دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 تير 1395 - 13:11
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند خبر داد

تولید بنزین و گازوئیل از کیسه‌های پلاستیکی تا یک ماه آینده/ مصرف بیش از یک میلیارد نایلکس در کشور

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران گفت: سالیانه یک میلیارد و 196 میلیون نایلکس توسط خانواده‌ها در ایران استفاده می‌شود.
کد خبر : 100696

به گزارش گروه اجتماعی آنا از خبرگزاری فارس، حسین جعفری امروز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه 23 میلیون خانوار در ایران داریم، گفت: یک میلیارد و 196 میلیون نایلکس در بین خانوارهای ایرانی در سال استفاده می‌شود.


وی با بیان اینکه سازمان مدیریت پسماند با همکاری دانشگاه‌های داخلی و یک شرکت دانش‌بنیان مقدمه فعالیت تولید بنزین و گازوئیل از کیسه‌های بازیافتی را فراهم کرده است، گفت: به ازای 5 تن پسماند پلیمری در یک روز 100 لیتر بنزین و گازوییل تولید می‌شود.


وی با اشاره به روز بدون نایلکس (21 تیرماه) افزود: این روز در برخی کشورها سابقه‌ای 10 ساله دارد اما در کشور ما سابقه پاسداشت این روز زیاد نیست. روزی نه چندان دور برای خرید از زنبیل و پاکت‌های کاغذی استفاده می‌کردیم، اما در جامعه امروز به دلیل صرفه‌جویی در وقت از نایلکس‌های پلی‌مری استفاده می‌شود که متاسفانه روند رو به رشدی داشته‌اند.


مدیرعامل مدیریت سازمان پسماند شهرداری تهران با اشاره به اینکه در جامعه امروز هر فرد سالانه در کشورهای آسیایی 20 کیلوگرم انواع نایلکس‌های پلیمری استفاده می‌کند، گفت: این در حالی است که در کشورهای آمریکایی و اروپایی این میزان به 100 گرم رسیده است.


وی در ادامه گفت: در تهران نیز استفاده از نایلکس‌ها کنترل شده اما باید همه شهروندان با مشارکتی فعال میزان استفاده از نایلکس‌های پلی مری را کاهش دهند.


جعفری بیان کرد: حذف نایلکس‌های پلیمری و استفاده از آن در مجموعه شهرداری تهران انجام شده است.


وی گفت: امروز در سازمان مدیریت میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران و فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهروند، استفاده از نایلکس‌های پلیمری ممنوع و تنها از کیسه‌های زیست تخریب‌پذیر استفاده می‌شود این کار توسط شهرداری تهران به صورت داوطلبانه انجام شده است، چراکه نایلکس‌های پلیمری عمری 100 تا 400 سال دارند و علاوه بر ایجاد منظره نامناسب در کره زمین و تاثیر بر آب‌های زیرزمینی، مشکلات زیادی را ایجاد می‌کنند.


به گفته جعفری، سازمان مدیریت پسماند با به کارگیری سمن‌ها و تشکل‌های دانشجویی به عنوان گروه‌های پیش‌رو در جامعه تلاش کرده است، موضوعاتی همچون کنترل کیسه‌های پلیمری را به جامعه منتقل کند در حقیقت این سازمان با ارتباطی دو سویه از طریق به کارگیری دو نرم‌افزار سرزمین سبز و تهران زیبا بیشترین تاثیر را بر روی شهروندان خواهد گذاشت.


وی تصریح کرد: همچنین در راستای ایجاد انگیزه برای شهروندان مسابقه‌ای طراحی شده است تا از طریق این دو نرم‌افزار شهروندان عکس‌های خود به همراه ایده‌هایشان را به اشتراک بگذارند و نهایتا برابر قرعه‌کشی به برگزیدگان جوایزی اهدا می‌شود.


جعفری همچنین از راه‌اندازی دو کارخانه زباله‌سوزی 1600 تنی در تهران خبر داد و گفت: تفاهم‌نامه این کار منعقد شده است.


به گفته جعفری، دو هزار میلیارد تومان بودجه برای اجرای این کار در نظر گرفته شده که تماما توسط بخش خصوصی هزینه‌های آن تامین می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته