دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 آذر 1395 - 16:24
رئیس پلیس فتا خبر داد:

اجرای طرح برخورد با کانال‌های شرط‌بندی در فضای مجازی و دستگیری 184 نفر

رئیس پلیس فتا با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی گفت: در راستای ساماندهی کانال‌های تلگرامی با بیش از 5 هزار عضو ، این کانال‌ها برای ادامه فعالیت باید با ثبت نام در سامانه وزارت ارشاد مجوز بگیرند.
کد خبر : 140209

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سردار سید کمال هادیانفر در حاشیه دومین نشست پی جویی موثر و کارآمد جرایم سایبری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دومین نشست تخصصی معاونان دادستان‌ها، بازرسان و روسای پلیس فتا طی دو روز برگزار می‌شود و امیدواریم این جلسه منتج به تعامل بیشتر پلیس و قوه قضائیه و رسیدگی به جرایم سایبری به صورت تخصصی باشد.


وی در خصوص مصوبه لزوم مجوز دار شدن فعالیت کانال‌ها با بیش از 5 هزار عضو افزود: ساماندهی کانال‌های تلگرامی با بیش از 5 هزار عضو در دستور کار است البته این مصوبه دولت نیست و بنا بر مصوبه شورای عالی فضای مجازی کانال‌ها با بیش از 5 هزار عضو برای ادامه فعالیت باید مجوز بگیرند.


رئیس پلیس فتا ادامه داد: وزارت ارشاد در ارائه مجوز به این کانال‌ها مسئول است و باید پیگیر باشد، به همین منظور وزارت ارشاد سایتی را جهت ساماندهی کانال‌هایی با بیش از 5 هزار عضو، برای ثبت نام طراحی و احتمالا تا 10 روز آینده فعال خواهد کرد.


این مقام ارشد انتظامی اضافه کرد: کسانی که دارای کانالی با بیش از 5 هزار عضو هستند مکلفند جهت دریافت مجوز برای ادامه فعالیت در سامانه و سایت وزارت ارشاد ثبت نام کنند.


وی خاطر نشان کرد: 160 میلیون سیم کارت در کشور داریم که 30 میلیون از این سیم کارت‌ها یا تشابه اسمی داشتند یا مجهول الهویه بودند که با هماهنگی وزارت ارتباطات وضعیت 20 میلیون از این سیم کارت‌ها ساماندهی شد و ساماندهی 10 میلیون سیم کارت مجهول الهویه یا دارای تشابه اسمی نیز در دست بررسی و رسیدگی است.


هادیانفر با اشاره به اینکه برخورد با جرایم سایبری مهم ترین وظیفه پلیس فتا است، ادامه داد: رسیدگی و برخورد با جرایم اقتصادی که در حوزه فضای مجازی رخ می‌دهد نیز از محورهای فعالیتی ما است که در این خصوص طرح‌هایی در سراسر کشور دنبال می‌شود.


وی در پاسخ به این سوال که با صاحبان کانال‌هایی با بیش از 5 هزار عضو که در سامانه وزارت ارشاد اقدام به ثبت نکنند چه برخوردی خواهد شد؟ افزود: قطعا افراد قانون مدار خود را ملزم به ثبت در این سامانه می‌دانند و در این راستا نیز اقدام خواهند کرد. اما با کسانی که به هر دلیلی دارای کانالی با بیش از 5 هزار عضو هستند و اقدام به ثبت نام نمی‌کنند نیز طبق ضوابط برخورد خواهد شد.


وی با اشاره به اینکه پلیس فتا فعالیت‌های مجرمانه بر فضای مجازی را رصد می‌کند، ادامه داد: 152 پیام رسان در دنیا وجود دارد که 52 پیام رسان در حال حاضر در کشور ما فعال است. براساس آخرین مصوبه کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه سایبری، بنا شد تعداد 30 پیام رسان مسدود شود تا امکان ادامه فعالیت در کشور نداشته باشند.


وی با بیان اینکه سال گذشته وقوع جرایم در پیام رسان تلگرام کمتر از 18 درصد بوده است، افزود: متأسفانه وقوع جرایم در شبکه‌های اجتماعی موبایل پایه به 66 درصد رسیده است و در واقع وقوع جرایم در شبکه پیام رسان تلگرام رشد داشته است.


رئیس پلیس فتا اضافه کرد: 20 درصد از جرایم فضای مجازی در اینستاگرام و 10 درصد در وات ساپ اتفاق می افتد و با توجه به اینکه سرورهای این پیام رسان ها در خارج از کشور وجود دارد کشورهای مبدأ تمایلی به ارائه اطلاعات در این خصوص ندارند.


وی در خصوص برداشت‌های غیرمجاز عنوان کرد: برداشت‌های غیرمجاز از 54 درصد به 34 درصد کاهش داشته است که این جرایم هم‌اکنون با عنوان کلاهبرداری رایانه ای سهم 60 درصدی دارد.


این مقام ارشد انتظامی عنوان کرد: بیش از 86 درصد از پرونده‌ها در این حوزه با پیگیری پلیس فتا به نتیجه رسیده است .


وی در خصوص آخرین پرونده رسیدگی شده در حوزه جرایم سایبری توسط پلیس فتا گفت: اخیرا اطلاعات بیش از700 نفر از مشترکین یکی از بانک‌های خصوصی هک شده بود که با تلاش پلیس فتا متخلفان ( هکر) دستگیر شدند.


وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال مشارکت کارمندی از بانک مذکور در روند این جرم وجودارد یا خیر، پاسخ داد: موضوع در دست بررسی است.


وی به پرونده‌ای در خصوص طرح "قماربازی" و "شطربندی" در فضای مجازی اشاره و بیان کرد: پرونده‌ای در این خصوص سال گذشته پیگیری شد که گردش مالی در این پرونده 23 میلیاردتومان بوده است که با هوشیاری و سرعت عمل پلیس فتا اعضای این طرح دستگیر شدند.


هادیانفر خاطر نشان کرد: طی طرحی که اخیرا اجرا شد 3 هزار و 323 کانال فعال در حوزه " قماربازی" و "شطربندی" شناسایی شد، 248 پرونده تشکیل و 184 نفر نیز دستگیر شدند و پول‌هایی که در این حساب‌ها وجود داشت توقیف شد.


وی اشاره کرد: لازم است در راستای ارتقاء آگاهی عمومی در حوزه فضای مجازی رسانه ملی با پلیس فتا همکاری و تعامل قوی تر و نزدیک‌تری داشته باشدکه این موضوع امروز در نشست مورد اشاره دادستان کل کشور نیز بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب