وزیر دادگستری: بنیان فیشهای حقوقی جایی خارج از دولت است/وجود دهها میلیون شماره حساب بانکی نادرست
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام مصطفی پورمحمدی در برنامه تلویزیونی متن و حاشیه در خصوص هشدارهایی که پنج سال گذشته درباره مفاسد اقتصادی گفته بود، اظهار کرد: آن فیلم مربوط به یکی از برنامه های تلویزیونی بود و این برنامه مربوط به بیست ماه قبل است و به هیچ وجه جدید نیست.
وزیر دادگستری ادامه داد: در آن برنامه پیرامون مسائل مرتبط با فساد صحبت شد و در یکی از جلسات غیر علنی مجلس در مورد پرونده سه هزار میلیاردی صحبت و به وضعیت نظام بانکی اشاره شد.
وی با بیان اینکه بسیاری از موسسات بانکی قارچ گونه در حال رشد هستند، اضافه کرد: همان جا اشاره کردم که پرونده فساد سه هزار میلیاردی آخرین پرونده نخواهدبود. در آن زمان به سرعت برچسب سیاه نمایی به حرفها زده می شد.سازمان بازرسی نیز طبق قانون فقط می تواند گزارش ارسال و اعلام کند.
وزیر دادگستری افزود: بنیان این فیش ها جایی خارج از دولت است.در بانک ها سیصد و پنجاه میلیون شماره حساب بانکی داریم که یک عدد چند ده میلیونی از شماره حساب ها غلط است و گاها یا اسم فرد یا مشخصات دارنده حساب غلط است و فرد با آن دست به تخلف می زند.
وی بابیان اینکه در بحث گیرندگان یارانه اقدامات خوبی انجام شد و بیش از ۵۰ هزار شماره حساب بانکی نادرست حذف شد، عنوان کرد: حقوق های نجومی موضوع امروز نیست و دو سه درصد مجموع آیین نامه ها هم به دولت اخیر برنمی گردد. هفتاد هزار میلیارد مالیات در کشور می گیریم با این حال طبق نظر کارشناسان معادل همین رقم فرار مالیاتی داریم.
پورمحمدی تصریح کرد: برخی از دستمزدها عادی شده بودند که این ناشی از گذشته است. تلقی ما این نبود که چنین دریافت هایی وجود دارد.
پورمحمدی با اشاره به اینکه امروز بیست و سه هزار شعبه بانک داریم و دیگر این شرایط با گذاشتن یک مامور قابل رصد نیست، تصریح کرد: اقتصاد بزرگ امروز را می خواستیم با سیستم سنتی اداره کنیم دغدغه بزرگی به عنوان شفاف سازی وجود داشت که خیلی به آن رسیدگی نشد.
وی با بیان اینکه بخشی از حقوق های نجومی عادی بوده است، گفت: فرهنگ عذرخواهی در دولت وجود دارد و ما هم بابت فیش ها متاسفیم.
وزیر دادگستری در خصوص صحبت های چند روز گذشته در مورد فشار یکی از مسئولان و منتسبان به رییس جمهور در انتصاب یکی از مدیران متخلف و دارندگان فیش های نجومی گفت:
اگر توصیه پذیری شده باید جوابگو باشد و اگر فساد و سواستفاده صورت گرفته باید یقه وی گرفته شود. افراد با نفوذ باید سعی کنند توصیه افراد پرونده دار را نکنند.
وی در پاسخ به این سئوال که اگر قوه قصاییه بخواهد با آن فردی که توصیه گر انتصاب یکی از مدیران فیش های نجومی بوده است، نظر دولت چیست، گفت: حتما آن شخص خط قرمز دولت نیست.
فیش های حقوقی مختص به دولت نیست
پورمحمدی با اشاره به لیست تکمیلی دولت در رابطه با فیش های حقوقی توضیح داد: از همه جا برای تکمیل این لیست استفاده شد. به جز دولت دامنه این فیش ها را همه جا پوشش می دهد.
وزیر دادگستری افزود: بنیان این فیش ها جایی خارج از دولت است.
انتهای پیام/