دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 شهريور 1395 - 14:28

خسارت حوادث غیرمترقبه برابر با ۲۰ درصد کل اعتبارات وزارت راه است

مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل گفت: بر اساس آمار ارایه شده در هر سال برابر ۲۰ درصد کل اعتبارات وزارت راه و شهرسازی، متحمل خسارت حوادث غیرمترقبه می‌شویم.
کد خبر : 112321

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، علی حیدری مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در اولین نشست هماهنگی مدیران بحران و پدافند غیرعامل راه و شهرسازی که درساختمان دادمان وزارتخانه برگزار شد، گفت: ۱۰۵ میلیارد تومان برای جبران خسارات سیل استان ایلام به تصویب رسید، با این حال نباید فقط به دنبال تامین اعتبارات خسارات وارد شده باشیم و باید بدانیم علت خسارات وارد شده چه بوده است و آیا در مراحل چهارگانه مدیریت بحران اقدامات لازم انجام شده است و اگر انجام شده چرا نتوانسته‌ایم جلوی بحران را بگیریم.


وی با اعلام اینکه اعداد و ارقام اعلام شده بعد از وقوع بحران باید مبنای محاسباتی داشته باشد و علت خسارت وارد شده اعلام شود، افزود: بر اساس آمار ارایه شده در سال گذشته در بخش حمل و نقل، هر سال ۲۰ درصد کل اعتبارات وزارت راه و شهرسازی خسارت حوادث غیرمترقبه می‌بینیم که در ریشه‌یابی آن متوجه چند نکته اساسی شده‌ایم.


حیدری با طرح این سوال که با این وضع چگونه می‌خواهیم زیرساخت‌ها را حفظ کنیم و به مردم ارایه خدمات دهیم، تصریح کرد: علت‌یابی، پیشنهاد و اقدام به موقع سه مرحله اساسی برای کاهش آمار خسارت‌ها در وقوع بحران است.


مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیرعامل با بیان اینکه لازم است بعد از وقوع سیل و حوادث، مستندات به موقع به دست ما برسد که بتوانیم به صورت تحلیلی به مقامات بالاتر گزارش دهیم و بتوانیم از درخواست‌ها دفاع کنیم، گفت: متاسفانه نتوانسته‌ایم سیل‌ها و حوادث را مستندسازی کنیم و خیلی اطلاع رسانی ضعیفی داریم. ضمن اینکه انتظار می‌رود اطلاعات کافی از حوزه‌های زیرمجموعه داشته باشیم و مدیران استانی در جریان ریز حوادث باشند. در صورت اطلاع‌رسانی مدیران استانی به مدیران مافوق خود و انتقال آن به مقامات عالی وزارتخانه می‌توانیم به کارها سرعت بیشتری دهیم.


وی با توضیح اینکه بی‌توجهی به دستورالعمل ها و اطلاعیه‌های سازمان هواشناسی نیز خود یکی از عوامل افزایش خسارت‌ها بوده است، توضیح داد: گاهی پیش آمده است که اطلاع‌رسانی به موقع انجام شده ولی متاسفانه از سوی خود اداره‌کل‌ها ترتیب اثر داده نمی‌شود؛ این درحالی است که توصیه می‌کنیم به اطلاعیه‌ها و هشدارهای سازمان هواشناسی توجه کافی بشود و با انجام تمهیدات کافی جلوی خسارت را بگیریم و در عین حال در صورت وقوع خسارت، به صورت کارشناسی وارد شویم و تحلیلی عمل کنیم.


علی حیدری با بیان اینکه روی اطلاعیه ها و هشدارها باید کار کارشناسی انجام شود و صاحب متولی شود، گفت: باید درصد بگیریم که چند درصد این اطلاعیه‌ها درست بوده است. بی‌توجهی به یکی از همین اطلاعیه‌های ساده منجر به سیل عظیمی شد که یکی از پل‌های بزرگ منطقه ایرانشهر را با خود برد، درحالی که می‌توانستیم با همین اطلاعیه هواشناسی در محل‌هایی که احتمال خطر بیشتری می‌رود عوامل راهداری را بگذاریم و مردم را از این منطقه دور کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب