لاریجانی: مرکز پژوهشها باید موتور محرکه فکری مجلس باشد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی در پنجمین همایش نقش ملی پژوهش در فرآیند قانونگذاری با اشاره به ورود مجلس به بررسی برنامه ششم توسعه از مرکز پژوهشها برای انجام کارهای کارشناسی قدردانی کرد و گفت: با توجه به مشکلات در ارائه لایحه به مجلس مرکز پژوهشها تلاشهای بسیاری کرد و نکات مهمی را به کمیسیون تلفیق ارائه داد که جای قدردانی دارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با تأکید بر اینکه مرکز پژوهشها باید پلی برای ارتباط با انجمنهای علمی و دانشگاهی باشد، گفت: هرچه این موضوع سازمان یافتهتر شود به نفع کشور خواهد بود و میتوان از ظرفیت فکری دانشگاه برای غنیتر کردن مصوبات در مجلس و نظارتها استفاده کرد. لذا باید به سازوکاری عملی رسید تا رفتوآمد بین دانشگاهها و مرکز پژوهشها احساس شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مرکز پژوهشها باید موتور محرکه فکری مجلس باشد، گفت: مرکز پژوهشها در ابتدای مجلس دهم سند راهبردی را در اختیار نمایندگان قرار داد که شامل اولویتهای مجلس دهم است. اکنون زمان آن است مرکز پژوهشها زمانبندی لازم برای دستیابی به هر کدام از اولویتها را تعیین کرده و به هر یک از کمیسیونها ارائه کند چون ارائه دورنما تحت عنوان اولویت و استراتژی گام اول است و گام بعدی مرکز پژوهشها آن است که با کمک انجمنهای علمی همین اولویتها را به برنامهای مدون تبدیل کرده و به کمیسیونها ارائه کند تا کمیسیونها بدانند هر سال طبق چه برنامهریزی کار کرده و اقداماتشان را انجام دهند. لذا از مرکز پژوهشها میخواهم ظرف یکی دو ماه آینده این اولویتبندی را به هیأت رئیسه جهت بررسی ارائه دهد.
رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: زمانی که کارها سامان مییابد ایجاد همفکری در داخل مجلس بسیار مهم است چون اگر اولویتبندی وجود داشته باشد اما تحلیل واحدی نسبت به مسائل در داخل مجلس وجود نداشته باشد تصمیمات متفاوت گرفته میشود؛ لذا باید همفکری در داخل مجلس باشد؛ به طور مثال اگر اقتصاد مهمترین بخش کاری کشور است تمرکز ذهنی مسئولان و همفکری در آن یک ضرورت محسوب میشود.
وی ادامه داد: به طور نمونه روز گذشته در زمان بررسی کلیات لایحه یک عده از نمایندگان معتقد بودند که لایحه برنامه ششم با این وضعیت تنها بار مالی اضافی را به کشور و هزینه جاری تحمیل میکند؛ حال اینکه سیاستگذاری کلان کشور بر این پایه است که دولت باید کوچک و چابک شود؛ لذا اگر نتیجه برنامه توسعه فربه شدن بخش جاری کشور باشد این سیاست جزو سیاستهای کشور نیست بنابراین پیشنهاد ما این است مرکز پژوهشها حداقل هر شش ماه یک بار گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور و پیشبینیهای پیشرو ارائه دهند و نمایندگان بدانند نقاط قوت و ضعف کجاست و چطور باید تصمیمگیری کنند.
لاریجانی با اشاره به گزارشهای قبلی مرکز پژوهشها درباره وضعیت اقتصادی، گفت: این گزارشها مفید بود و دورنمایی از وضعیت اقتصادی کشور ارائه کرد. اکنون شرایط کشور وارد فاز جدید و متفاوتی شده و شاهد حرکت اقتصادی هستیم این ارزیابیها میتواند به مجلس جهت تصمیمات سنجیده و هماهنگیهای بیشتر در کشور کمک کند.
انتهای پیام/