مشاور وزیر نفت: توافق نشست الجزایر پایدارتر خواهد بود
علی محمد احمدی، مشاور وزیر نفت در گفتگو با خبرنگار اقتصادی آنا، افزود: اگر در این نشست توافقی حاصل شود پایدارتر است؛ زیرا عربستان به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ نفت، به دلیل کاهش قیمت طلای سیاه و افزایش هزینههای نظامی، نیازمند قیمتهای بالاتر نفت است و همین عامل سبب میشود که به دنبال اجرا کردن فریز نفتی باشد.
وی ادامه داد: فعالیتهای کنونی عربستان نشان داده که تمایل به همکاری از سوی مسئولان این کشور وجود دارد و از همین رو میتوان امیدوار بود نشست الجزایر بتواند نتایج مناسبی را در پی داشته باشد.
احمدی گفت: نگاه دولت و وزارت نفت ایران همواره این بوده که تولید و سهمیهبندی کشورهای عضو اوپک باید به پیش از تحریمها بازگردد.
مشاور وزیر نفت افزود: برای ایران و اغلب کشورهای تولیدکننده نفت رسیدن به قیمت بالای 50 دلار منطقی به نظر میرسد، از همین رو این کشورها به دنبال این هستند که قیمت نفت افزایش پیدا کند.
وی خاطر نشان کرد: اما از آنجا که کاهش کنونی قیمت نفت به دلیل مازاد عرضه موجود در بازار است، بنابراین کاهش عرضه باید از سمت کشورهایی باشد که در حال حاضر بیشتر از ظرفیتشان نفت تولید میکنند که در این بین عربستان بیشترین مازاد عرضه را نسبت به سهمیهبندی اوپک دارد.
احمدی ادامه داد: از آنجایی که ایران در شرایط کنونی، پایینتر از سهمیه اختصاص یافته نفت تولید میکند، در طرح فریز نفتی، کاهش تولید نباید به سمت این کشور باشد.
مشاور وزیر نفت افزود: با این وجود، ایران برای حفظ منافع خود حاضر است در برنامهای میانمدت تولید نفت خود را تا رسیدن به رقم پیش از تحریمها افزایش دهد تا بازار نفت با عرضه نفت بیشتری در کوتاهمدت مواجه نباشد.
وی گفت: در واقع ایران حاضر است برای متعادل شدن بازار نفت، همکاری محدودی داشته باشد البته این به شرط آن است که عربستان میزان قابل توجهی از تولید و عرضه نفت خود را کاهش دهد.
وی با اشاره به اینکه ایران پیش از تحریمها، 4 میلیون بشکه نفت تولید میکرد، افزود: اکنون تولید نفت ایران به همراه میعانات گازی حدود 3.8 میلیون بشکه در روز است و تا رسیدن به رقم پیش از تحریمها 200 هزار بشکه فاصله باقی است.
احمدی ادامه داد: افزایش تولید از سوی هر کشوری میتواند به کاهش قیمتها دامن بزند و حتی افزایش 200 هزار بشکهای ایران نیز سیگنالهایی را به بازار نفت میفرستد که میتواند کاهش بیشتر قیمتها را به دنبال داشته باشد، بنابراین در صورتی که توافقی ایجاد شود، ایران نیز باید با سرعت کمتری افزایش تولید 200 هزار بشکهای خود را انجام دهد تا در بازار تنش ایجاد نشود.
انتهای پیام/