دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرعامل باغ وحش ارم در گفت‌وگو با آنا:

باغ وحش هنوز آماده سفر شیر ایرانی از هند نیست/ یک ماه زمان تا ورود کارشناسان اتحادیه باغ وحش‌داران اروپا

مدیرعامل باغ وحش ارم با تکذیب خبر رسیدن شیر ایرانی به این باغ وحش گفت: هنوز اقدامات لازم برای پذیرایی از این گونه ایرانی به طور کامل انجام نگرفته است و تا یک ماه دیگر کارشناسان اتحادیه باغ وحش داران اروپا از قفس آماده شده شیر ایرانی بازدید می‌کنند.
کد خبر : 12957

پرویز قندالی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، افزود: کار ساخت قفس شیر ایرانی به پایان رسیده و نقشه‌ها و عکس‌های آن نیز از سوی اتحادیه باغ وحش داران اروپا تایید شده اما هنوز برای آمدن این گونه جانوری ارزشمند کارهای زیادی داریم که انجام نشده است.


وی افزود: تا یک ماه آینده قرار است که کارشناسان اروپایی از قفس شیر ایرانی در باغ وحش ارم بازدید کنند و در صورت تایید آنان و همچنین مجوز سازمان محیط زیست می‌توانیم اقدام به آوردن شیر ایرانی کنیم.


مدیرعامل باغ وحش ارم یادآور شد: البته صدور مجوز سازمان محیط زیست مهم‌ترین مرحله ورود شیر از هند است، در غیر این صورت نمی‌توانیم شیر را به زادگاهش ایران بازگردانیم.


به گزارش آنا، در صورتی که اتحادیه باغ وحش داران اروپا « EEP » و سازمان محیط‌زیست کشور مجوز لازم را صادر کنند مردم ما دوباره شاهد حضور شیر ایرانی در کشور خواهند بود.


«شیر ایرانی» با نام علمی Panthera leo persica، که با نام‌های شیر ایرانی، شیر هندی، شیر آسیایی و شیر اورآسیایی نیز خوانده می‌شوند، زیر گونه‌ای از شیرها هستند که هم اکنون تنها در جنگل «گیر» در«گجرات» در کشور هند یافت می‌شوند و از همین رو با این که نام علمی آن شیر ایرانی است، از آن به عنوان «شیر هندی» یاد می‌شود.


با وجود این که نام اصلی این تحت گونه از شیر، «شیر ایرانی» بوده و این مهم از نام «پرسیکا» که در تمام دنیا نام تحت گونه این گونه است، مشخص است، باز نام آن را شیر ایرانی نمی‌خوانند. این شیر در گذشته در دشت‌های ایران بسیار فراوان بود و نماد ملی ایران هم محسوب می‌شد.


بنا بر اطلاعات ثبت شده، تا حدود ۱۵۰ سال پیش، این حیوان در شمال خوزستان و جنوب فارس تا بوشهر حضور داشته‌است. دشت ارژن از بهترین زیستگاه‌های شیر ایرانی بود. «ویلیام تامس بلنفورد» جانورشناس معروف در قرن نوزدهم می‌نویسد: «هر سال تعداد چهار تا پنج شیر در منطقه دشت ارژن شکار می‌شد و بچه شیرها را در بازار شیراز به فروش می‌رساندند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب