دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
27 شهريور 1395 - 20:02

اقتصاد سبز و تکنولوژی های نوین محیط زیستی محور همکاری محیط زیستی ایران و رومانی

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و وزیر محیط زیست، آب و جنگل ها رومانی طی مراسمی یادداشت تفاهم همکاری های محیط زیستی امضا کردند.
کد خبر : 118774

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا به نقل از سازمان حفاظت از محیط زیست، معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم امضاء تفاهم نامه با کریستیانا پاشکا پالمر وزیر محیط زیست، آب و جنگل‌ها رومانی با اشاره به مذاکرات دو جانبه محیط زیستی، همچنین چالش‌های مشابه دو کشور در زمینه‌هایی همچون حفاظت از جنگل‌ها، آب و محیط زیست، گفت: این تفاهم نامه به منظور تبادل دانش، تخصص و تجربیات دو طرف در حوزه‌های مشترک کاری و ایجاد کارگروهی با حضور نمایندگان ایران و رومانی برای حفاظت از تنوع زیستی، تالاب‌ها، مدیریت منابع آبی حوزه رودخانه‌ها و سایر موارد، به امضاء رسید.


به گفته ابتکار، توسعه همکاری در زمینه اقتصاد سبز و تکنولوژی‌های نوین محیط زیستی به فراخور ضرورت‌های جامعه امروزی از دیگر موارد مورد علاقه و تاکید طرفین برای همکاری است.


معاون رئیس جمهور با بیان اینکه تغییرات آب و هوا، گرمایش جهانی و آلودگی‌های آب، خاک و هوا از دیگر موارد مورد تفاهم میان ایران و رومانی برای گسترش همکاری‌های محیط زیستی است، ابراز امیدواری کرد: این تفاهم نامه زمینه ساز شکل گیری همکاری‌های سازنده و گسترده محیط زیستی میان دو کشور شود.


وی ضمن استقبال از تبادل تجارب و همکاری‌های علمی میان مراکز آکادمیک و دانشگاهی دو کشور، اظهار کرد: تشابه بسیار زیاد اقلیم، سیاست‌ها و برنامه ریزی‌های محیط زیستی و موقعیت محیط زیست دو کشور در حوزه‌‌های مختلف همچون قاچاق چوب و تخریب جنگل می‌تواند به شکل گیری همکاری‌های بسیار خوب میان ایران و رومانی کمک کند.


ابتکار افزود: به طور نمونه، کشور رومانی برای مقابله با موضوع قاچاق چوب جنگل‌ها از یک سیستم ردیابی در محدوده‌های جنگلی خود کمک گرفته است که می‌تواند مورد استفاده ایران نیز قرار گیرد یا اینکه در رومانی برای حفظ جنگل‌ها، مقررات ویژه‌ای برای ممنوعیت بهره‌برداری از جنگل‌ها تدوین و تصویب شده است.


استقبال رومانی از نخستین تفاهم نامه محیط زیستی میان ایران و رومانی


بنابراین گزارش، کریستیانا پاشکا پالمر وزیر محیط زیست، آب و جنگل‌ها رومانی نیز ضمن یادآوری این موضوع که این تفاهم نامه نخستین همکاری مشترک محیط زیستی میان ایران و رومانی است، ابراز امیدواری کرد: شکل گیری این همکاری که نقطه تاریخی برای فعالیت مشترک محیط زیستی میان دو کشور است، بسط و تدوام داشته باشد.


پالمر ضمن تاکید بر اینکه این تفاهم نامه می‌تواند به توسعه زمینه‌های همکاری بین بخشی و فرابخشی محیط زیستی میان دو کشور و مباحث مشترک محیط زیست و توسعه پایدار منتج شود، تصریح کرد: این یادداشت تفاهم، زمینه ساز همکاری نزدیک‌تر دو کشور در زمینه‌های مختلف محیط زیستی همچون آلودگی هوا، جنگل‌ها، تنوع زیستی، حفاظت از حیات وحش، گردشگری پایدار، اقتصاد سبز و اقتصاد مدور است.


وزیر محیط زیست، آب و جنگل‌ها رومانی با اشاره به نقش و جایگاه ایران به عنوان ستون مستحکم پایداری در منطقه و برخوردار از غنای بسیار زیاد در طبیعت و تنوع زیستی، تنوع فرهنگی و سنن مختلف، تصریح کرد: طبیعت و محیط زیست کشورها، ذخایر و میراث جهانی است و از این رو حفاظت از آن‌ها، موضوعی جهانی و بین المللی است.


این مقام مسئول ضمن یادآوری حضور کارگروه مذاکراتی سیاسی ایران در بخارست حدود 2 ماه و نیم قبل، تصریح کرد: این حضور فرصت مغتنمی برای ارزشیابی زمینه‌ها و چگونگی بهبود و تعمیق روابط میان ایران و رومانی در سطح ملی و منطقه‌ای و گام اولیه برای گسترش همکاری‌های دو کشور در آینده بود که منجر به شکل گیری همکاری مستقیم میان سازمان حفاظت محیط زیست ایران و وزارت محیط زیست، آب و جنگل‌ها رومانی شد.


