فواید تغذیهای و سلامت محصولات لبنی کِفیر
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از مهر، کلمه کفیر از کلمه ترکی «کیف» به معنای «حس خوب» می آید.
جنیفر فیتزگیبون، از مرکز سرطان دانشگاه استونی بروک، در مورد کفیر میگوید: «کشت مخمر و باکتری اسیدلاکتیک موجب ایجاد کفیر می شود که شکلی شبیه گل کلم دارد. محیط کشت با استفاده از پایه شیر حیوانی، شیر سویا، شیر نارگیل، آب میوه ها و محلول شیر قند و شکر ایجاد می شود. دانه های کفیر به این پایه کشت افزوده شده و تخمیر می شوند. محصول نهایی طعمی شبیه ماست مایع داشته و فواید سلامت آن بسیار زیاد است.»
یکی از مهمترین فواید کفیر، وجود پروبیوتیک و پری بیوتیک های آن است. کفیر حاوی حدود ۳۰ میکروارگانیزم مختلف بوده که آن را تبدیل به منبع غنی پروبیوتیک در مقایسه با سایر محصولات لبنی تخمیرشده مینماید.
پروبیوتیک ها میکروارگانیزمهای هستند که به روند هضم کمک کرده و نقش حفاظتی در مقابل باکتریهای مضر دارند.
پری بیوتیکها، کربوهیدراتهای هستند که پروبیوتیکها از آنها به عنوان سوخت استفاده میکنند. کفیر حاوی هر دو آنها هست.
همچنین این ماده مغذی حاوی کلسیم، پروتئین و ویتامین های B نیز هست.
افرادی که در گوارش شیر مشکل دارند، ممکن است کفیر را بهتر از شیر تحمل کننند. باکتریهای اسید لاکتیک، لاکتوز یا قند شیر موجود در کفیر را تا حدودی هضم کردهاند. افرادی که دچار عدم تحمل لاکتوز هستند، اغلب میتوانند بدون مشکل از کفیر استفاده کنند.
انتهای پیام/