دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

رئیس سازمان پدافند غیرعامل: گوشی‌های اپل و سامسونگ باید سرورهای اطلاعاتی‌شان را در ایران بنا کنند/ مگس‌های زیتون یک حمله بیولوژیک هستند

رئیس سازمان پدافند غیرعامل مگس‌های زیتون را هم یک حمله بیولوژیک دانست و گفت: عامل این حمله زیتون‌های وارداتی از عراق بوده که موجب آلودگی زیتون‌های رودبار هم شده است.
کد خبر : 130037

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، سردار سرتیپ غلامرضا جلالی که در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما سخن می‌گفت، اظهار کرد: پیش از انقلاب سازمانی با هدف دفاع غیرنظامی، غیرعامل و مدیریت بحران با نام سازمان دفاع غیرنظامی وجود داشت که بعد از انقلاب منحل شد و بخشی از وظایف آن برعهده بسیج نهاده شد و برای پشتیبانی از این وظایف معاونت امور و پشتیبانی جبهه و جنگ تشکیل شد.


وی افزود: از آنجا که ایران از طیف تهدیدات غیر نظامی بهره‌مندی بالایی دارد و در زمیه سایبری به صورت مستقل و دارای منابع انسانی علمی کافی و خبرگی نظامی و تجارب بالایی است در تراز با دیگر کشورها یونیک و منحصر به فرد است.


جلالی گفت: در ملاقات با معاون سازمان ملل به من گفته شد که یافته‌های ایران از نظر فضای سایبری دستاوردی بزرگی برای بهره‌مندی دیگر کشور‌ها به شمار می‌رود.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: از آنجا که ایران برخلاف کشورهایی پیشرفته‌ای همچون آلمان و هلند از تهدیدات زیادی برخوردار است تلاش دارد تا در جنگ‌های سایبری به خنثی سازی و مقابله با حملات اقدام کند.


وی به افزایش پایداری و بازدارندگی حملات سایبری کشورهای غربی که از جمله بندهای سیاست‌های کلی ابلاغ شده در سال 89 است به عنوان محور پدافند غیرعامل اشاره کرد و گفت: تلاش داریم تا گذاره‌های اجرایی سیاست‌های کلی رهبری را در دستور کار قرار دهیم که البته برخی از این سیاست‌ها نیازمند تدوین‌های جدیدی است.


جلالی افزود: در برنامه ششم توسعه که برگرفته از سیاست‌های کلی ابلاغی رهبری است پیشنهاداتی در قالب برنامه به مجلس ارائه کردیم که متاسفانه هیچ کدام از اهداف ما در لایحه دولت ذکر و پرداخته نشده است و وظیفه تکمیل این برنامه‌ها بر شانه مجلس نهاده شد و در حال حاضر در کمیسیون تلفیق در حال نهایی شدن است.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل درباره تهدیدهای نظامی غربی‌ها هم گفت: اقدامات نظامی این روزها هزینه بالایی دارد و از آنجا که برای بسیاری از کشورها از حیث اقتصادی پرداختن به حملات نظامی میسر نیست اقدام به جنگ‌های سایبری و غیر نظامی می‌کنند و ما بر آنیم تا زیرساخت‌های پدافندی‌مان را غیر نفوذ کنیم و به این منظور آنچه در بخش موشکی در مانورهایمان نشان می‌دهیم حرکتی است در راستای فهماندن آنچه که داریم.


وی همچنین به توانمندی های غیر نظامی در بخش زمینی، دریایی اشاره کرد و افزود: برای غربی‌ها گذر از این سپرهای تدافعی هزینه‌های بسیاری دارد.


جلالی در راستای توسعه پدافند غیر عامل در کشورمان به اقدامات انجام شده در فوردو و یو.سی.اف اصفهان اشاره کرد و گفت: از آنجا که دشمن توانایی ورود و تسلط بر برنامه‌های ما را نداشت اقدام به مذاکره با ما کرد.


بیوتروریسم و اخبار آن مربوط به وزارت اطلاعات است وباید از آن طریق دنبال شود البته بخشی از آن پزشکی است و باید پزشکان پاسخ دهند اما درباره دو موردی که گزارش شده در مرحله کارشناسی هستند و ادله کافی برای این موضوع وجود دارد که حمله‌ای از این نوع انجام نشده است

رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: تولید و انباشت قدرت دفاعی ما چنین شرایطی را برای دشمن ایجاد کرده است.


وی گفت: از آنجا که دیگر کشورها روز به روز در حال به روز کردن خود در زمینه جنگ‌های سایبری هستند ما باید با انجام مانورهای گوناگون خود را به دیگر کشورها ثابت کنیم.


جلالی افزود: بازدارندگی مفهمومی ذهنی است که باید در افکار دشمن ایجاد شود و ما باید آنقدر انباشت قدرت داشته باشیم که دشمن از ما بترسد.


