همکاری کمیته مشترک وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی درباره رشته محلها/ شرکتهای دانشبنیان 10 سال از پرداخت مالیات معافند
به گزارش خبرنگار اعزامی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه بازدید از پارک علم و فناوری خراسان در جمع خبرنگاران گفت: «ما در پارک علم و فناوری خراسان شاهد شرکتهای دانشبنیان خوب، پیشرفته و دانشی هستیم. پارکهای علم و فناوری حلقه نهایی انتقال دانش هستند. خود توسعه پارکهای علم و فناوری از برنامههای وزارت علوم است و زیرساختهای داخل پارکها باید بیش از پیش تقویت شود.»
فرهادی گفت: «ما مدام در حال پیگیری تسهیلاتی هستیم که باید به شرکتهای دانشبنیان اختصاص داده شود. در سالجاری بخش عمده اعتبارات مربوط به پژوهش و فناوری در حوزه زیرساختها بوده است. امیدواریم به زودی این اعتبارات با تصویب جدول 14 در اختیار دانشگاهها، مراکز پژوهشی و پارکهای علم و فناوری قرار بگیرد.»
فرهادی به افزایش اعتبارات پارکهای علم و فناوری اشاره کرد و گفت: «برای اولینبار است که غیر از اعتبارات رسمی و تبصره خود پارکها یک جدول 14 یعنی بیش از یکدرصد GDP به آنها اختصاص داده میشود.»
او افزود: «تقسیمات این اعتبار انجام شده است و در حال برنامهریزی برای تخصیص این مبالغ هستیم. این مبلغ بالغ بر 7هزار میلیارد تومان است.»
وزیر علوم گفت: «شرکتهای دانشبنیان از طریق پارکها و پارکها نیز از طریق صندوقهای پژوهش و فناوری این تسهیلات را دریافت میکنند. تا به حال 9 میلیارد تومان در سالجاری در اختیار شرکتهای دانشبنیان قرار گرفته است. این اعتبار به شرکتهایی که محصول داشته باشند، به صورت انبوه تولید کنند و بخواهند وارد بازار شوند، اختصاص داده میشود.»
او از فعالیت 5 کریدور پارک علم و فناوری در استانهای کشور خبر داد و گفت: «در سال گذشته شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری آییننامهها و دستورالعملهای کریدور استان خراسان رضوی را تصویب کرد، اما اشکالاتی در اجرای آن وجود داشت که در جلسه اخیر شورا این اشکالات هم برطرف شده است تا شرکتها بتوانند از طریق این کریدور مثل شهرکهای صنعتی استفاده کنند.»
وزیر علوم به افتتاح مرکز ملی نقشهبرداری مغز اشاره کرد و گفت: «این مرکز آنقدر فضا و تجهیزات دارد که میتواند به کل کشور سرویس دهد و همه دانشگاهها نیز از آن استفاده کنند. علومشناختی و علوم اعصاب امروزه فقط مختص گروه علومپزشکی نیست، بلکه در آموزش و پرورش، هنر، مهندسی و غیره هم وجود دارد. بنابراین همه علاقهمندان میتوانند طرحهای خود را به این مرکز ارائه دهند. این طرحها در نوبت قرار میگیرد و بعد از بررسی شروع به کار میکنند.»
فرهادی گفت: «اعتبار مصوب پارکها در سال 94، 130میلیارد تومان بوده است اما این مبلغ هنوز به صورت کامل تخصیص پیدا نکرده است.»
او به حمایتهای دولت از شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: «شرکتهای دانشبنیان به مدت 10 سال از پرداخت مالیات معاف هستند، همچنین 20 صندوق پژوهش و فناوری به پژوهش و فناوری کشور کمک میکنند. یکی از کارهای وزارت علوم ارتباط بین شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای سرمایهگذار است که در سال گذشته در جشنواره فناوری شیخ بهایی در اصفهان 17 شرکت حضور پیدا کردند و با شرکتهای سرمایهگذار به توافق رسیدند.»
او گفت: «از سال 92 تا به الان 60 میلیارد تومان به پارکها برای توسعه شرکتها اختصاص داده شده است که حاصل آن افزایش صادرات محصولات از 5میلیون دلار به 120میلیون دلار بوده است. همچنین گردش مالی پارکها 1800میلیارد تومان بوده است.»
تصویب تعداد زیادی از رشته محلها در کمیته مشترک وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی
او به همکاری وزارت علوم با دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: «کمیته مشترکی بین وزارت علوم و دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که در زمینه بررسی و تصویب رشتهها فعالیت میکنند. در جلسه اخیر این کمیته نیز تعداد زیادی از رشتههای این دانشگاه تصویب شده است.»
فرهادی گفت: «دانشگاه آزاد اسلامی درخواست خود را در این کمیته مطرح میکند و رشتهها بررسی و تصویب میشوند و اگر اشکالی هم وجود داشته باشد بعد از رفع نقص دوباره در کمیته مطرح و تصویب میشود.»
وزیر علوم در پایان در مورد نامه آیتالله هاشمی رفسنجانی به ریاست جمهوری در مورد رشتههای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این مساله حل شد.
انتهای پیام/