دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 تير 1395 - 16:29

سرنوشت ببرمازندران و شیر خوزستان در انتظار یوزپلنگ ایرانی/ تعداد یوزهای موجود کمتر از ۱۰۰ قلاده

رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس تعداد یوزپلنگ‌های موجود در کشور را کمتر از ۱۰۰ قلاده دانست و بر لزوم تخصیص اعتباری ویژه برای حفاظت بهتر از گونه‌های در معرض انقراض از جمله یوزپلنگ ایرانی تاکید کرد.
کد خبر : 100461

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از خانه ملت،علی محمد شاعری بر لزوم طراحی برنامه حفاظتی موثر برای احیای نسل و جلوگیری از انقراض یوزپلنگ ایرانی تاکید کرد و گفت: متاسفانه هر ساله تعدادی از این گونه ارزشمند بر اثر عوامل مختلف تلف می‌شوند که می‌طلبد سازمان حفاظت محیط زیست برنامه حفاظتی قوی‌ای را برای حفاظت و تکثیر نسل این گونه ارزشمند ایرانی طراحی کند.


لزوم‌ رفع عوامل تهدید نسل یوزپلنگ ایرانی


نماینده مردم بهشهر، نکاء و گلوگاه درمجلس شورای اسلامی، بر لزوم شناسایی و رفع عوامل تهدید نسل یوزپلنگ ایرانی تاکید کرد و افزود: البته سازمان حفاظت محیط زیست در همین راستا اقدامات جامع حفاظتی مناسبی را در دستور کار خود دارد اما متاسفانه تردد وسایل نقلیه در مناطق حفاظت شده و زیستگاه‌های این گونه نادر باعث شده هر ساله شاهد تلفات این گونه ارزشمند باشیم بنابراین به نظر می‌رسد برنامه حفاظت از یوزپلنگ ایرانی باید با دقت کامل و ضریب حفاظتی بالا اجرایی شود.


زیستگاه‌های یوزپلنگ ایرانی مورد حفاظت قرار گیرند


این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه زیستگاه‌های یوزپلنگ ایرانی باید به طور کامل مورد حفاظت قرار گیرد، تصریح کرد: محل عبور اینگونه باید به صورت جدی تحت کنترل و پایش سازمان حفاظت محیط زیست باشد و علاوه بر حفاظت معمولی باید حفاظت هوشمند مناسبی نیز از سوی این سازمان طراحی و اجرا شود که به طور کامل محل تردد این گونه تحت کنترل و ایمن شود.


لزوم تشدید جریمه شکار یوزپلنگ ایرانی


شاعری بر لزوم تشدید جریمه شکار یوزپلنگ ایرانی تاکید کرد و ادامه داد: باید جرائم سنگینی برای شکارچیان غیرمجازی که با قساوت نسل این گونه را در معرض تهدید قرار می‌دهند، وضع شود ضمن اینکه هر فردی که نسل این گونه را در معرض انقراض قرار می‌دهد باید به صورت جدی تحث پیگرد جدی قانون قرار گیرد.


وی سرشماری یوزپلنگ ایرانی را امری ضروری دانست و یادآور شد: این سرشماری باید هر ساله در دوره‌های پیش بینی شده با ‌‌نهایت دقت انجام شود.


ضرورت استفاده از تجارب دیگر کشور‌ها


رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس دهم بر ضرورت استفاده از تجارب دیگر کشور‌ها برای حفاظت از گونه‌های در معرض انقراض تاکید کرد و گفت: استفاده از تجارب دیگر کشور‌ها نه تنها برای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی بلکه باید در مورد تمامی گونه‌های در معرض انقراض در دستور کار قرار گیرد.


نباید تجربه انقراض ببرمازندان و شیرخوزستان تکرار شود


این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه انقراض ببرمازندان و شیرخوزستان تجربه‌ای تلخ در تاریخ محیط زیست کشور به شمار می‌رود که نباید تکرار شود، تصریح کرد: شرایط حفاظت از یوزپلنگ ایرانی نباید به گونه‌ای رقم بخورد که تجربه تلخ انقراض ببرمازنداران و شیرخوزستان تکرار شود.


شاعری شکارچیان غیرمجاز و جاده‌های ناایمن را تهدیدی جدی برای انقراض نسل یوزپلنگ ایرانی برشمرد و ادامه داد: از آنجایی زیستگاه این گونه ارزشمند به طور مداوم بر اثر آتش سوزی‌های به وقوع پیوسته و شکارچیان غیرمجاز در معرض تهدید قرار می‌گیرد بنابراین نیاز است زیستگاه این گونه به صورت جدی تحت کنترل و پایش شدید قرار گیرد که بیشتر از این شاهد تهدید نسل و آسیب آن نباشیم.


حفاظت از توله یوزپلنگ‌ها


وی با بیان اینکه تمامی توله یوزپلنگ‌ها تا رسیدن به سن مناسب و توانایی مراقبت از خود باید تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گیرند، گفت: نیاز است توله پلنگ‌ها پس از پشت سرگذاشتن دوره محافظتی مناسب در زیستگاه‌های طبیعی رهاسازی شوند تا در معرض تهدید قرار نگیرند.


نماینده مردم بهشهر، نکاء و گلوگاه درمجلس دهم، با تاکید بر اینکه محل عبور و مرور یوزپلنگ ایرانی باید با روش علمی و دقیق طراحی و مورد توجه قرار گیرد، تصریح کرد: البته نیاز است تابلوهای هشداردهنده بیشتری در محل عبور و مرور این گونه نصب شود علاوه بر این باید فرهنگ سازی مناسبی از سوی رسانه‌ها در همین راستا انجام گرفته و در کنار این موارد با همکاری جوامع محلی می‌توان زیستگاه این گونه ارزشمند را ایمن کرد.


این نماینده مردم در مجلس دهم، تعداد یوزپلنگ‌های موجود در کشور را کمتر از ۱۰۰ قلاده دانست و گفت: در صورت عدم مراقبت درست در آینده‌ای نزدیک باید شاهد انقراض این گونه ارزشمند ایرانی که جزو ذخایر ژنتیکی کشور است همانند ببر مازندارن و شیر خوزستان باشیم که این موضوع به صورت جدی ضربه سهمگینی بر اکوسیستم و تنوع زیستی کشور می‌زند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته