معاون اول رئیسجمهوری: باید از اطلاعات سازمان زمین شناسی در همه بخشهای توسعهای کشور استفاده شود
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا، اسحاق جهانگیری روز سه شنبه پس از بازدید از طرحهای مهم سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور اظهار کرد: ما در مقعطی قرار داریم که در موضوع اقتصاد مقاومتی، ارزش افزوده، اشتغال و بالابردن قدرت اقتصادی کشور نیاز است به بخش معدن توجه ویژه داشته باشیم.
وی با تأکید بر اینکه «سازمان برنامه و بودجه باید در حوزه معدن متمرکز شود»، افزود: در دولت و مجلس هر کاری که لازم است باید انجام دهیم تا بتوانیم معادن را تبدیل به یک رشته مهم تولید در کشور کنیم.
معاون اول رئیسجمهوری با تأکید مجدد بر اهمیت اطلاعات و دادههای پایهای سازمان زمینشناسی گفت: کل سیستم اجرایی کشور باید برای انجام کار و برنامههای خود متکی به اطلاعات این سازمان باشد و دستگاهها برای استفاده از این دادهها مکلف شوند.
جهانگیری خطاب به محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد: اگر اختیارات سازمان زمینشناسی متناسب نیست و در بخشی که دستگاهها باید به آن توجه کنند، توجه لازم انجام نمیشود و در نهایت در بلندمدت سبب آسیب به منافع ملی میشود، باید لایحهای پیشنهاد شود که در دولت تصویب و تقدیم مجلس شود.
وی تصریح کرد: سازمان زمینشناسی باید بتواند حرفش در بخشی که ساز و کار با منافع کشور است به کرسی بنشاند.
معاون اول رئیسجمهوری همچنین در ادامه سخنان خود با بیان اینکه «نگرانی درباره دریاچه ارومیه با تشکیل ستادی و انجام اقدامات لازم کمتر شده است»، اظهار کرد: اما تا احیای دریاچه ارومیه کار بسیار زیادی داریم که سازمان زمینشناسی باید در این باره نظرات کارشناسی خود را ارائه دهد و نظرات سازمان حفاظت محیط زیست هم مدنظر باشد.
جهانگیری با یادآوری اینکه «براساس گزارش زمین شناسی که ایران بر روی کمربند معادن مختلفی قرار دارد»، گفت: اما آن طور که باید از این معادن استفاده نشده است.
وی افزود: معادن در استانهایی همچون سیستان و بلوچستان و مناطق مرزی ایران که توسعه با محدودیتهای جدی روبهرو است، میتواند موجب توسعه کشور شوند چرا که طبق اطلاعات سازمان زمین شناسی استعداد معدنی مناطق محروم و مرزی کشور بسیار بالا است.
معاون اول رئیسجمهوری ادامه داد: اوایل کار دولت یازدهم، شرکتهای خارجی اصرار داشتند که مجوز اکتشاف معدن در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و کردستان دریافت کنند که در نهایت این کار انجام نشد، اما کار مهمی که در داخل کشور باید انجام دهیم راه اندازی شرکتهای قوی اکتشافی برای معادن است.
جهانگیری توضیح داد: تمام معادن بزرگ معدنی کشور که اکنون استخراج میشوند در سطح زمین مشخص بوده و در واقع این معادن سطحی هستند و این گونه نیست که ما در عمق حتی 30 – 40 متری این معادن را کشف کرده باشیم.
وی ظرفیت معدنی ایران را بالا دانست و گفت: سازمان زمینشناسی در این حوزه رسالت نخست را دارد و باید ریسکهای مختلف بخش معدنی را مشخص کند.
معاون اول رئیسجمهوری همچنین به صادرات فلزهای همچون مس، آهن و روی در کشور اشاره کرد و افزود: برخی رشتههای صنعتی را باید از مواد معدنی تولید کرد که در این زمینه میتوان به تولید کاغذ از سنگ آهک که در ایران به وفور وجود دارد، اشاره کرد. اگر بتوانیم از آن استفاده کنیم اقدام بسیار مهمی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
انتهای پیام/