دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با آنا:

دستورالعمل FATF، زمینه شفاف‌سازی فعالیت‌های مالی در کشور

عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس گفت: با پیوستن به دستورالعمل FATF زمینه شفاف‌سازی فعالیت‌های مالی در بخش بانکی فراهم می‌شود که می‌تواند در امر مبارزه با فساد موثر باشد.
کد خبر : 120166

مرتضی عزتی،‌ عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا،‌ افزود: نکته مهم در پیوستن ایران به دستورالعمل FATF آن است که فضایی را در کشور ایجاد می‌کند که به واسطه آن می‌توان با فساد و پولشویی مبارزه کنیم.


وی ادامه داد: لزوم مباره با فساد و ایجاد شفافیت در کشور آنقدر با اهمیت است که حتی پیش از وجود چنین دستورالعمل‌هایی نیز باید در خودمان مصوباتی را برای مبارزه با پولشویی ایجاد می‌کردیم.


عزتی با اشاره به اینکه FATF دستورالعمل مبارزه با فساد و پولشویی است،‌ گفت: از زمان انتشار این دستورالعمل تا کنون بسیاری از کشورها و نهادها به آن پیوسته‌اند.


دانش آموخته دانشگاه شهید بهشتی افزود: از همین رو کشورهای جهان،‌ ارتباطات پولی و بانکی با ایران را به پیوستن این کشور به این دستورالعمل مشروط کردند و ایران برای داشتن ارتباطات بانکی با دنیا باید به این دستورالعمل می‌پیوست.


وی با اشاره به اینکه این دستورالعمل صرفا در جهت مبارزه با تامین مالی تروریسم و پولشویی است،‌ گفت: در صورتی که ایران برای پیوستن به دستورالعمل FATF مقاومت کند،‌ این شبه را در صحنه بین‌المللی ایجاد خواهد کرد که فعالیت‌هایی در خصوص پولشویی و حمایت از تروریسم انجام می‌دهد.


عزتی ادامه داد: ایجاد این تصور برای سایر کشورها نسبت به ایران،‌ می‌تواند به ضرر این کشور تمام شود و منافع ما را به خطر بیاندازد.


وی افزود:‌ اجرای این دستورالعمل به داخل کشور مربوط می‌شود و هیچ سازمان بین‌المللی نمی‌تواند در این امر دخالت کند زیرا می‌خواهیم در داخل کشور با پولشویی و فساد مبارزه کنیم بنابراین نمی‌تواند مشکلی ایجاد کند.


عزتی با اشاره به اینکه عده‌ای در کشور شبهاتی را در پیوستن به این دستورالعمل مطرح می‌کنند،‌ ادامه داد: حتی اگر ایران بخواهد به نهضت‌های آزادی بخش در جهان کمک کند لازم نیست این کار را از طریق بانک‌های بین‌المللی انجام دهد زیرا ‌پیش از این نیز این کار بدون حضور بانک‌های بین‌المللی انجام می‌شد، مگر اینکه برخی افراد بخواهند فعالیت دیگری داشته باشند که از چشم مردم دور بماند.


عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه افرادی در کشور مخالف پیوستن ایران به FATF هستند که از شفافیت می‌ترسند،‌ گفت: با توجه به مزایا در پیوستن به این دستوالعمل، تنها کسانی می‌توانند مخالف آن باشند که از مبارزه با فساد و پولشویی آسیب بینند و از همین رو به این دستورالعمل انتقاد کنند.


وی اثرات داخلی پیوستن به FATF را مهمتر از مسائل بین‌المللی دانست و افزود:‌با توجه به این مسئله خودمان باید در کشور الزاماتی را ایجاد کنیم تا همه بانک‌ها به آن بپیوندند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب