهم طغیان این حشره در محیط شهری تغییرات اکو سیستم است؛ یعنی حشرات شکارگر از جمله زنبورها (که مگس سفید را شکار میکنند) از بین میروند، در نتیجه مگسهای سفید افزایش مییابند. بررسیها نشان میدهد افزایش جمعیت مگس سفید با از بین رفتن پارازیتهای حشره به دلیل سمپاشیهای بیرویه و مبارزه شیمیایی با آفات در اطراف شهر تهران و در سطح شهر و برخی مناطق مانند منطقه شش ایجاد شده است.
انتهای پیام/