رئیس سازمان پدافند غیر عامل تصریح کرد: در ارتباط با مذاکره با آمریکایی‌ها از اول تا کنون آمریکایی‌ها را تجربه کرده‌ایم و برای مثال به تعهدات بی اساس آنها دربرجام اشاره کرد که مقام معظم رهبری هم به بی‌ثباتی تعهدات آنها اشاره کرده بود.


بانک مرکزی پشت خاکریزهای دلار خوابیده است


وی رابطه اقتصادی ایران و آمریکا را نه یک رقابت که تخاصم بیان کرد و گفت: جنگ اقتصادی یعنی حمله اقتصادی به زیرساخت‌های اقتصادی ایران بدون ابزار نظامی و این کاری است که آمریکایی‌ها با نام تهدید به منظور انهدام ما انجام می‌دهند.


جلالی مدل برجام را الگویی کاملا شکست خورده در شرایط فعلی معرفی کرد و افزود: اگر مبنای مذاکرات این باشد که ما منافع‌مان را بدهیم و امتیاز بگیریم و غربی‌ها به تعهداتشان عمل نکنند این اصلا خوشایند نیست.


وی ادامه داد: بر اساس قانون اساسی تعیین صلح و جنگ برعهده رهبری است و ایشان فرمودند ما در جنگ تمام‌عیار اقتصادی هستیم و همه دستگاه‌های اجرایی مکلف به مقاومت هستند.


او برای مثال به مبارزه منفی گاندی مقابل اقتصاد مهاجم انگلیس اشاره کرد و افزود: گاندی با تأکید بر تولید داخل کشورش کرباس هندی را به فاستونی انگلیسی ترجیح داد در این راستا امام خمینی‌(ره) فرمودند اقدامات سلبی بر همگان واجب است.


جلالی گفت: در حوزه پول آمریکایی‌ها دلار را محور تجارت جهانی نامیدند، در سیاست‌های کلی داریم که باید ارزهای دیگری جایگزین دلار شود ولی بانک مرکزی پشت خاکریزهای دلار خوابیده است.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: توافقاتی در مورد تجارت با برخی کشورها آن هم با ارزهایی به غیر از دلار انجام شده اما اجرایی نشده است.


دولت باید برای برخی از کمپانی‌ها همچون اپل و سامسونگ شرایطی بگذارد که سرورهای اطلاعاتی‌شان را در ایران بنا کنند حتی تصمیمی هم اتخاذ شده تا گوشی‌های امن تهیه شود تا این بیگ دیتاها از دست نرود.

او بر مصرف کالای تولید داخل تأکید کرد و گفت: اگر این طور نشود مشکلاتی از قبیل بیکاری و تعطیلی کارگاه‌ها حاصل می‌‎شود بدون شک فاصله بین کرباس هندی و فاستونی انگلیسی در زمان گاندی، درمورد کالاهای ما و غربی‌ها وجود ندارد.


جلالی افزود: نقطه برتری چینی‌ها در تجارت جهانی قناعت کارگران‌شان است. چینی‌ها سطح سواد را بالا برده‌اند و توقعات را پایین. آمریکایی‌ها قصد دارند سطح توقع را در چین بالا ببرند و الگوی مصرف خودشان را جایگزین کنند.


حمله سایبری به حوزه هسته‌ای باعث آلودگی هسته‌ای کشور خواهد شد


وی ادامه داد: سیستم اسکادا همه حوزه‌های پرخطر ما را از قبیل آب، گاز، برق و انر‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍ژی هسته‌ای را مدیریت می‌کند و موجب جلوگیری از تخریب زیرساخت‌های این مراکز می‌شود.


وی افزود: اگر این سیستم در حوزه هسته‌ای درست کار نکند و حمله سایبری شکل بگیرد کشور دچار آلودگی هسته‌ای می‌شود.


رئیس سازمان پدافند غیر عامل گفت: با یک ویروس سایبری می‌شود یک سیستم هسته‌ای را از پایه ویران کرد و حقیقت این است که ما به محصولات خارجی اعتبار نمی‌دهیم زیرا آمریکایی‌ها در نشریه نیویورک تایمز نوشته‌اند دو ویروس کد گذاری شده در برنامه نیتروزئوس تعبیه شده که از استاکسنت هم قوی تر است و اگر مذاکرات هسته‌ای 1+5 به جایی نرسد آن را فعال خواهیم کرد.


با نهادهایی که اخطارهای ما را جدی نگیرند برخورد قضایی خواهد شد


جلالی افزود: ما سعی کرده‌ایم تا حوزه‌های حیاتی‌مان را از استفاده نرم‌افزار‌های خارجی بر حذر داریم و به این منظور سامانه‌هایمان را بر اساس اهمیت اطلاعات دسته‌بندی کرده‌ایم و از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی خواسته‌ایم تا در ساخت محصولات ضد بدافزار و روترها یاری‌مان کنند.


