دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 فروردين 1394 - 11:18

تشریح برنامه‌های سال ۹۴ معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضائیه

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دستگاه قضا با انتشار متنی برنامه‌های سال ۹۴ این معاونت را تشریح کرد.
کد خبر : 10641

به گزارش گروه اجتماعی آنا به نقل از روابط عمومی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه‌قضائیه، محمدباقر الفت معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دستگاه قضا با صدور متنی برنامه‌های سال 94 این معاونت را تشریح کرد.


متن کامل این پیام را در زیر می‌خوانید:


«به نام صاحب حول و حلول»


السلام علیک یا ربیع الانام


فرا رسیدن بهار طبیعت و سال یک هزار و سیصد و نود و چهار را خدمت مدیران محترم دستگاه‌های همکار در حوزه پیشگیری از وقوع جرم، روسای کل محترم دادگستری‌ها، معاونان گرانمایه اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌های سراسر کشور، روحانیت معزز، اساتید، نخبگان و دانشگاهیان، اهالی فرهنگ و هنر، اصحاب رسانه و همه مردم عزیز کشورمان که خواهان کاهش جرائم و آسیب‌های اجتماعی در کشور هستند، تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم بتوانیم در این سال که منور به نور فاطمی است، از تعالیم و آموزه‌‌های بانوی بزرگوار جهان اسلام بهره گرفته و کرامت انسانی را در زندگی فردی و اجتماعی خود جاری و ساری کنیم.


بی‌شک تولد معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را باید یکی از مهمترین هدایای فکری مدیریت کنونی دستگاه قضا به ملت شریف ایران دانست. تاسیس این معاونت پاسخی بود به انتظار مردمی راه‌اندازی مرکزی مسنجم برای پیشگیری از وقوع جرم که همچنین به مدیران دستگاه‌های اجرایی، اقداماتی هماهنگ، منسجم و هدفمند را با رویکردی فراقوه‌ای و بر پایه مبانی علمی و تجربی به منظور پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی نوید می‌دهد.


سال گذشته را در حالی به پایان رساندیم که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در حکم انتصاب مجدد ریاست فاضل قوه قضائیه، تاکیدی مضاعف بر ایجاد امنیت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم بعنوان مهمترین راهبرد دستگاه قضا در پنج سال پیش رو ترسیم فرمودند و به جرات می توان گفت این مهم، نقطه عطفی در فعالیت‌های نظام جامع پیشگیری بوده است.


گرچه باور دارم تا رسیدن به نقطه مطلوب هنوز راه زیادی در پیش است، ولی با تکیه بر ذات لایزال الهی، عزم ملی دستگاه‌های حاکمیتی و به پشتوانه ملت عزیز ایران اسلامی، امیدوارم در سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» بتوانیم با توجه به ماهیت فراقوه‌ای بودن امر پیشگیری و تحقق مبانی اولیه آن در سایر دستگاه‌ها و قوا، همدلی و همزبانی را در راهبردهای پیشگیرانه، بین ارکان تشکیل دهنده نظام جامع پیشگیری به وجود آوریم و بیش از پیش در راستای کاهش جرائم و آسیبهای اجتماعی تلاش کنیم.


معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه و دادگستری‌های کل سراسرکشور، با اندوختن تجربه ای پنج ساله، امسال را با تمرکز همه جانبه بر جرایم و آسیب‌های اولویتی مبتلابه در سراسر کشور همچون: طلاق، اعتیاد، خشونت، جرایم فضای مجازی و سرقت شروع خواهیم کرد و البته توجه ما همچنان به موضوعات و تکنیک‌های تخصصی پیشگیری از وقوع جرم همچون (ارتقای آگاهی‌های عمومی پیشگیرانه و اطلاع رسانی، پیشگیری رشد مدار، کاهش گمنانی، قضا زدایی، اصلاح و بازاجتماعی کردن مجرمان، حبس زدایی، جرم زدایی، کسب مهارت‌های اسلامی ایرانی برای زندگی سالم و بالنده، توجه به قربانیان جرم، بزه‌دیدگان و متاثرین از جرم و آسیب) معطوف خواهد بود.


این معاونت در سال جدید در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری و اغتنام از فرصت‌های پرشتاب در حوزه پیشگیری، دست همه ذی‌نفعان نظام جامع پیشگیری از وقوع جرم و آسیبهای اجتماعی را به گرمی می‌فشارد و در این راستا:


از مسئولان دستگاه‌های اجرایی که بهترین همیار و همراه این معاونت در کاهش معضلات اجتماعی بوده و هستند، درخواست می‌کنم در سال جدید با همکاری بیشتر خود، قوه قضاییه را در تحقق وظایفی که قانون اساسی و برنامه‌های پنج ساله توسعه کشور در حوزه پیشگیری از وقوع جرم بر عهده او نهاده‌اند، یاری رسانند.


از روسای مکرم کل دادگستری‌های سراسر کشور در خواست می‌کنم، همچون گذشته با تشکیل منظم و مستمر شوراهای پیشگیری از وقوع جرم استان در بالاترین سطوح، نسبت به جلب مشارکت و اجرای برنامه‌های هماهنگ پیشگیرانه با معاضدت دستگاه‌های مسئول، اقدام نمایند.


از معاونان ارجمند اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری‌های کل کشور که حلقه اتصال این معاونت و روسای معزز کل دادگستری‌ها هستند می‌خواهم که مثل همیشه فعال و پویا، خلاق و بالنده، حداکثر هماهنگی بین بخشی را در اجرای برنامه‌های اثر بخش پیشگیرانه تا حصول نتیجه مطلوب مدنظر قرار دهند.


از روحانیت معزز که نفوذ کلام آن‌ها نقش تاثیرگذاری در شئونات زندگی آحاد مردم مسلمان کشورمان دارد، درخواست می‌کنم که بیش از گذشته از ظرفیت منابر و جلسات وعظ و خطابه برای رسیدن به جامعه علوی و فاطمی که عاری از جرم و گناه و کج‌روی است، استفاده کنند.


از اساتید فرهیخته دانشگاه، پژوهشگران و اندیشمندان کشورم که افسران ارشد جنگ نرم، علی الخصوص در پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی هستند درخواست می‌کنم که دانشگاه را به منظور شناخت زمینه‌ها و بسترهای ایجاد انحراف و کجروی­های اجتماعی، به سنگری برای جهاد علمی و پژوهش و تولید دانش پیشگیری تبدیل کنند.


از مدیران محترم و داوطلبان فعال در سازمان‌های مردم نهاد و خیریه‌ها درخواست می‌کنم که در سال «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم را در تحقق اهداف خود یاری رسانند.


از آنجا که بفرموده مقام عظمای ولایت(مدظله)،« هنر وقتی که یک پیامی را در خود داشت آن را تا اعماق روح انسان نفوذ می‌دهد و آنرا در ذهن به صورت جاودانه منقش می‌کند»، از هنرمندان متعهد و خلاق کشورم می‌خواهم آثاری تولید کنند که با زبان غیر مستقیم و هنرمندانه بر علل و عوامل اصلی جرم و آسیب‌های اجتماعی و چگونگی پیشگیری و محافظت در برابر آنها تاکید نماید.


و در پایان از اصحاب رسانه که وظیفه ارتقای آگاهی عمومی، اطلاع رسانی و هدایت افکار جامعه را بر عهده دارند و پل ارتباطی مردم و حاکمیت محسوب می‌شوند می‌خواهم که با قلم‌ مسئولانه و شیوای خود، نظام پیشگیری کشور را به گونه‌ای یاری رسانند که قباحت و زشتی اعمال خلاف شئونات اخلاقی و انسانی را به مردم بنمایاند و پایان سبز صلاح، خیر، راستی و نیکی را بشارت دهد و عاقبت شوم جرم و مجرم را انذار کند.


رجاء واثق دارم در سال جدید با یاری خداوند و انفاس قدسیه حضرت حجت (ارواحنا لتراب مقدمه الفداء) و نصب‌العین قرار دادن تاکیدات مقام معظم رهبری(مدظله) و ریاست محترم قوه قضاییه در عرصه دفاع مطهر از نظام مقدس اسلامی، دوشادوش یکدیگر برای رسیدن به جامعه‌ای متعالی و تا حد ممکن عاری از جرم و آسیب گام برداریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب