کلاهبرداری میلیاردی دو مرد جوان از طریق شبکههای ماهوارهای + تصاویر
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، در پی طرح شکایت معاونت حقوقی سازمان صدا و سیما مبنی بر اینکه فرد یا افرادی با جعل عنوان وابستگی خود به این سازمان اقدام به کلاهبرداری از شهروندان کردند، پروندهای با موضوع «جعل و کلاهبرداری» تشکیل و به دستور بازپرس شعبه دهم دادسرای ناحیه 3 تهران پرونده جهت رسیدگی در اختیار اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفت.
در شکایت ارائه شده از سوی معاونت حقوقی سازمان صدا و سیما عنوان شده بود: « در پی طرح شکایت تعدادی از مخاطبان رسانه ملی با این سازمان عنوان شده است که فرد یا افرادی تحت عنوان مشارکت در مسابقه پیامکی این سازمان و از طریق کانالهای ماهوارهای مورد کلاهبرداری قرار گرفتند.»
کارآگاهان اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران بزرگ با شناسایی تعدادی از شکات و مالباختگان، موفق به شناسایی تعدادی از حسابهای عابربانکی شدند که مالباختگان اقدام به واریز پول به این حسابها کرده بودند، با بررسی تراکنش مالی حسابهای اعلام شده از سوی مالباختگان، دهها حساب بانکی دیگر شناسایی شد که در بررسی تمامی آنها مشخص شد تمامی حسابها از لحاظ حقوقی متعلق به افرادی است که عمدتا بواسطه اعتیاد شدید به موادمخدر و یا نیازمندی مالی و در ازای دریافت مبلغی در حدود 200 الی 300 هزار تومان اقدام به افتتاح حساب کرده و عابربانکهای خود را بدون در نظر گرفتن هرگونه تبعات احتمالی در اختیار فردی ناشناسی قرار دادهاند.
در شرایطی که ظاهرا هیچگونه اطلاعاتی جهت شناسایی متهمان پرونده وجود نداشت، کارآگاهان اداره چهاردهم پلیس آگاهی موفق به شناسایی فردی شدند که اقدام به افتتاح تمامی این حسابهای بانکی با استفاده از مدارک شناسایی افراد غیر کرده بود.
با شناسایی دقیق «فرزین . ی» ( 26 ساله ) در منطقه حکیمیه، وی دستگیر و در بازرسی از مخفیگاهش دهها عابر بانک متعلق به افراد غیر نیز کشف و توقیف شد.
فرزین پس از انتقال به اداره چهاردهم پلیس آگاهی در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: حدودا دو سال پیش با فردی به نام شهرام آشنا شدم ، شهرام گفت که کار ماهوارهای انجام میدهد و پیشنهاد داد که در ازای حقوق ماهیانه دو میلیون تومان برایش کار کنم. شهرام به من گفت که از طریق مدارک افراد کارتن خواب یا معتاد اقدام به افتتاح حساب کنم و پس از افتتاح حساب کارتها را در اختیار شهرام میگذاشتم. شهرام روزی 100 عابربانک به من تحویل میداد تا پول هایی را که داخل حسابها می آید؛ خالی کنم و من نیز پولها را شب به شب به شهرام تحویل میدادم. دو سال است که شهرام را میشناسم و حدود 8 ماه است که برایش کار میکنم، طی این مدت هر شب حدود 10 میلیون تومان را از حساب کارتها برداشت میکردم و تمامی این پولها را در اختیار شهرام می گذاشتم. در مجموع در طی این مدت حدودا دو میلیارد تومان به این شیوه و شگرد از حسابها برداشت و به شهرام تحویل دادم .
با شناسایی متهم اصلی پرونده به نام «شهرام . ب» ( متولد 1354 )، محل تردد وی در محدوده خیابان شریعتی – بالاتر از پل رومی شناسایی و نهایتا او نیز ششم آذر ماه دستگیر و به اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران بزرگ منتقل شد.
شهرام که از مجرمان سابقه دار در زمینه کلاهبرداری است و چندین بار به اتهام کلاهبرداری دستگیر و روانه زندان شده و آخرین بار در اواخر سال گذشته از زندان آزاد شده بود؛ پس از انتقال به اداره چهاردهم پلیس آگاهی در خصوص شیوه و شگرد فعالیت خود به کارآگاهان گفت: ماهیانه مبلغ 15 میلیون تومان را برای انتشار زیرنویس به مدت یک ماه، به حساب شبکههای ماهوارهای واریز میکردم و آنها نیز پس از دریافت پول نسبت به زیرنویس کردن مسابقه پیامکی و یا نظرسنجی در برنامههای خود اقدام میکردند. داخل زیر نویس چندین شماره جهت ارسال جواب مسابقه اعلام شده بود، زمانیکه افراد به تصور خودشان جهت شرکت در مسابقه اقدام به ارسال جواب مسابقه میکردند، شمارههایشان در اختیار من قرار می گرفت. من نیز از طریق چند اپراتور خانم که برای همین کار استخدام کرده بودم با آنها تماس میگرفتم و عنوان میکردم که در مسابقه پیامکی برنده جوایز ارزشمندی همچون تلویزیون، رایانه، گوشی تلفن همراه مدل بالا و ... شدند. نهایتا به این افراد اعلام میکردیم که برای دریافت جوایز خود لازم است تا مبلغ 130 هزار تومان را بابت هزینه ارسال جایزه به حسابهای اعلامی از سوی اپراتورها واریز کنند و به این شیوه و ترفند، صدها نفر اقدام به واریز پول به حسابهای عابربانکها میکردند، در پایان نیز فرزین تمامی پولها را از حساب خارج میکرد و در اختیار من میگذاشت.
سرهنگ کارآگاه محمدرضا ذاکراستقامتی، معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران بزرگ با اشاره به این موضوع که هرگونه درخواست از افراد جهت پرداخت و یا واریز پول به بهانه هزینه ارسال جوایز مسابقات پیامکی اعلام شده در شبکههای ماهوارهای، قطعا شیوه و شگردی برای کلاهبرداری است، اعلام کرد: شکات و مالباختگانی که به این شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری قرار گرفتند میتوانند جهت طرح شکایت به نشانی اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران بزرگ در خیابان وحدت اسلامی مراجعه کنند؛ همچنین شکات و مالباختگانی که در سایر شهرها و یا استانهای کشور، به ین شیوه و شگرد مورد کلاهبرداری قرار گرفتند نیز میتوانند طی تماس تلفنی با شماره تماس 51055431 با اداره چهاردهم پلیس آگاهی تهران بزرگ نسبت به طرح شکایت خود و انجام سایر هماهنگیها جهت ارسال شکایات خود به این اداره اقدام کنند.
انتهای پیام/