دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

کمبود گاز چالش آینده صنایع پتروشیمی در خاورمیانه

پیش‌‌بینی‌ها حاکی از آن است که خاورمیانه تا پایان سال ٢٠١٦ میلادی با کمبود گاز به عنوان خوراک مجمع‌های صنعتی رو‌ به‌ رو شود.
کد خبر : 102647

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، مهدی شریفی‌ نیک‌نفس، مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی گفت: بنابر اعلام انجمن شیمیایی آمریکا، میانگین جهانی رشد ظرفیت صنایع شیمیایی و پتروشیمی جهان در سال ٢٠١٥ معادل 3.6 درصد است که بالاتر از سال‌های گذشته بوده و نشان‌‌دهنده رشد شدید ظرفیت در مناطق مختلف جهان است.
وی با بیان این که طی سال گذشته، بیشترین طرح‌های جدید در منطقه خاورمیانه در کشورهای عربستان، عمان و امارات متحده عربی به بهره‌‌برداری رسیده است، افزود: پیش‌‌بینی‌ها حاکی از آن است که خاورمیانه تا پایان سال ٢٠١٦ میلادی با کمبود گاز به عنوان خوراک رو‌ به‌ رو شود.
شریفی ‌نیک‌نفس با اشاره به موقیعت ایالات متحده آمریکا در صنعت پتروشیمی، تصریح کرد: دسترسی آمریکا به خوراک گازی از منابع شیل گاز، سبب رشد ٣٣٠ درصدی صنایع فرآورش گاز طبیعی و ال‌ان‌جی طی سالهای ٢٠١٢ تا ٢٠١٤ شد، این خوراک موجب سرمایه‌‌گذاری ١٠٠ میلیارد دلاری در صنایع پتروشیمی آمریکا با احداث واحدهای جدید متانول، اتیلن و مشتقات آن مانند اوره و آمونیاک شده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی عنوان کرد: کشور چین درصدد ساخت چندین پایانه وارداتی ال‌ان‌جی است و قصد دارد تا سال ٢٠١٨ سطح واردات ال‌ان‌جی خود را در مقایسه با سطح فعلی که ٢٠ میلیون تن است، به ٨٠ میلیون تن در سال برساند.
وی ادامه داد: هند نیز در صدد احداث چندین پایانه وارداتی است و قصد دارد تا سال ٢٠١٨ در حدود ٥٣ میلیون تن ال‌ان‌جی در مقایسه با ٢٢ میلیون تن فعلی، وارد کند، این در حالی است که کشور هند بیش از ٣٠ میلیارد دلار تا سال ٢٠١٧ در واحدهای پالایشگاهی سرمایه‌ گذاری خواهد کرد، همچنین کشور مالزی یک طرح پتروپالایشگاهی با سرمایه‌‌گذاری ٢٧ میلیارد دلاری و کشور اندونزی نیز یک طرح ٢٠ میلیارد دلاری پتروپالایشگاهی در دست اجرا دارد.
وی بالاترین مزیت نسبی در کشور را صنایع پتروشیمی عنوان کرد و گفت: این در حالی است که بیشترین توجه دولت‌ها در ایران معطوف به صنعت خودروسازی شده است که تولیدات این بخش نیز دارای بالاترین مصرف سوخت در منطقه و جهان است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی پتروشیمی بر تعامل حداکثری بازیگران اصلی صنعت پتروشیمی ایران با یکدیگر اشاره کرد و افزود: استفاده بهینه از ابزارهای پیشرفته بازاریابی و فروش، حمایت دولت و نهادهای ذیربط از تخصصی‌سازی فرآیند بازرگانی و توسعه ناوگان لجستیک کشور می‌تواند تا حد زیادی مشکلات صنعت پتروشیمی را برطرف کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب