دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تهران میزبان بزرگان اقتصاد جهان

نشست اقتصادی تهران (Tehran Economic Forum) اواسط بهمن 95 با حضور حداکثری سازمان‌های اقتصادی داخلی و بین المللی در تهران برگزار می‌شود.
کد خبر : 100762

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی دبیرخانه نشست اقتصادی تهران، بزرگترین رویداد اقتصادی پسا برجام در ایران خواهد بود که با اعلام موجودیت نشست اقتصادی تهران (Tehran Economic Forum) بعد از توافق هسته ای ایران با قدرت های بزرگ، فصل جدیدی را در گسترش تعاملات سیاسی- اقتصادی ایران با جهان می گشاید.


بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، در ٩ ماهه سال ١٣٩٤ بیش از 145 هیأت تجاری و سرمایه گذاری از اروپا، آسیا و منطقه برای بررسی فرصت های اقتصادی از ایران بازدید کرده اند. این تعداد تا خردادماه سال جاری به عدد 200 رسیده است.


دلیل اصلی این تحول پیدایش فرصت های بالقوه سرمایه گذاری و تجاری با ایران در سایه تغییر رویکردهای سیاسی قدرت های بزرگ و پذیرش جایگاه مهم منطقه ای و بین المللی ایران است. بهره برداری شایسته از فرصت پدید آمده نیازمند خودباوری ملی و افزایش شناخت بین المللی از ظرفیت های بالقوه سیاسی و اقتصادی ایران است.


بر این مبنا، نشست اقتصادی تهران (Tehran Economic Forum) با رویکرد افزایش درک از منابع قدرت ملی ایران، معرفی فرصت های جذب سرمایه گذاری خارجی و توسعه تعاملات اقتصاد سیاسی و بین المللی ایران طراحی و برنامه ریزی شده است.


استراتژی توسعه اقتصادی ایران (سند چشم انداز) بر مبنای دستیابی کشورمان به جایگاه اول منطقه ای است. این مهم با رشد مستمر اقتصادی 8درصدی ممکن است که خود نیازمند سرمایه گذاری معادل هزار میلیارد دلاری طی 10 سال آینده است.


بخش مهمی از این سرمایه در قالب سرمایه گذاری های مستقیم خارجی، تامین مالی بلند مدت، قراردادهای تضمین خرید یا صادرات در بخش های مختلف صنعت، معدن، نفت، گاز، پتروشیمی، آب و نیرو، گردشگری و... و استفاده از ظرفیت های بالقوه داخلی صورت می گیرد.


نشست اقتصادی تهران با دعوت از سازمان های اقتصادی داخلی و بین المللی، شرکت های معتبر تجاری و صنعتی، اعضای اندیشکده ها و صاحب نظران بزرگ اقتصادی جهان طی 3 روز در قالب پنل های متعدد تخصصی به منظور دستیابی به اهداف سه گانه زیر در بهمن ماه سال 1395 برگزار می شود.


بر اساس این گزارش، هدف نخست، افزایش شناخت بین المللی از ظرفیت های سیاسی و اقتصادی بالقوه ایران و بررسی الگوهای توسعه اقتصادی ایران (با تکیه بر فرهنگ اقتصاد مقاومتی) به عنوان هدف دوم تعریف شده است.


همچنین ظرفیت سازی نهادی برای تقویت دیپلماسی اقتصادی ایران سومین هدف پیش بینی شده این رویداد خواهد بود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب