دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1395 - 10:07

اسد: بود و نبود اردوغان به مردم ترکیه مربوط است/ حلب، آخرین سنگر دشمنان است

بشار اسد در گفت و گو با یک رسانه منطقه آمریکای لاتین، درباره تحولات اخیر در منطقه خاورمیانه و کشورش سخن گفت
کد خبر : 103761

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از ایسنا، بشار اسد، در مصاحبه با خبرگزاری «پرنسا لاتینا» در کشور کوبا گفت: «تروریست‌ها در جنگ سوریه از سراسر جهان حمایت دریافت می‌کنند. آن‌ها با بیش از صد تابعیت و با حمایت کشورهایی مثل عربستان، قطر و ترکیه و نظارت و تأیید کشورهای غربی و به شکل اساسی آمریکا، فرانسه، انگلیس و دیگر هم‌پیمانانشان در تجاوز علیه سوریه شرکت می‌کنند. اما از زمانی که روس‌ها تصمیم به مداخله و حمایت از ارتش سوریه گرفتند کفه ترازو علیه این تروریست‌ها سنگین شد و ارتش سوریه پیروزی‌های بزرگی به دست آورد. ارتش مصمم به شکست تروریست‌ها به ویژه در حمص و حلب است. اوضاع در حمص از زمانی که تروریست‌ها از آنجا بیرون رفتند بسیار باثبات‌تر از قبل است. اوضاع در حلب متفاوت است چرا که ترکیه‌ای‌ها و هم‌پیمانانشان مثل عربستانی‌ها و قطری‌ها بیشتر برگ برنده‌هایشان را در میدان جنگ سوریه از دست دادند و حلب آخرین برگ برنده آن‌ها به ویژه برای رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه است. برای همین با عربستانی‌ها برای اعزام تعداد بیشتری از تروریست‌هایی که تقریبا به بیش از 5000 تن می‌رسند، تلاش می‌کنند. تروریست‌ها از طریق مرزهای ترکیه طی دو ماه اخیرا برای سیطره بر حلب تلاش کردند اما موفق نشدند، در واقع ارتش ما پیشروی خوبی در حلب و اطراف آن داشت.»


اسد درباره کودتای ترکیه گفت: «باید به این کودتا اینگونه نگاه کنیم که منعکس کننده بی ثباتی و آشوب و تنش در داخل ترکیه و به شکل اساسی در سطح اجتماعی این کشور است. احتمالا این مسأله تأثیرات سیاسی داشته باشد اما زمانی که ثبات یک کشور از بین می‌رود جامعه مسأله اصلی است. صرف نظر از اینکه چه کسی در ترکیه حکومت را در دست دارد و چه کسی رهبر ترکیه است این مسأله یک مساله داخلی است و ما در آن مداخله نمی‌کنیم و با گفتن این حرف که اردوغان یا باید برود یا بماند دچار اشتباه نمی‌شویم. این یک مساله مربوط به ترکیه است. مردم ترکیه باید تصمیمشان را در این باره بگیرند. اما مهم‌تر از خود کودتا اقداماتی است که اردوغان و دار و دسته‌اش طی روزهای گذشته اتخاذ کرده‌اند. زمانی که به قضات یورش برده و بیش از 2700 قاضی، بیش از 1500 استاد دانشگاه و بیش از 15000 کارمند بخش آموزش را برکنار کردند، این‌ها چه ارتباطی با کودتا داشتند؟ در نتیجه این اهداف نیت پلید اردوغان و برخورد نامناسب و اهداف واقعی او را در قبال آنچه رخ داده نشان می‌دهد. در حالی که تحقیقات هنوز به پایان نرسیده است، چگونه تصمیم به برکناری این افراد گرفت؟ او از کودتا برای اجرای دستور کار اخوان‌المسلمین در داخل ترکیه استفاده کرد و این مسأله برای ترکیه و کشورهای همجوارش مثل سوریه خطرناک است.»


رئیس‌جمهوری سوریه درباره اولویت‌های ارتش کشورش گفت: «اولویت ارتش سوریه قبل از هر چیز جنگ با داعش، جبهه النصره، احرار الشام و جیش‌الاسلام است. این گروه‌ها از نظر ایدئولوژی ارتباط مستقیمی با القاعده دارند. این‌ها گروه‌های تندرویی هستند که می‌خواهند هر کسی را که علیه آن‌ها باشد بکشند. اما درباره کمک نیروهای مردمی باید بگویم که تروریست‌ها اوایل بحران سوریه، جنگی غیرکلاسیک را علیه ما به راه انداختند اما ارتش ما مثل دیگر ارتش‌ها در جهان ارتشی کلاسیک است، در نتیجه حمایت نیروهای مردمی مسئله مهمی برای شکست تروریست‌ها بود.»


وی گفت: «جنگ علیه سوریه جنگی فراگیر بود و محدود به حمایت از تروریست‌ها نبود. آن‌ها از تروریست‌ها حمایت می‌کردند و در عین حال جنگی سیاسی را در سطح بین‌المللی علیه سوریه به راه انداختند. جبهه سوم جبهه اقتصادی بود. آن‌ها به تروریست‌ها و مزدورانشان می‌گویند که زیرساخت سوریه را نابود کنند. در عین حال نیز مستقیما از طریق تروریست‌ها مرزهای سوریه را محاصره می‌کنند و در خارج نیز از طریق نظام‌های بانکی در سراسر جهان این کار را انجام می‌دهند اما با این حال مردم سوریه مصمم به ادامه زندگی خود هستند.»


اسد درباره پافشاری آمریکا و دیگر کشورها برای برکناری وی نیز گفت: «آن‌ها از پنج سال پیش این حرف را می‌زنند. ما به هیچ وجه به آن‌ها توجه نکردیم. این یک مسأله سوری است و خود سوری‌ها می‌توانند بگویند چه کسی باید برود و چه کسی باید بماند. غرب موضع ما را به خوبی می‌داند. برای همین ما وقتمان را با گوش دادن به حرف‌های آن‌ها تلف نمی‌کنیم. من با حمایت مردم سوریه اینجا هستم. اما درباره تلاش آن‌ها برای خدشه‌دار کردن چهره رؤسای مشخص باید بگویم که این روش آمریکایی‌هاست، حداقل از جنگ جهانی دوم این روش آن‌ها بوده است. از زمانی که جای استعمار انگلیس را در منطقه و چه بسا در جهان گرفتند. از آن زمان آمریکایی‌ها یک حرف راست نزده‌اند. آن‌ها همیشه دروغ می‌گویند. این بخشی از سیاست آن‌هاست. تلاششان برای خدشه‌دار کردن چهره من شبیه تلاششان برای خدشه‌دار کردن چهره ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه طی دو سال گذشته بوده است. مثل تلاششان برای خدشه دار کردن چهره فیدل کاسترو طی دهه پنجاه و شصت قرن گذشته. این روش آن‌هاست و نباید نگران آن باشیم.»


وی درباره روابط سوریه با آمریکای لاتین و روابط تاریخی با کوبا گفت: «به رغم بعد مسافت میان ما و آمریکای لاتین اما ما همواره از میزان شناخت و آگاهی آن‌ها تعجب می‌کنیم. هماهنگی قوی میان سوریه و آمریکای لاتین به ویژه کوبا وجود دارد. آن‌ها می‌فهمند که معنای کشور مستقل چیست. آن‌ها این را درک می‌کنند که جنگ در سوریه درباره استقلال است اما مسئله با اهمیت‌تر نقش کوبا است. کوبا نوک پیکان جنبش استقلال طلبان در آمریکای لاتین بود. فیدل کاسترو یکی از شخصیت‌ها در این باره است.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته