اتمام عملیات اجرایی طرح انتقال خطوط نفت در اوایل پاییز 95
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران، رامین شیروی مجری طرح راههای جایگزین کارون 3 و 4 اظهار کرد: با توجه به آبگیری سد کارون 4، بخشی از خطوط نفت و گاز جنوب به شمال کشور به طول 4.5 کیلومتر زیر آب میرفت که شرکت آب و نیرو بعد از هماهنگی با شرکت نفت، متعهد شد در قالب طرح راههای جایگزین کارون 3 و 4، خطوط لوله نفت جایگزینی را احداث کند.
وی افزود: علاوه بر احداث دو خط لوله جایگزین 30 اینچ نفت و 8 اینچ گاز به طول 13.5 کیلومتر که از روی دریاچه سد کارون 4 و از روی پل میگذرد، 2 خط لوله دیگر در کنار خطوط لوله قدیمی به طول 4.5 کیلومتر در بستر دریاچه کارون 4 به عنوان خطوط لوله انتقالBypass ساخته شده است.
مجری طرح راههای جایگزین کارون 3 و 4 بیان کرد: این خط انتقال نفت که یک سوم نفت مورد نیاز انتقالی از جنوب به شمال کشور را تامین میکند، از ایستگاه مارون جنوب روزانه حدود 550 هزار بشکه نفت را به پالایشگاههای اصفهان، تبریز و تهران منتقل میکند که خود نشان از اهمیت بالای این خط انتقال نفت برای وزارت نفت و کشور دارد. بنابراین در اجرای پروژه احداث خطوط جایگزین نفت و گاز به نحوی عملیات اجرایی انجام گرفت که انتقال نفت جنوب به شمال کشور مختل نشود.
وی ادامه داد: نتایج حاصل از مذاکرات با شرکت نفت منجر به احداث مسیر جایگزینی به طول 13.5 کیلومتر و ساخت یک دستگاه پل برای عبور از روی دریاچه سد کارون 4 بدون قطع خطوط نفت و گاز در طی مراحل ساخت شد. همچنین شرکت آب و نیرو به عنوان کارفرمای خطوط انتقالی جایگزین از زیر و روی دریاچه تمامی عملیات اجرایی از جمله نحوه قرارگیری لوله ها در بستر خاک،ترانشهبرداری،حفاظت از ترانشههای مشرف بر مسیر خط لوله، انواع جوش و انواع تستها و غیره را مطابق با استانداردهای شرکت نفت انجام داد.
مجری طرح راه های جایگزین کارون 3 و 4 در خصوص مشخصات پل نفت عنوان کرد: این پل کابلی دارای 380 متر طول، 210 متر طول دهانه میانی،9.2 متر عرض ،78 متر ارتفاع پیلانها و 1900 تن وزن است و اکنون جزو پلهای بزرگ کشور محسوب میشود که در فصول جابجایی عشایر نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی اضافه کرد:برای ساخت این پل و انتقال خط لوله حجم بسیار زیادی عملیات سنگبرداری و ترانشهبرداری انجام گرفته و در حدود 19 کیلومتر راه دسترسی احداث شده است.
شیروی ضمن تأکید بر اخذ مجوز پدافند غیرعامل و پایداری پل در مقابل هرگونه خطرات احتمالی درباره نیروی انسانی به کار گرفته شده در پروژه تصریح کرد:در اوج فعالیت اجرایی این پروژه حدود 400 نفر که اغلب از نیروهای بومی منطقه بودهاند، به صورت مستقیم در کارگاه مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه پل نفت اکنون 98.5 درصد پیشرفت فیزیکی دارد،گفت:عرشه پل و کابلها نصب شده و هندریلها در حال نصب هستند و ارتباط بین دو ساحل برقرار شده است.
مجری طرح راههای جایگزین کارون 3 و 4؛ صعوبت دسترسی به محل احداث پروژه جهت انتقال تجهیزات و قطعات و نیروی انسانی، محدودیت زمان اجرای فونداسیون و پیلونها به علت بالا آمدن سطح آب دریاچه در بیشتر فصول سال و عدم تخصیص به موقع نقدینگی و اعتبارات را از مهمترین مشکلات این پروژه نام برد.
وی عنوان کرد: با وجود تلاش مسئولان ذی ربط در شرکت تویعه منابع آب و نیرو برای تامین اعتبارات در سه سال گذشته، متأسفانه حداقل اعتبارات به این طرح اختصاص داده شد و تا به امروز تخصیص اعتبار از محل منابع عمومی در سال 95 صفر بوده است. همچنین جهت ساخت پروژه پل و خط انتقال حدود 100 میلیارد تومان بودجه مورد نیاز بوده که تا کنون 80 میلیارد تومان آن تأمین و هزینه شده است.
طرح راه های جایگزین کارون 3 و 4، 148 کیلومتر راه، هشت دستگاه پل به طول 2148 متر و 17 رشته تونل به طول 6083 متر را در دست اجرا دارد که تا امروز بخش اعظمی از آن به اتمام رسیده و در حال بهرهبرداری است.
انتهای پیام/