پالمر با اشاره به جایگاه جنگل‌ها در رومانی به عنوان ذخیره‌های ارزشمند و سودمند برای حیات بشر، اظهار کرد: از همین رو جنگل‌ها مورد توجه ویژه قانون امنیت ملی هستند.


8 دهه حفاظت از جنگل در رومانی


وی ادامه داد: رومانی میراث دار عرصه های وسیع جنگلی باقی مانده از جنگل های بکر اروپایی است به گونه ای که 27 درصد خاک رومانی که معادل 6.9 میلیون هکتار از وسعت رومانی است را جنگل ها تشکیل داده اند.


وزیر محیط زیست، آب و جنگل ها رومانی از تجربه عمیق و دیرینه رومانی در حفاظت از جنگل ها گفت و افزود: بالغ بر 80 سال است که رومانی به صورت سنتی و مدرن برای حفاظت از جنگل های خود تلاش کرده و حتی این موضوع را به صورت تخصصی از طریق مدارس و دانشگاه ها مورد توجه قرار داده است.


پالمر با تاکید بر علاقمندی رومانی به تبادل تجربیات و دانش محیط زیستی میان دو کشور، تصریح کرد: رومانی در موضوع آب، مدیریت آب و حفاظت، احیاء و نجات اکوسیستم های آبی از طریق توسعه زیرساخت های سبز، کاهش مخاطرات سیلاب‌ها و سیل ها و مقابله با کمبود آب و خشکسالی نیز دارای تجربیات و موفقیت های بسیار خوبی است که تمایل دارد با ایران به اشتراک بگذارد.


23 درصد خاک رومانی در قرق مناطق حفاظت شده


این مقام مسئول اشاره ای هم به موضوع تنوع زیستی و حفاظت از حیات وحش در رومانی داشت و گفت: 23 درصد خاک رومانی به مناطق حفاظت شده اختصاص پیدا کرده است.


وی با اعلام اینکه بیش از 1500 منطقه حفاظت شده در رومانی وجود دارد، اظهار کرد: تجارب سودمندی با تکیه بر این ذخایر و سرمایه های غنی طبیعی کسب شده که می تواند برای ارتقاء همکاری های دو جانبه و همسو با اقتصاد سبز به کار گرفته شود.


وزیر محیط زیست، آب و جنگل ها رومانی از طبیعت گردی به عنوان یکی از ارکان اقتصاد سبز نام برد و گفت: دولت رومانی سند راهبردی ملی برای توسعه طبیعت گردی با مشارکت جوامع بومی و محلی و تاکید بر حفظ سنت های ملی را به تصویب رسانده است که گامی مهم برای حفاظت از طبیعت است.


پالمر ضمن تاکید بر اینکه نگاه رویکردی و زمینه های مشترک بسیار برای همکاری میان ایران و رومانی در زمینه محیط زیست وجود دارد، تصریح کرد: وزارت محیط زیست رومانی علاقمند به توسعه همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست ایران است و از همین رو طی ماه های آینده، گروه کاری مشترکی با ماموریت شکل دهی و ایجاد تحرک لازم برای همکاری های مختلف محیط زیستی میان دو کشور، همچنین تنظیم برنامه اجرایی یا برنامه اقدام و عمل این تفاهم نامه شکل خواهد گرفت.


وزیر محیط زیست، آب و جنگل‌ها رومانی گفت: بی شک توسعه همکاری‌های محیط زیستی میان ایران و سایر کشورهای جهان در صلح، شکوفایی و پایداری منطقه نیز تاثیر خواهد داشت.


وی در ادامه با اشاره به برخی چالش‌های زیست محیطی کشور رومانی مانند فرسایش خاک، گفت: اگرچه منابع آبی زیادی در رومانی در اختیار داریم ولی با چالش هایی همچون فرسایش خاک مواجه هستیم به گونه ای که با یک بارش شدید در مدت حدود نیم ساعت، سیلاب جاری می شود که این موجب جابجایی و فرسایش خاک می شود.


پالمر افزود: در رومانی با جنگل تراشی مواجه هستیم که این مساله فرسایش خاک را بیشتر می کند و یکی از چالش های جدی ما است، در تلاشیم با جنگل کاری و ایجاد زیرساخت های سبز، فرسایش خاک رابه حداقل برسانیم.


وی گفت: علاوه بر اینکه در خشکی با فرسایش مواجه هستیم، در خط ساحلی نیز این مشکل را داریم، 60 کیلومتر طول ساحل رومانی با دریای سیاه است که همواره در معرض تخریب و فرسایش خاک قرار دارد.


گفتنی است، کریستیانا پاشکا پالمر وزیر محیط زیست وزیر محیط زیست، آب و جنگل ها رومانی که به دعوت رسمی معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عصر جمعه به تهران وارد شده است، پس از امضای تفاهم نامه از موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی و محل نگهداری کوشکی و دلبر دو یوزپلنگ محصور در پارک پردیسان بازدید کرد.


همچنین وی در ادامه سفر خود با وزرای جهاد کشاورزی و نیرو دیدار خواهد کرد. خانم بالمر روز یکشنبه ج.ا.ایران را ترک می کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب