دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

واگذاری 142 میلیارد تومان سهم به بخش خصوصی در 15 سال

رئیس کل سازمان خصوصی سازی گفت: واگذاری‌های انجام شده در طول 15 سال گذشته در این سازمان در مجموع به ارزش یک تریلیون و 420 میلیارد ریال بوده که 300 میلیارد ریال آن در قالب واگذاری به عموم مردم، 300 میلیارد ریال در قالب رد دیون و 300 میلیارد ریال دیگر در قالب سهام عدالت بوده است.
کد خبر : 113906

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از شادا، میرعلی اشرف عبدالله پوری حسینی افزود: از ابتدای تاسیس سازمان خصوصی‌سازی در خرداد ماه سال 1380 تا به امروز، نزدیک به یک هزار و 111شرکت در لیست واگذاری‌ها به بخش‌خصوصی قرار گرفته‌اند.
به گفته این مقام مسئول، تا امروز حدود 49 درصد این شرکت‌ها واگذار شده‌اند، دولت در 11 درصد موارد به دنبال واگذاری نیست و 11 درصد دیگر نیز از لیست واگذاری خارج شده‌اند.
پوری حسینی خاطرنشان کرد: در 29 درصد باقی‌مانده، 115 شرکت قابلیت واگذاری ندارند و به احتمال زیاد، آنها نیز از لیست خارج می‌شوند، اما 20 شرکت امسال در دستور کار واگذاری قرار دارند.
وی تصریح کرد: واگذاری‌های انجام‌شده در طول 15 سال گذشته در مجموع به ارزش یک تریلیون و 420 میلیارد ریال بوده که 300 میلیارد ریال آن در قالب واگذاری به عموم مردم (اعم از مزایده، سهام تدریجی و سهام ترجیحی)، 300 میلیارد ریال در قالب رد دیون و 300 میلیارد ریال دیگر در قالب سهام عدالت بوده است.
رئیس کل سازمان خصوصی‌سازی با بیان این که در سه سال گذشته از نظر برگزاری مزایده‌ها، کار بسیار بزرگی در این سازمان انجام شده است، ادامه داد: تا پایان سال 1394 تعداد 49 میلیون و 132 هزار و 251 نفر در سهام عدالت ثبت‌نام شدند و از ابتدای امسال، دیگر مجوزی برای ثبت‌نام نداشتیم.
پوری‌حسینی گفت: هم اینک 60 شرکت سرمایه‌پذیر داریم که تا امروز 49 مورد آنها قیمتگذاری شده اند و سهامشان به مشمولان تخصیص یافته است.
وی اضافه کرد: حدود 110 هزار میلیارد ریال متعلق به 11 شرکت باقی مانده است که البته برخی از آنها وضعیت نامطلوبی داشته و سودی ندارند و یا زیان انباشته دارند که از جمله آنها می‌توان به پالایشگاه نفت آبادان، شرکت‌های خدمات بازرگانی و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان داشت: در مقابل، 300 هزار میلیارد ریال سهام شرکت‌ها برای سهام عدالت قیمت‌گذاری‌شده که البته در بین آنها نیز برخی شرکت‌های کم‌بازده، کم سود‌ده و زیان‌ده (مانند شرکت دخانیات) نیز وجود دارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب