چمران عنوان کرد: احیای سیروس، چاله میدان و محله امامزاده یحیی در آینده نزدیک
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از اداره کل ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی عود لاجان با حضور مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، مسعود سلطانی فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و معاون رئیس جمهور، محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهر سازی و معماری شورا ، پیروز حناچی، معاون وزیر راه و شهر سازی ، عابد ملکی شهردار منطقه 12 و جمعی از مسئولان و علاقه مندان به میراث ارزشمند فرهنگی افتتاح شد.
در این مراسم مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: از اینکه این بازارچه راه اندازی شده و محله تاریخی عودلاجان دارای یک بازارچه هنرهای سنتی شده بسیار خوشحالم هستم.
وی گفت: در گذشته مغازههای این بازار رونق نداشت و مدتی بود که دچار مشکل شده بود اما اکنون شاهد رونق مجدد این بازارچه در قالب بازارچه صنایع دستی و هنرهای سنتی هستیم.
چمران ادامه داد: آنچه برای ما اهمیت دارد در درجه اول آبادانی بازارچه است چرا که هم موجب رونق گردشگری میشود و هم بازار پر رونق اقتصادی ایجاد می کند و هم اینکه افراد میتوانند نیازهای خود را ارزانتر از دیگر جاها تهیه کنند. البته حفظ معماری این بازار به عنوان یک مکان دارای میراث ارزشمند فرهنگی و تاریخی نیز از دیگر مشخصه هایی است که دارای اهمیت بود و خوشحالیم که این مهم نیز به خومبی لحاظ شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: امیدواریم با ادامه این روند بافت مسکونی محلههای اطراف نیز دچار تحول و احیا شود تا شاهد بازگشت جمعیت و زندگی به این محلهها باشیم.
چمران در ادامه خاطرنشان کرد: به واسطه اینکه مکان و مکانهایی از این دست دارای ارزش میراثی هستند از نظر اقتصادی به دلیل حفظ حریم ارتفاعی ساختمانها توجیه برای مالکان ندارد که بناهای خود را در چندیدن طبقه بسازند چرا که اساسا مجوز اعطای طبقات برای این بناها وجود ندارد. اما میتوان بناهای این محلهها را به همان سبک و سیاق قدیمی و به صورت حیاط دار احیا کرد.
وی پیشنهاد داد برای آنکه این امر رونق پیدا کند مسئولان بیایند و در این محلها ساکن شوند چرا که زمانی این محلها، مکان زندگی شخصیتهای مهم و برجسته بودند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما در شورای اسلامی شهر تهران از دوره سوم مصوباتی در خصوص احیای بافتهای میراثی و مدیریت آن داشتیم و آزادی و اختیار عملی که برای شهرداری نیازمند بوده به آن اعطا کردیم و امروز شاهدیم که مدل مشارکتی سه ضلعی با وجود شهرداری ، مردم و سازمان میراث فرهنگی به خوبی جواب داده است.
چمران در ادامه تاکید کرد: امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و در مرحله بعد محلههای امام زاده یحیی، سیروس و چاله میدان نیز به این سبک احیا شوند تا شاهد بازگشت جمعیت به این مکانها باشیم و این محلهها از این حالت انباری شدن بیرون بیاید و به جایگاه خوب و فضای شهری مناسب تبدیل شود.
وی عنوان کرد: مدل مشارکتی سه ضلعی کار که شروع شده امیدواریم ادامه پیدا کند تا همه این مناطق از جمله محله سیروس و چاله میدان و امام زاده یحیی خود از این حالت انباری شدن بیرون بیاید. در مقطعی از زمان این محلات، محل زندگی مهمترین شخصیتهای شهر بوده که باید از این حالت بیرون بیاد و به جایگاه خوب و فضای شهری همچون گذشتهاش تبدیل شود.
در این مراسم همچنین مسعود سلطانی فر، معاون رئیس جمهور گفت: راه اندازی این بازارچه نمادی از همکاری سه ضلعی و نتیجه بخش میراث فرهنگی، شهرداری و هیات امنای بازار تاریخی عودلاجان است.
وی سپس به ویژگیهای این بازارچه دائمی نیز اشاره کرد و افزود: این بازارچه در حقیقت نماد عینی همکاری و تحقق سه ماموریت اصلی سازمان است چراکه در این بازار علاوه بر مرمت و احیاء شاهد حضور گردشگران داخلی و خارجی و نیز فروش صنایع دستی و هنرهای سنتی هستیم.
معاون رئیس جمهور در ادامه گفت: یکی از عادتهای مثبت مردم علاقه مندی آنها برای حفظ، نگهداری، مرمت و احیاء آثار و بناهای فرهنگی – تاریخی است.
وی افزود: خوشبختانه این نوع عادت و علاقه مندی در میان مدیران شهرداری، نمایندگان مجلس، اعضاء شورای شهر تهران و وزارت راه و شهرسازی نیز وجود دارد و شاهد همکاریهای مناسب آنان برای حفظ و احیاء بناهای تاریخی و فرهنگی هستیم.
انتهای پیام/