انبارهای برنج سرریز کرد
جمیل علیزاده شایق در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا با تاکید بر اینکه امسال در صورت نبود خشکسالی حداقل 2 میلیون تن تولید برنج در کشور خواهیم داشت، افزود: در حالی که تولید برنج در کشور طی سالهای 92 و 93 به 4 میلیون تن رسید، موجودی انبارها 7 میلیون تن بود که با در نظر گرفتن 6 میلیون تومان مصرف حداکثری این محصول در کشور در واقع یک میلیون تن مازاد محصول در سال جاری داریم.
وی تصریح کرد: با توجه به برخورد وزارت جهادکشاورزی و انجمن برنج با واردات بیرویه برنج به کشور، واردات این محصول در مهرماه سال گذشته متوقف شد، اما با این وجود ما با اشباع بازار مواجه هستیم.
شایق ادامه داد: وزرات جهاد کشاورزی میزان تولید برنج در سال گذشته را 2 میلیون تن اعلام کرد، در حالی که به عقیده من تولید این محصول بیش از میزان اعلامی بود. از طرفی شروع کشت محصول در سال جاری با بارندگی استانهای مازندران و گیلان آغاز شد که این امر میتواند نویدبخش افزایش میزان تولید بیش از 2 میلیون تن باشد.
وی درباره قیمت برنج در بازار نیز عنوان کرد: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم برنج با کیفیت در شمال کشور بین 6 تا 7 هزار تومان است، اما میزان قیمت آن در شهرها از هیچ استانداردی تبعیت نکرده و به انصاف فروشندگان بستگی دارد.
دبیر انجمن برنج کشور اضافه کرد: افزایش قیمت برنج تا اوایل تیرماه که تولید وجود ندارد با روند کندی ادامه مییابد، اما از اوایل مردادماه با آغاز کشت قیمتها نیز کاهش مییابد.
شایق درباره عرضه برنج در بورس نیز تاکید کرد: برنج همانند گندم، پنبه و سایر محصولات نمیتوان وارد بازار بورس شود، چرا که این محصول بازار خود را دارد و عرضه و تقاضا نیز راه خود را پیدا کردهاست.
وی با بیان اینکه از اوایل دهه 80 تلاش کردیم برنج را راهی بازار بورس کنیم، یادآور شد: با توجه به اینکه عرضهکنندگان باید برای عرضه این محصول به بازار از کانال کارخانههای شالیکوبی بگذرند، بنابراین کارخانهها در واقع حکم بازاریابی را دارند و نیازی به ورود برنج به بازار بورس وجود ندارد.
انتهای پیام/