وی گفت: تاکنون موفق به ساخت سیستم اسکادای بومی شده‌ایم که موفق به اخذ پروانه‌های بین‌المللی هم شده است و در حال حاضر شرکت مپنا از این محصول بهره می‌جوید.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: هستند نهادهایی که اخطارهای ما را جدی نمی‌گیرند و از محصولات خارجی استفاده می‌کنند البته با آنها برخورد قضایی خواهد شد.


جلالی گفت: اقتصاد ما تحت نفوذ فضای سایبری است و متشکل از صفر و یک، پس نمی‌توان از خدمات و قوانین خارجی در این حوزه بهره‌مند شد.


وی به اقدامات برخی دشمنان در حوزه خلیج فارس اشاره کرد و افزود: عربستان سعودی سرمایه‌گذاری‌های زیادی در بخش سایبری و فضای مجازی اجتماعی کرده است که می‌تواند برای کشورمان تهدید محسوب شود.


رئیس سازمان پدافند غیر عامل به فعالیت‌های مشکوکی در حوزه فضای شبکه‌های اجتماعی اشاره کرد و گفت:اخیرا سازماندهی‌هایی با مسئولیت فراخوان‌های خاص در کشور مشاهده شده که در صورت اطمینان با آنها برخورد خواهد شد.


جلالی به آنالایزهای انجام شده بر روی گوشی‌های هوشمند اشاره کرد و افزود: تاکنون 18 آسیب فنی که 12 تای آن مربوط به شبکه می‌شود یافت شده که آسیب‌هایی همچون مکان یابی، دسترسی به اطلاعات شخصی همچون شماره تلفن، عکس و فیلم‌های شخصی، شنود صدا و تصویر و غیره را شامل می‌شود.


وی گفت: گوشی‌های هوشمند یک ابر کامپیوتر کوچک هستند که به آنها توجه زیادی نمی‌شود.


رئیس سازمان پدافند غیر عامل به اقدامات سیامک نمازی به عنوان یک هکر اشاره کرد و افزود: ایشان با بهره‌گیری از داده‌های اطلاعاتی علیه تحلیل‌های انتخاباتی ما اقدامات مخربی را مرتکب شده که به این منظور مصوب گردیده تا برخی از مسئولان و مدیران جایز به استفاده از گوشی‌های هوشمند نباشند.


جلالی گفت: دولت باید برای برخی از کمپانی‌ها همچون اپل و سامسونگ شرایطی بگذارد که سرورهای اطلاعاتی‌شان را در ایران بنا کنند حتی تصمیمی هم اتخاذ شده تا گوشی‌های امن تهیه شود تا این بیگ دیتاها از دست نرود.


او افزود: به لحاظ فنی اگر رمزگذاری‌های امنیتی انجام نشود احتمال هرگونه سوء استفاده از اطلاعات حتی در کارت‌های اعتباری بانکی خواهد بود.


تراریختگی یک علم است که باید از آن آگاه شویم


رئیس سازمان پدافند غیرعامل در حوزه زیست محیطی در مورد محصولات تراریخته هم این گونه گفت که: وظیفه و شناسایی تهدیدات و اعمال هشدارهای لازم به مردم است.


جلالی افزود: مردم به دنبال کالاهای ارزان‌اند (مثل برنج) اما نمی‌دانند که در حوزه ژنتیک برخی از ژنوم‌های این محصول دست کاری می‌شود که حاصل آن بیش از خاصیتش ضرر دارد.


وی گفت: بهتر است از دوره گارانتی این محصولات اطمینان حاصل شود البته برای این اطمینان هم آزمایشگاه‌هایی نیاز است.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل ادامه داد: تراریختگی یک علم است و بهتر است با توسعه حوزه R&D از این علم آگاه شویم و مضرات آن را شناسایی کنیم.


ادله کافی داریم که ترور بیولوژیک در دو موردی که مطرح شده، انجام نشده است


جلالی افزود: بیوتروریسم و اخبار آن مربوط به وزارت اطلاعات است و باید از آن طریق دنبال شود؛ البته بخشی از آن پزشکی است و باید پزشکان پاسخ دهند اما درباره دو موردی که گزارش شده در مرحله کارشناسی هستند و ادله کافی برای این موضوع وجود دارد که حمله‌ای از این نوع انجام نشده است.


رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه «تجهیزات لازم برای رسیدگی به امور بیوترورسیم دراخیار این سازمان وجود ندارد»، گفت: وضع فعلی کشور همین است و ما درک می‌کنیم.


وی همچنین مگس‌های زیتون را هم یک حمله بیولوژیک عنوان کرد و افزود: عامل این حمله زیتون‌های وارداتی از عراق بوده که موجب آلودگی زیتون‌های رودبار هم شده است.


جلالی همچنین نبود وحدت رویه میان ارگان‌های شهرداری و استانداری را به عنوان تهدیدی جدی در ساختار اداری کشور بیان کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب