میمونها برای حرف زدن توانایی مغزی ندارند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از دیلیمیل، دانشمندان مطالعاتی را روی گونهای از میمونهای موسوم به «ماکاک» انجام دادهاند که نشان میدهد آنها تارهای صوتی دارند اما چون توانایی مغزی آنها تکامل نیافته است، قادر به حرف زدن نیستند. آنها دریافتند به رغم اینکه 96 درصد از DNA انسانها با برخی میمونها مشترک است، انسان تنها پستانداری است که میتواند حرف بزند.
دانشمندان همیشه به دنبال آن بودند که به میمونها و سایر پستانداران حرف زدن بیاموزند غافل از آنکه توانایی مغزی آنها محدود است و هر بار تلاش آنها بینتیجه میماند. آنها پیش از این تصور میکردند که میمونها فاقد تارهای صوتی هستند و به همین دلیل نمیتوانند سخن بگویند اما محققان دانشگاه «پرینستون» و «وینا» در مطالعاتی که به تازگی روی تارهای صوتی میمونهای «ماکاک» انجام دادند دریافتند که این حیوانات توانایی تولی تمام پنج مصوت موجود در زبان انسانها را دارند.
این گروه تحقیقاتی، از ارتعاشهای هوایی که در گلوی این میمونها ایجاد میشود، نوعی شبیهسازی کامپیوتری تهیه کردند و جمله «با من ازدواج میکنی» را شبیهسازی کردند. بیان این جمله شاید کمی ترسناک بود اما کاملا هوشمندانه بود, البته به وضوح کلان انسان نبود.
در انسانها، حرفهایی که بیان میشوند از حنجره و به همراه صداهایی بیرون میآیند که کاملا با حرکات لبها و زبان هماهنگ هستند. زمانی که محققان صدای «ماکاک» را با مدل کامپیوتری تارهای صوتی پردازش کردند، دریافتند که این میمونها قادر به تولید صدای مصوت، کلمات و جملههایی هستند که قابل فهم بودند اما منحصر به فرد برای میمونهای «ماکاک» بود.
محققان معتقدند که غیر از میمونها، سایر حیوانات هم قابلیت سخن گفتن را دارند. آناتومی برای حرف زدن در پستانداران قدیمی و حتی پیش از میمونهایی چون «ماکاک» و میمونهایی چون شامپانزه و انسانها نیز وجود داشته است. اما تغییراتی که سالها بعد در قدرت مغزی انسان ایجاد شده است، او را قادر به حرف زدن و برقراری ارتباطات پیچیده کرده است. اطلاعات به دست آمده نشان میدهد که به طور تقریبی، هر پستانداری قابلیت تولید محدوده وسیعی از اصوات را دارد.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/